Ztracené děti
Linda Castillo

Případy Kate Burkholderové série
Kate Burkholderová, policejní náčelnice v ohijském městečku Painters Mill, pomáhá kriminalistům při hledání zmizelých amišských děvčat. Jenže scházejí jakékoliv indicie, starosvětská komunita Amišů je skoupá na informace a situace se ještě zhorší, když je jedna z pohřešovaných nalezena mrtvá. Navíc přichází i citelná rána pro Kate – další nezvěstnou osobou je člověk, který jí byl velmi blízký, a ona najednou ztrácí schopnost držet si od případu odstup. A pak, pak narazí na stopu na tom nejnepravděpodobnějším místě.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
Gone Missing, 2012

Tuto sérii čtu postupně, mám ji opravdu rád. Je to pohodové čtení, hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí, příběhy mě baví. Chápu opakování některých skutečností ze života hlavních postav i ze života Amišů, u takové série je to nutné a používají to zřejmě všichni takto píšící autoři. Knížku samozřejmě doporučuji! Občas by se mi amišský styl života líbil:-)

Prvně jsem sáhla po knize Lindy Castillo. Přivedly mě k ní komentáře, přestože se knihám o jakékoli sektě snažím vyhýbat. Prostředí komunity Amišů odmítajících pomoc, ukrývajících tajemství, protože jsou v rozporu s jejich vírou, vede ke zločinu a napínavé četbě. Takže sekta nesekta - Linda Castillo vede!

Moje první kniha od Castillo a hned dávám 5*, kniha měla rychlý spád a možnost nahlédnout aspoň trochu do života amišů jí přidává na zajímavosti. Trochu jsem se bála hladkého a lehce odhadnutelného závěru, ale byla to chyba. Všechno dopadlo úplně jinak. Doporučuji a už teď mám v knihovně zamluvené její další knihy.

Další díl ze série Kate nezklamal. Líbil se mi dokonce víc, než předešlý díl. Kate a John jsou prostě skvělá dvojka. Dokonce první díl s "otevřeným" koncem. Doporučuji.

Nedokážu si představit tolik let být v zajetí totálních vymaštěnců. Díky policajtům, kteří jsou zapáleny svou prací a dokud nedořeší případ, nic nevzdávají.

Tato série mě neskutečně baví, je chytlavá. Napínavý děj, žádná hluchá místa, překvapivý závěr. No rozhodně doporučuji a vrhám se na 5. díl.

Opět napínavé a čtivé, ale velmi mě zde rozčilovalo neustálé opakovaní duševních pochodů Kate, její rozebírání vztahu s Johnem. Kdyby to aspoň shrnula jednou, ale ona to mele pořád dokola jako kolovrátek.

Doporučuji přečíst celou sérii Případy Kate Burkholderové. Jsou to dobře napsané thrillery, které zároveň seznamují s komunitou Amišů a jejich způsobem života.

Nevím, jak to ta autorka dělá - po přečtení třetího dílu jsem si rychle musela opatřit čtvrtý a rychle ho také přečíst, jinak se to nedalo. Zase jsem s nezkrotnou náčelnicí Kate procestovala hodně měst, byla svědkem vyšetřování hrůzných činů v amišském prostředí a v závěru, kdy se vše vyjasnilo a něco zachránilo, jsem zjistila, že hrůza má pokračování …. máme tu přece další díl. Moc se mi to líbilo a všem vřele doporučuji. A abych nezapomněla, nádherná obálka krásně vystihující děj.

Tentokrát se v okruhu asi 160km pohřešuje několik Amišských dětí ve věku 15ti let.
Policejní náčelnice Kate pomáhá při vyšetřování těchto zmizení. Situace se stane kritickou, když se jedna z pohřešovaných dívek najde mrtvá.
Je trošku na škodu, že autorka neustále opakuje hodně informací z předchozích dílů já čtu sérii po sobě a tyto informace jsou pro mě už notoricky známé, takže mě už dost vadilo. Jinak je knížka opět sázka na jistotu. Knížka velmi čtivá a tentokrát mnohem méně brutální než předchozí díly.

Kniha má spád, napůl očekávaný a napůl nečekaný konec, který vám vyrazí dech, a pohodově se čte.
Co musím vypíchnout jako méně čtivé, je neustálé opakování zvyků amišské komunity (například o "opušťáku", který absolvují mladí Amiši před tím, než svůj život navždy zasvětí komunitě, se mluví opravdu mnohokrát a relativně stejně). Jisté repetitivnosti již známých faktů se autorka neubrání ani v dalších oblastech. Právě to o něco zmírnilo mé celkové hodnocení knihy.

Kniha se četla lehce,nikdy jsem nečetla knihu z tohoto prostředí zároveň ho nechápu ale jejich oddanost a soudružnost obdivuju.Rada si přečtu další knihu od této spisovatelky

Jsou knihy, po kterých sáhnete, protože víte, že je to "tutovka". Tím je pro mě i Linda Castillo. Ztracené děti je skutečně thriller. Je to napínavá kniha, která má hlavu a patu. Rozuzlení přichází v pravý čas a děj je do poslední chvíle strhující. Navíc mi nevadil ani ne zcela uzavřený konec, protože mi v těle zůstalo takové to vzrušení z rozuzlení.
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
Čtivé, napínavé, hlavní hrdinové mi jsou moc sympatičtí a popis života Amišů určitě zajímavý. Ale ... je to moje několikátá knížka od této autorky, takže už to není to počáteční wow. Ale za přečtení zcela určitě stojí.