Pokrevní pouta

Pokrevní pouta
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381822/bmid_pokrevni-pouta-BDS-381822.jpg 5 1680 1680

Jak chytit vraha, který nezanechává stopy? Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle smrti něco nesedí. Pár dní nato už si je jistá – po nálezu mrtvé mladé narkomanky se stejnou bodnou ranou v hrudi. Někdo je obě chladnokrevně sprovodil ze světa. To je však to jediné, co je spojuje. Kim se nedokáže na případ soustředit – z minulosti se vynořila doktorka Thorneová, sociopatka, kterou Kim dostala do vězení a která za mřížemi naplánovala bezcitnou pomstu. Počet obětí narůstá a Kim a její tým se po krůčcích přibližují k pachateli. Někdo z nich se ale brzy octne ve smrtelném nebezpečí. A Kim tentokrát možná nebude mít dost sil, aby ho ochránila…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Blood Lines, 2016

cedos
31.12.2019 5 z 5

O téhle autorce se dá s čistým svědomím napsat, že je stále stejně dobrá a drží pomyslnou laťku hodně vysoko. Po přečtení některých komentářů jsem opravdu ráda, že dodržuji zásadu čtení sérií tak, jak jdou za sebou a musím uznat, že v téhle sérii se mi to zvlášť vyplatilo. Co se týče kritiky linie s Alex …. kdo nepotkal v životě skutečného sociopata a manipulátora, tak těžko uvěří, že je možné a reálné, aby se takto někdo choval. Moc se těším na další knihu a plných pět hvězd.

Klasej
30.12.2019 5 z 5

Skvěle se čte. Místy z toho až mrazí.

Aprilek
30.12.2019 5 z 5

Super kniha! Bohužel knihy nečtu popořadě, takže občas nevím, na co autorka naráží. Děj byl velice napínavý. Také se mi líbilo, že v knize bylo i něco z minulosti Kim.

Lilit15
27.12.2019 5 z 5

Naprosto úžasná knížka!!! Alex je opravdu mrcha,ale prvotřídní. Kim je bojovnice umí se o sebe postarat,ale i někdo jako ona, občas potřebuje pomoct a myslím,že postupně si to čím dál víc uvědomuje,ale nevím jistě zda její hrdost(pokud to je) jí to dovolí. Zajímalo by mě jaký život žijí ostatní a ne jen Kim podle mě i oni jsou důležití,takže můžu jen doufat,že se v knížce objeví i život jejich kolegů a přátel. Už se těším, až si přečtu další díl!! :D

Anna27
27.12.2019 5 z 5

Alex je fakt blázen, ale ty pasáže s ní byly o to víc čtivé. Líbí se mi, že autorka nedělá z kriminálky červenou knihovnu a nespojuje Kim s každým možným kolegou, ale odkrývá nám spíš její minulost a rozvíjí její životní příběh. Jsem ráda, že se mi do ruk dostal tehdy první díl, který u mě odstartoval závislost na dílech o Kim. Doporučuji. :)

Hvězdinka
22.12.2019 4 z 5

Čtivé, napínavé jako vždy. Sázka na jistotu.

wooloong
07.12.2019 3 z 5

Hlavní detektivní příběh byl super, napínavý, hlavní padouch naprosto nečekaný, nakonec do toho zapadl i příběh psaný kurzívou. Dějová linka s Alex byla, alespoň pro mě, nadbytečná. Ďábelsky chytrá Alex, která všemi zpoza mříží manipuluje a dokonale a téměř bezchybně plánuje, to vyžaduje, aby všichni ostatní (samozřejmě kromě Kim) byli poddajnými a hloupými ovcemi. Neuvěřitelná a plochá záležitost.

Niu
30.11.2019 5 z 5

Ach jo, jenom ne Alex. Skřípala jsem zuby u kapitol, ve kterých byla zmíněna. Knížka super, ale na mne je Alex silná káva. Brrrr. I tak doporučuju.

