Mrtvé vzpomínky
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Zničila jim život. Teď se oni chystají zničit ten její... Smrt dvou mladých narkomanů v bytě na sídlišti na první pohled vypadá jako nešťastná náhoda, ale detektiv inspektorce Kim Stoneové do nejmenších podrobností připomene hrůznou událost z jejího dětství. Ačkoli si to zprvu nechce připustit, z dalšího nálezu mrtvol je jasné, že tentokrát Kim čelí vyšinutému vrahovi, který zná její traumata z minulosti a snaží se ji ranit tím nejhorším možným způsobem. A zdá se, že poslední na seznamu jeho obětí má být sama Kim.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
Dead Memories, 2019
Potřebovala bych aby tahle spisovatelka psala rychleji. Opět super příběh, super vyšetřování. Veškeré postavy mám moc ráda, Kim přímo zbožňuju a potřebovala bych další díl co nejdříve. Dokonce jsem se i zasmála, hlavně u Woodyho blech. Moc doporučuji tuhle knížku.
Kim známe jako vůdkyni,
které nevoní práce v kuchyni.
S motorkou jezdí jako ďas
na podřízené je hustá zas a zas.
Jde po ní tajemný vrah
ona předstírá, že nemá strach.
Jak to dopadne je nasnadě
polapí ho a vsadí do báně.
To jsem teda zase cosi vyplodil
na básníka bych se zjevně nehodil.
Z řady zdá se nevybočuji,
když tuto knihu doporučuji!
Opět naprosto bravurní a jsem maximálně spokojená!
Kim Stoneová je jediná knížka, kterou prostě zhltnu na jeden zátah za dva dny.
Další zamotaný případ opírající se o Kiminu minulost, další hromada podezřelých, já se tedy opět netrefila, kdo za tím vším je a to mě na knížkách Angely Marsons baví nejvíc - i po deseti dílech dokáže překvapit!
Na rovinu říkám, že od této autorky očekávám určitý standard a jsem moc ráda, že ho dosáhla i podesáté. Superlativa netřeba vypisovat. Mrtvé vzpomínky ožívají stránku za stránkou, Kim znovu prožívá nejtraumatičtější momenty svého života a vy ji po řádkách tlačíte kupředu za vyšinutým vrahem. Děj příjemně zpestřila doktorka A i kočkování mezi kolegy.
Doufám, že Angela už sedí za stolem a chystá nám další pecku!
I když někomu může připadat, že se téma určitým způsobem stále opakuje, je i tak pokaždé dechberoucí, jak dokáže Angela příběh vygradovat a vyloupnout i nějakou tu vtipnou stránku věci, rozhovoru, jak dokáže vzbudit pozitivní i negativní emoce..a vše jede svižně a skvěle čtivě!!! Těším se na další dílo...! MOC:)
Tento díl doporučuji číst jen pokud jste četli i předešlé. Jinak si knížku tolik neužijete. V knížce jsou zmíněni i staří pachatelé či kolegové a byla by veliká škoda nevědět kdo je kdo. Jinak opět perfektní a napínavý díl. Kim a její tým si prostě musíte oblíbit :-)
Ano, ano a znovu ano. Tuhle sérii mám ráda. Celá parta kolem Kim mi přerostla k srdci, i její nový člen. Opět krátké svižné kapitoly, při jejichž čtení si ani neuvědomujete, že už jste téměř na konci. Chtělo to trochu osvěžit paměť. Je zde dost odkazů na předcházející případy, ale to zas taková překážka nebyla. Takže ještě jedno ano, doporučuji.
(28. 2. 21 - 7 480 - 20)
Keďže som Angelu začal čítať až tento rok, tak mám v pamäti všetky predchádzajúce knihy, takže som si tuto ohľadom pátrania v minulosti Kim docela užil. Super jazda od mojej novej obľúbenej spisovateľky. Teraz žiaľ musím čakať niekoľko mesiacov na ďalší diel.
Poprvé méně než čtyři hvězdy pro Angelu Marsons. Pro ty, kteří nečetli předchozí díly, chaotické. Pro mě, která je četla, o nic méně, protože si nepamatuji všechny předchozí pachatele, notabene jejich rodinné příslušníky. Příběh z minulosti Kim Stone a jejího bratra je již po několikáté omletý. Nebavilo, fanouškové prominou....
Další úžasný a čtivý případ Kim a jejího týmu. Co mi ale začíná trochu vadit, je to, že terčem pachatelů v každém díle je někdo z týmu, i to velké finále s bitkou, při které je Kim (občas někdo jiný) zraněná, to stálé omílání Kimina traumatu z dětství. Docela bych uvítala, kdyby Kim aspoň občas vypátrala pachatele a došlo k normálnímu zatčení. Vím, že kritizuju to, kvůli čemu se mi série začala tak moc líbit a proč ji čtu, ale vůbec bych se nezlobila, kdyby autorka občas vyjela ze zajetých kolejí. Vymyslet dobrou zápletku a napsat ji čtivě umí.
Opět parádní čtení, přečteno jedním dechem. Do poslední chvíle jsem byla napnuta kdo je vrah. Těším se na další díl!
Jako vždy dobré čtení, krátké kapitoly, které vám dají možnost se nadechnout. Zatím jsem se u žádné knihy nenudila a těším se na další.
Jediné mínus pro mě bylo, že se opět jeden děj utl velice rychle a objasnění jsem málem přehlédla.
Knihu doporučuji.
Opět úžasně napsaná kniha...přijde mi,že autorka ještě zkrátila kapitoly a dodala tomu grády,prostě Vás to nutí číst dál a dál...rozhodně doporučuju...
Již desáté pokračování případů ,které vyšetřuje inspektorka Kim Stoneová s novým týmem- opět skvělé ,až do konce. I v tomto díle se musí Kim poprat s démony z dětství o to se postará její nepřítel ,aby ji krutě zranil. Autorčiny knihy nikdy nezklamou jsou plné napětí a překvapení.
Opět jsem hltala stránku za stránkou. Těšila jsem se na knížku, kde se dozvím zase něco víc o Kim. Nebylo to nic hezkého, ale to se dalo čekat. Je fakt, že mi ten konec přišel hrozně rychlý a čekala jsem, kdy se tam objeví Symes. Nakonec to autorka vyřešila jinak a vlastně mi to ani nevadilo a docela se mi ulevilo. Vím, že je to detektivka, ale přála bych Kim už nějakou tu lásku, tak třeba někdy....
Opět plný počet hvězd, napínavá knížka plná emocí a k tomu šílený vrah co se chce dostat Kim pod kůži. Autorka má už 10 dílů a všechny jsou super, doufám že bude brzo další :)
Děsivé vzpomínky uložené hluboko v krabici ... Co když je někdo objeví a začne je rekonstruovat?
Velmi dobré čtení, jako vždy.
vraždy detektivní a krimi romány anglická literatura pomsta napětí a spád
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Napínavé od začátku do konce. Neuvěřitelně čtivé. Začnete a než se nadějete, je tu konec.