Ztracené děti

Ztracené děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321714/mid_ztracene-deti-WuP-321714.jpg 5 610 610

Kate Burkholderová, policejní náčelnice v ohijském městečku Painters Mill, pomáhá kriminalistům při hledání zmizelých amišských děvčat. Jenže scházejí jakékoliv indicie, starosvětská komunita Amišů je skoupá na informace a situace se ještě zhorší, když je jedna z pohřešovaných nalezena mrtvá.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)

Gone Missing, 2012

Lolila
08.10.2021 5 z 5

Ďalšia časť série nesklamala. Zaujímavé prostredie, sympatická Kate, ktorá sa nikdy nevzdáva, napínavá zápletka,... Určite stojí za prečítanie.

Katulinka69
03.10.2021 4 z 5

Další super amišovka

Terka1975
29.09.2021 3 z 5

Tahle série mě prostě baví… Ubrala jsem hvězdičku za příliš fanatická jednání, samozřejmě se to při dobré víře může stát, ale znehodnocuje to primární myšlenku, ze víra je založena na svobodné vůli každého člověka a zlem ji někomu nutit rozhodně není Bohu vlastní.. Chtěli byste snad, aby vás někdo měl rád, protože k tomu byl donucen? Samozřejmě že ne. Ani Bůh to tak nechce.

krevetka79
25.09.2021 5 z 5

Opět skvěle napsané, napínavé, trošku děsivé a temné.
Ale autorka i její komplikovanější postavy mě baví...
Těším se na další knihu...

Kopretina_aku
21.09.2021 4 z 5

Příjemné překvapení. Sice se některé informace o amišských životech a zvycích opakovaly, ale kniha měla spád, odsýpalo to a ráda si přečtu další díly.

Renca.ch
22.08.2021 5 z 5

Velmi dobře napsaný thiller ze života Amišů,všechny knihy od této autorky mě baví, je pravda že některé věci se opakují v každé knize,to asi pro ty co to nečtou jako sérii.Konec zajímavý,i když otevřený,Kate se chová jako neohrožená supermanka což je někdy úsměvné,jinak ale super napínavé,doporučuji k přečtení.

janastok
27.06.2021 4 z 5

Stále dobré pokračování série. Jen se mi to zdá trochu na jedno brdo, tak si dám od Kate trochu oddech, ale určitě se k ní vrátím. Snad se zatím do Painters Mill přistěhují nějací noví Amiši a doplní značně prořídlé stavy.

Grety
20.06.2021 4 z 5

Tady už mi ta Kate přišla příliš nesmrtelná a Amišové zfanatizovaní nějak moc. Ale pořád dobrá kniha se zajímavou zápletkou.

čef
14.06.2021 5 z 5

Pátrání v prostředí bigotních amišů v Pensylvánii bylo opět zajímavé. Hrdinka se dostává do nebezpečí života, ale nevzdává to, dokud se nedobere pravdy. Styl vyprávění mi sedí, hlavně, že se autorka příliš nebabrá v citech a nepřipravuje zdlouhavě kávu tak, jak to někteří její kolegové v spisovatelském byznysu umějí. Přečtu si samo i další díly.

Makůvka
12.05.2021 5 z 5

Čtvrtý díl série a musím říct, že mě to pořád hodně baví.

ERIK 2
27.04.2021 5 z 5

V poslední době jsem neměl moc času na čtení. Proto jsem opět sáhl po Lindě Castillo. Tak jako říkáme,že Chris Carter je králem thrilleru, tak by se dalo říct to samé o Lindě Castillo jako královně thrilleru. Některé její knihy jsou akčnější, některé s pomalu se odvíjejícím dějem. Tato kniha je právě s tím pomalu se odvíjejícím začátkem. Kniha začíná sebevraždou malé holky, celou dobu nemáte žádné indice, jak vlastně souvisí tento úvod s příběhem. Znovu amišské prostředí, podzemní chodby, únosy mladých amišů a moc napínavé čtení. Kdo jste knihu nečetl, tak směle do toho.

