Mrtvé vzpomínky
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové série
Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt dvou mladých narkomanů v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Dead Memories, 2019

Další úžasný a čtivý případ Kim a jejího týmu. Co mi ale začíná trochu vadit, je to, že terčem pachatelů v každém díle je někdo z týmu, i to velké finále s bitkou, při které je Kim (občas někdo jiný) zraněná, to stálé omílání Kimina traumatu z dětství. Docela bych uvítala, kdyby Kim aspoň občas vypátrala pachatele a došlo k normálnímu zatčení. Vím, že kritizuju to, kvůli čemu se mi série začala tak moc líbit a proč ji čtu, ale vůbec bych se nezlobila, kdyby autorka občas vyjela ze zajetých kolejí. Vymyslet dobrou zápletku a napsat ji čtivě umí.

Opět parádní čtení, přečteno jedním dechem. Do poslední chvíle jsem byla napnuta kdo je vrah. Těším se na další díl!

Jako vždy dobré čtení, krátké kapitoly, které vám dají možnost se nadechnout. Zatím jsem se u žádné knihy nenudila a těším se na další.
Jediné mínus pro mě bylo, že se opět jeden děj utl velice rychle a objasnění jsem málem přehlédla.
Knihu doporučuji.

Opět úžasně napsaná kniha...přijde mi,že autorka ještě zkrátila kapitoly a dodala tomu grády,prostě Vás to nutí číst dál a dál...rozhodně doporučuju...

Již desáté pokračování případů ,které vyšetřuje inspektorka Kim Stoneová s novým týmem- opět skvělé ,až do konce. I v tomto díle se musí Kim poprat s démony z dětství o to se postará její nepřítel ,aby ji krutě zranil. Autorčiny knihy nikdy nezklamou jsou plné napětí a překvapení.

Opět jsem hltala stránku za stránkou. Těšila jsem se na knížku, kde se dozvím zase něco víc o Kim. Nebylo to nic hezkého, ale to se dalo čekat. Je fakt, že mi ten konec přišel hrozně rychlý a čekala jsem, kdy se tam objeví Symes. Nakonec to autorka vyřešila jinak a vlastně mi to ani nevadilo a docela se mi ulevilo. Vím, že je to detektivka, ale přála bych Kim už nějakou tu lásku, tak třeba někdy....

Opět plný počet hvězd, napínavá knížka plná emocí a k tomu šílený vrah co se chce dostat Kim pod kůži. Autorka má už 10 dílů a všechny jsou super, doufám že bude brzo další :)

Děsivé vzpomínky uložené hluboko v krabici ... Co když je někdo objeví a začne je rekonstruovat?
Velmi dobré čtení, jako vždy.

Msta zlobou zaslepeného člověka,který zneužívá všech životních ran.které Kim v jejím životě potkaly.Je dobré mít přečtené předchozí díly,jsou tu souvislosti.Kim stojí hodně sil, aby se se situací vyrovnala.

Ani další díl mě nezklamal, i když se mi zdál být trošku jiný, než ty předchozí, takový klidnější .. Paní Angela prostě umí!

Další skvělá detektivka plná napětí a akce. Marsons jako vždy čtenáře úplně vtáhne do děje. Těším se na další její knihu o Kim a jejím týmu.

Klidnější Kim vůbec nevadí. V tomto díle jsem pohodlně byla o něco napřed ve vyšetřování - autorka čtenáře pěkně vede, přesto nechybí napětí, rozhodně si člověk nemůže být jist rozuzlením. Mám ráda, jak můžu nahlížet do povah a životních způsobů členů týmu (jen o mém oblíbeném Bryantovi se autorka zatím moc nerozepsala, doufám, že si to šetří na další díly),mám ráda, že knihy na sebe nepřímo navazují a můžu přemýšlet, kdo a co z minulosti se vynoří. Celá série je lepší standard v tomto žánru.

Tahle kniha pro mne byla velmi odlišná od předchozích dílů...
I tentokrát se vyšetřovaly současně dva případy. V tomto díle ale jeden případ velmi převyšoval nad druhým. Dozvěděli jsme se z něj totiž mnoho o minulosti hlavní postavy. A jsem vážně ráda, že se jedná o smyšlený příběh, protože žádný člověk by neměl zažít tolik hrůzy, která potkala právě Kim.

Tak to zase byla pecka! Tomuhle říkám kvalitní čtení. Detektivní napínavý příběh, do toho spousta empatie a sympatičtí hlavní představitelé. Těším se na další Angeliny knihy.

Další knížka s hlavní představitelkou Kim a jejím týmem, která zaručuje gradaci děje, emoce, napětí a nutnost dočíst knihu do konce, neboť velmi vtáhne čtenáře do děje. Každopádně jsem opět překvapena pachatelem zločinů, i přesto, že autorka nastiňovala v různých kapitolách jiný děj, který vedl čtenáře myslet si, že zločiny spáchal právě tento pachatel a upoutat tak veškerou pozornost na něj. Nicméně, já sama mám ráda v takových knížkách s touto tématikou "moment překvapení" a následné jeho celé rozuzlení.

Kniha opět nezklamala, je neskutečné, jak spisovatelka dokáže zaujmout, její příběhy a styl psaní je prostě jedinečný a naprosto perfektní. WAU
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
Poprvé méně než čtyři hvězdy pro Angelu Marsons. Pro ty, kteří nečetli předchozí díly, chaotické. Pro mě, která je četla, o nic méně, protože si nepamatuji všechny předchozí pachatele, notabene jejich rodinné příslušníky. Příběh z minulosti Kim Stone a jejího bratra je již po několikáté omletý. Nebavilo, fanouškové prominou....