Pája699
20.11.2019 5 z 5

Další super, napínavý příběh. V tomto případě, mě vrah opravdu nenapadl. Jooo paní Marson prostě umí psát a čtenáře vtáhnout do děje. Přiznám se, že v této knize mě více bavil děj sociopatky Alex a další pokračování ze soukromí Kim Stoneové. "vedlejší" vraždy jsem brala jako doplňující příběh :-)

Mesicnililie
14.11.2019 5 z 5

Není co dodat. Prostě další napínavý příběh o Kim.
Líbí se mi krimi příběhy a tady je napětí i vtip.

hadenka
28.10.2019 4 z 5

Opět napínavé čtení,které se nedá odložit,dokud kniha není dočtena.

Bulldog
26.10.2019 5 z 5

Jak jinak Kim opět boduje a psychologický souboj mezi ní a Alex byla vysoká hra... nelze jinak, než opět doporučit..

m.valova
17.10.2019 5 z 5

Opět skvělá Kim..skvělý tým a super příběh,inspektorka čím dál více ukazuje svoji přívětivou tvář a její příběh je čím dál lepší..doufám,že se v dalších dílech něco nezvrtne..zároveň je super,že došlo k propojení se starším dílem..jen mi trochu chyběla novinářka Tracy..

Pav
17.10.2019 4 z 5

Tentokrát mi příběh připadal moc překombinovaný. A upřímně jsem se v postavách z nového případu dost ztrácela. Do dvou třetin bylo čtení trochu nezáživné, ale nakonec se to rozjelo. Ze všech knih od Angely M. mi tato připadala nejslabší.

iLuciferie
15.10.2019 3 z 5

Musím říct, že se mi obě knížky s Alex líbily o něco méně než zbytek série. Nejspíš je to tím, ze mi tato dějová linka přijde mnohem méně uvěřitelná? (Plus zde ještě epizoda u vodní nádrže..)

Lavender756
06.10.2019 5 z 5

Opravdu napínavé a dobře vystavěne, další detektivka, kterou jsem dočetla poctivě až do konce. Konec byl logický, poutavý, ale nepremrsteny a nepřekombinovany, přímý a uvěřitelný. Linka Kim emočně nabitá a soucitna.

MirkaProk
27.09.2019 5 z 5

Opět skvěle napsaná detektivka, kdy až do úplného konce jsem netušila, kdo je pachatel. A pro mě velice sympatická Kim i přesto, že je velmi komplikovaná a není zrovna lehké s ní vycházet a i přesto, že všem dává najevo, že je skoro bezcitná, tak pod tou drsnou slupkou je přeci jen člověk s city, který je poznamenán svým dětstvím.

TaLu
17.09.2019 5 z 5

Hlavní vyšetřovatelka se mi pomalu a jistě zapsala mezi oblíbené postavy. S přibývajícími slovy této série odlupujeme vrstvy jejího charakteru a já trochu překvapeně zjišťuji, jak se mi Kim před očima objevuje jako hluboce lidská bytost, přes všechno to, nebo právě díky tomu, co ji formovalo v dětství. Spletitý případ komplikuje mírný nesoulad v týmu a hlavně odhalené intriky jedné postavy, kterou známe z předchozích dílů. Její návrat byl obohacením celkové atmosféry a kniha téměř nejde odložit. Kéž by přátelé byly blízko, když zdravý rozum balancuje na hraně.
První konfrontace s matkou po všech těch letech....! Skvělé. Autorku přidávám do oblíbených a už se těším na další díl.

gigi77
12.09.2019 4 z 5

Další skvělý kousek. Autorka tentokrát rozjela akci v širším pojetí, kromě nového případu rozvíjí vztahy v návaznosti na předchozí díly. Takže doporučuji číst tento díl, jak následuje v řadě.

V hodnocení ubírám jednu hvězdičku za slabší vyšetřovací linku. Autorčin styl se vyvíjí v interakci na ohlas čtenářů ... v tomto díle to bylo obzvláště znát ... jsem zvědavá, jak se budou ubírat další díly.

ivana1924
06.09.2019 5 z 5

Opět skvěle napínavá kniha....Alex...na tu jsem skoro zapomněla... Kdo je vrah jsem netušila ještě pár vět před tím, než bylo odhaleno, a to jsem tipovala snad všechny, ale tuto postavu vůbec. No je vidět, že se Angela vyzná :)