lili11
18.04.2021 4 z 5

Oproti předešlým knihám má tato pomalejší rozjezd, ale konec opět výborný. U této autorky prostě sázíte na jistotu, že kniha bude skvělá.

nada3314
06.03.2021 5 z 5

Moc mě tahle série baví, neskutečně si čtení užívám. I tenhle díl byl parádní, skvěle se četl, tyhle knihy si vždycky nechávám na víkend, protože nepochybuji, že to bude skvělé počteníčko a dám ji na jeden zátah. V tomto díle už se i trochu rozvíjí linka Katie a Tomasettiho a to je prima. Těším se brzo na další díl ❤️

Karolína7
23.02.2021 4 z 5

Zajímavý pohled do amišské komunity, spojený s napínavým dějem. Četla jsem stylem "Ještě jednu kapitolu".

veronika9761
14.02.2021 4 z 5

Super ctiva, byt pomerne netypicky temná.

Pavlina50
14.02.2021 4 z 5

Další kniha z prostředí amišské komunity. Tentokrát se kniha dotýká tématu vzpoury mládí proti zastaralým a zkostnatělým amišským pravidlům. Z komunity amišů se začnou ztrácet mladé dívky a policistka Kate Bukrholderová pátrá po tom, zda pouze utekly ze světa přísnosti a poslušnosti, anebo se staly oběťmi trestných činů.
V této knize jsem se dozvěděla více detailů o amišském způsobu výchovy dětí - všechny knihy této série jsem ještě nečetla, takže pro mě tu byla spousta informací na toto téma nových. Připadá mi, že středobodem světa amišů je striktní dodržování pevně daných pravidel a vlastních komunitních zákonů až do té míry, že odmítají vidět pravdu a zoufale jim uniká reálný pohled na touhy a potřeby svých vlastních dětí, o jejichž chování mají většinou až naivní představy.
Jako u všech svých knih už prologem autorka navodila hustou atmosféru napětí a zvědavosti. Tentokrát jsem ale měla pocit, že dál napětí trochu povolilo a samotný příběh neměl takový spád, jaký jsem poznala při čtení předchozích knih této série. V průběhu čtení jsem proto byla rozhodnutá jen pro tři hvězdičky, ale všechno toto ovšem změnil závěr knihy, který mě svým zvratem tak nadchl a naprosto uzemnil, že jsem nakonec ještě jednu přidala.
A k tomu všemu ještě bonus navíc - kniha má opět moc hezkou obálku.

capricornus
09.02.2021 4 z 5

Výborná detektivka, ale jeden postřeh. Proč se v 1. díle hovoří pensylvánskou němčinou a zde již pensylvánskou holandštinou?

Dajine
31.12.2020 3 z 5

Další kniha od autorky. Zápletka zajímavá, konec stále stejný - hlavní hrdinka v nebezpečí a zachránce přispěchá překvapivě na pomoc takřka na poslední chvíli.

Bedřich63
30.12.2020 5 z 5

Při čtení tohoto dílu jsem pomalu začal mít strach, že v dalších dílech už nebude o kom psát, protože těch mrtvých amišů v prvních 4 dílech je hodně. Po nahlédnutí do Wikipedie jsem ale zjistil, že v USA jich v roce 2010 žilo 249 tisíc a jejich počet se od roku 1992 zdvojnásobil. Takže jsem se uklidnil a už se těším, co bude dál. :-)
Popisy prostředí i osob parádní, příběh má spád. Chystám se na další díly.

WaN635
15.12.2020 5 z 5

Opět skvělé čtení. Příběh napínavý, čtivý. Kate mi občas připomíná Ramba v sukni, ale vlastně mi to ani trošku nevadí. Vztah s Johnem se upevňuje, velmi jim fandím. K