Němý křik
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy… Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví. Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě. „Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Silent Scream, 2015
Když jsem dočetla všechny knihy od D.Dana bála jsem se že už mně žádný autor nebude tak bavit. Jak jsem se mýlila. Příběh mbe chtěl od první stránky a nepustil. Hlavní hrdinka ( detektiv Kim) mne hodně baví, líbí se mi její přímočará povaha.
Tahle detektivka mě bavila od první stránky. Hned první kapitola na mě přenesla takovou podivnou atmosféru, dost jsem byla díky tomu zvědavá. Hlavní vyšetřovatelka se tady na rozdíl od jiných sérií nemusí neustále zodpovídat vedení, které by jí podkopávalo nohy, je to drsná frajerka s (za normálních okolností) nulovým emočním kvocientem a tak se mi to líbí. Je fajn, že se skrze první případ dozvídáme Kiminu minulost. Co se týče samostatného děje, krásně plynul, ani na minutu jsem se nenudila. Vraha jsem sice bohužel odhadla, ale to nic nemění na tom, že jsem si čtení užila. To rozuzlení s dvojčaty jsem pochopila vlastně až po pár stranách, nevím, jestli jsem tolik nedávala pozor nebo je to celé popsané zvláštně :D Ale cení se, jak to autorka celé završila.
Určitě si přečtu další díl.
Nakonec velmi dobrá detektivka z ne úplně tradičního prostředí. Vše okořeněno několika velmi dobře vymyšlenými postavami, které rozhodně baví a minimálně u mě budí zájem. Prostě prima odpočinkovka a navíc napínavá!
Pro mne novinka v podobě audioknihy se čtením Jitky Ježkové a líbilo se mi..
určitě se vrátím buď v podobě audio nebo klasiky.. Konec mi zaskočil , netušila jsem , kdo za tím stojí ...
Túto knihu som si kúpila na základe hodnotení na Databáze knih - 3042 hodotení a 86%? To musí byť pecka! Keby som si ju nekúpila vo forme audioknihy, nie som si istá, či by som sa dostala až na koniec.
Pre mňa dosť sklamanie. Postavy sú neuveriteľné a detinské. Dej sa vyvíjal v jednoduchosti, dosť priamočiaro. Napriek tomu, záver bol pre mňa nejasný, musela som si dohľadať komentáre na Goodreads, kde autorka odpovedla čitateľom na otázky, aby som pochopila dvojčatá.
Je to prvotina, človek sa učí, takže verím, že aj autorkin štýl sa snáď medzi časom zlepšil, ale asi nemám potrebu to zisťovať. Bohužiaľ som si hneď na začiatok kúpila hneď prvé 2 audioknihy, takže ešte dám šancu 2. knihe. Tentokrát už bez očakávaní, možno s malou nádejou, že to bude možno trochu lepšie napísané.
Čím dál víc zjišťuju, že miluju introverty, což Kim splňuje na 100%. Zároveň má okolo sebe skvělou partu, která jí nenechá úplně se uzavřít do sebe. Líbí se mi, jak se dějové linky prolínají. Knížka má spád, krátké kapitoly, nic se zbytečně neprodlužuje. A příběh - sice už párkrát něco podobného jsem četla nebo viděla jako film, ale tady je to představeno ještě z trochu jiného úhlu. No a závěr to už je pomyslná třešnička na dortu. Děkuju autorce a těším se na další příběhy.
Tak se zdá, že jsem narazila na další sérii, která mne zaujala. Je pravda, že některé popisy zločinů mohly být méně podrobné, ale přečteno v rekordním čase, byla jsem zvědavá, kdo za těmi všemi zločiny stojí. A musím přiznat, že můj tip absolutně nevyšel, naopak mě rozuzlení překvapilo.
Už jsem přečetla snad všechny knihy s Kim,ale teprve teď se vracím k první knížce,kde to začalo.Za mě opět super
Hledala jsem dobrou krimi knihu a tato série má celá neskutečné hodnocení, tak jsem se těšila, až se do ní začtu, což se mi upřímně moc nepovedlo a dle recenzí, které čtu až teď zpětně, nejsem jediná.
