Němý křik přehled
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy… Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví. Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě. „Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Silent Scream, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Němý křik. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem dočetla všechny knihy od D.Dana bála jsem se že už mně žádný autor nebude tak bavit. Jak jsem se mýlila. Příběh mbe chtěl od první stránky a nepustil. Hlavní hrdinka ( detektiv Kim) mne hodně baví, líbí se mi její přímočará povaha.
Tahle detektivka mě bavila od první stránky. Hned první kapitola na mě přenesla takovou podivnou atmosféru, dost jsem byla díky tomu zvědavá. Hlavní vyšetřovatelka se tady na rozdíl od jiných sérií nemusí neustále zodpovídat vedení, které by jí podkopávalo nohy, je to drsná frajerka s (za normálních okolností) nulovým emočním kvocientem a tak se mi to líbí. Je fajn, že se skrze první případ dozvídáme Kiminu minulost. Co se týče samostatného děje, krásně plynul, ani na minutu jsem se nenudila. Vraha jsem sice bohužel odhadla, ale to nic nemění na tom, že jsem si čtení užila. To rozuzlení s dvojčaty jsem pochopila vlastně až po pár stranách, nevím, jestli jsem tolik nedávala pozor nebo je to celé popsané zvláštně :D Ale cení se, jak to autorka celé završila.
Určitě si přečtu další díl.
50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)
27.02.2020
Kniha Němý křik v seznamech
v Přečtených | 4 377x |
v Chystám se číst | 1 056x |
vraždy anglická literatura zneužívání sérioví vrazi dětské domovy krimi
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Vysoké hodnocení dávám především za konec. Me osobně překvapil. Celé to ale bylo dost napínavé, hnusné a temné. Pecka.
Az na to, ze furt zvedala oči k nebi. Nevim zda to je překladem, ale bylo to tam fakt hodně.