V moci zla

V moci zla
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424882/bmid_v-moci-zla-K6r-424882.jpg 5 442 442

Policejní náčelnici Kate Burkholderovou požádá o pomoc šerif z newyorského venkova, aby místním pomohla vyřešit záležitost týkající se samotářské amišské osady a úmrtí mladé dívky. Jelikož šerif není schopen překonat zeď mlčení, která stojí mezi amiši a zbytkem místních, požádá o pomoc Kate, která má v přestrojení proniknout do místní komunity. Katin partner, státní agent John Tomasetti, je zásadně proti tomu, aby přijala tak neobvyklý úkol, protože dobře ví, že mezi amiši bude mít Kate velmi omezené možnosti spojení s vnějším světem – a ještě menší možnost přivolat si pomoc. Ale Kate už nemůže couvnout, obzvlášť když v okolí osady kolují znepokojivé zvěsti o ohrožených dětech...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Among the Wicked, 2016

RADOST
23.03.2020 4 z 5

Vyšetřovatelka Kate tentokrát pracuje v utajení přímo v amišské osadě, v níž se děje něco divného a záhadně tam zemřela patnáctiletá dívka. Vládne tam přísné dodržování víry nebo čiré zlo? Kate odvážně odhaluje tajemství osady, atmosféru tajemna a zla umocňuje věčný mráz a sníh. Obratně napsané, ale uspěchané, zjednodušené.

Ivulka432
19.03.2020 5 z 5

Moc moc hezká! Po díle V troskách tornáda, která mi přišla slabší než ostatní díly, je tato kniha opět super. Kate je prostě skvělá! Doporučuji!!

Knižní střípky
14.03.2020 5 z 5

V tomto díle Kate přijímá nevšední úkol. Na venkově v okolí New Yorku je nalezena mrtvá patnáctiletá Amiška. Místní policii se ani po důkladném vyšetřování nepodaří nic odhalit, tamní komunita Amišů je naprosto neproniknutelná a neuchopitelná. A jelikož je zde důvodné podezření na týrání a zneužívání dětí, rozhodně to nechtějí nechat jen tak. Proto požádají Kate, zda by se v přestrojení za Amišku nevydala do této oblasti a nepokusila se do této velmi uzavřené skupiny proniknout. S čímž zásadně nesouhlasí její partner Tomasetti.
Čtenáři této série je samozřejmě jasné, že Kate se pomoci rozhodne. Povede se jí to? Co se zde děje? Faktem je, že pokud je zde někdo z řad profesionálních vyšetřovatelů, kdo by věrohodně dokázal sehrát amišskou ženu, tak je to jedině Kate, která sama do svých osmnácti let vyrůstala jako Amiška.

No, co Vám budu povídat, bylo to opět výborné, dokonalé. Strašně moc jsem si knihu chtěla dávkovat, ať si ji užiji co nejdéle, ale jak jsem se začetla, nešlo přestat. Já tuto sérii opravdu miluji a i když se již jedná o osmý díl, ani jeden mě ještě nezklamal. Kate s Tomasettim mi již dávno přirostli k srdci, stejně jako ostatní osazenstvo místní policejní stanice, moc ráda sleduji, jak se vyvíjí jejich soukromé životy. Prostředí amišské kultury je pro mě velmi zajímavé, jsou to opravdu atraktivní kulisy pro thrillerovou záležitost. Nemohu jinak, než opět chválit, chválit a chválit.

berila
12.03.2020 5 z 5

Kniha v e-podobě vyšla již koncem února, takže jsem se hned do ní pustila. Od ostatních příběhů v sérii se dost liší, protože hlavní hrdinka Kate se v rámci vyšetřování přesune do amišské osady. Příběh výborně napsaný (ostatně jako vždy u autorky), ale malinko mě mrzel konec, který se mi zdál dost uspěchaný a dle mého názoru nebylo vše vysvětleno. Ale přesto dávám plný počet *.