Příběh sám o sobě je dobrý, jen mi to vykreslení postav a děje asi přijde spíše do filmového světa, než knižního. Vůbec zde nejsou postavy nijak popsány, charakterizovány, nic o nic nevíme, je to takové hození do vody, neosobní.
Po první přečtené půlce jsem knihu odložila a po přečtení jiné knihy se k této knize opět vrátila, druhá polovina mi přišla lepší a čtivější, ale konec byl zase až moc přehnaný.
V budoucnu zkusím díl druhý a třeba mi sedne víc.
Dost dobré počteníčko, jenom ta Kim mi nějak nechtěla sednout :). Ale protože jsem optimista, jsem si jistej, že se to bude lepšit s každou další knihou a je dost dobře možný, že si to i brzo sedne :))). Tenhle první případ si ale i tak zasloužil krásný čtyři starsy a já budu určitě pokračovat dál :).
Fajnaaa!!! Je 22:30, zrovna jsem ji dočetla, tady jdu fofrem napsat, že byla fakt hodně dobrá a jako fakt neváhejte a přečtěte si taky - a valim si pro druhý díl a hned ho jdu číst!!! Joooo a supr fórky v ní jsou, dobré povahy postav (výjimku má vrah tedaaa), ale fakt skvělé téma, super děj, fajn postavy, šecko parádní! Valim na tu dvojku, zdar u dalšího hodnocení :).
Kniha se mi vcelku líbila. Nápinavé. Jen jsem se nějak ztratila v konečném rozuzlení s těmi dvojčaty..Vraha v minulosti jsem pochopila, toho v současnosti ..ne.
Budu mluvit narovinu. Utratil jsem za to pět stovek a Británie mi není úplně sympatická a jako hlavní postavy preferuji muže.
I přes to mě kniha nezklamala. Velmi čtivé a napínavé. Závěr velmi překvapivý, sfouknuto za víkend. Jen mě trochu zklamala hustota příběhu, zdálo se mi to takové trochu řídké, ale jako debut velmi dobré. Doporučuji nenáročným čtenářům.
Z knihy jsem totálně nadšená! Konečně zase jedna z detektivek, kde nechybí napětí, ctivost a do poslední chvíle nemáte tucha, kdo je vrahem. Navíc tento případ byl komplikovany a netýkal se jen jedné linky. Občas pro mě některé pasáže byly trýznivé, zvláště pokud se to týkalo dětí a jak je jim někdo schopný ublížit. Kim na první pohled nepůsobí jako příjemná osoba, ale je skvělá, má respekt, podřízení ji mají rádi a oni sami jsou také velice sympatičtí.
Určitě v brzké době seženu další díly.
Prvá časť niečoho, čo vyzerá ako dosť dobrá séria. Neviem, či to, že som dokázala uhádnuť polovicu odhalenia, je dobré alebo zlé. Na jednej strane ma to potešilo, na druhej viem, že som v týchto veciach absolútne mizerná, a teda to asi znižuje detektívnu kvalitu knihy.
Dosť ma dostávali niektoré opisy. Tento si tu odložím: Vďaka svojmu zmiešanému pôvodu mal jemnú hnedú pokožku, ktorá mu pokrývala celú bezvlasú hlavu.
Nějakou dobu jsem si na hlavní protagonisty nemohl zvyknout, dokonce jsem i chvilku zvažoval, že knihu odložím. Naštěstí jsem to ale neudělal a odměnou mi byl svižně odsýpající, lehce zamotaný příběh s překvapivým rozuzlením, takže na další díl série se docela těším.
vraždy anglická literatura zneužívání sérioví vrazi dětské domovy krimi
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Vysoké hodnocení dávám především za konec. Me osobně překvapil. Celé to ale bylo dost napínavé, hnusné a temné. Pecka.
Az na to, ze furt zvedala oči k nebi. Nevim zda to je překladem, ale bylo to tam fakt hodně.