Sběratel kůží
Jeffery Deaver
Případy Lincolna Rhyma série
Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová: kvadruplegický kriminalista se schopností geniální dedukce a začínající policistka. Poprvé se setkali před více než deseti lety při pátrání po Sběrateli kostí a vytvořili legendární tým. Nynější případ je pro ně ale něčím výjimečný – hledají totiž vraha, který se Sběratelem kostí zjevně inspiroval. Jeho plán je vycizelovaný do nejmenších podrobností; jeho vražedná metoda paralyzuje hrůzou celý New York. Své oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy. Místo inkoustu ale používá jed, který obětem přivodí tak kruté bolesti, že smrt vnímají jako vytoužené vysvobození. Rhyme a Sachsová vědí, že je jen otázkou času, kdy Sběratel kůží udeří znovu. Podle jakého klíče své oběti vybírá? Jaké sdělení skrývají vytetované vzkazy? Jakou šílenou misi se pachatel vlastně snaží svým počínáním naplnit? Odpovědi na všechny otázky je třeba najít dřív, než vrah zaměří svou pozornost na další oběť – anebo dokonce na samotného Rhyma a Sachsovou.... celý text
Další skvěle napsaný Deaverův thriller. Rhyme se Sachsovou je skvělá dvojka,která má šanci se zařadit ke klasickým dvojicím jako byly Tommy a Pentlička, Holmes a Dr.Watson a dalším.
"Smrt je jeho umění."
"A jeho vzorem je Sběratel kostí."
Úžasně napsaná kniha, rozuzlení zcela famózní. S autorovou první knihou ze série Rhyme + Sachsová jsem se seznámila formou filmového zpracování. Již teď se těším na její přečtení a na četbu dalších knih. Jeffery Deaver se stává mým dalším oblíbeným autorem.
Pan Deaver píše pěkně návykové knížky. Opět jsem si četbu dávkovala, abych si ten prožitek z ní užila o co nejdéle.
Skvělé, jako vždy. Miluju závěrečné zvraty Deaverových detektivek. I když tento byl první, který jsem tušila :-)
Kniha mě moc bavila , Jeffery Deaver opět překonal moje očekávání, během pár dní sem jí přečetla a už se těším až se pustím do další knihy od něj :-)
Audiokniha. Další zajímavý kousek od pana spisovatele Deavera. Série s Rhymem mě baví, tady se to všechno točí kolem tetování a místy jsem měl pocit že poslouchám Tatérku. Ta ale nedosahovala úroveň Sběratele kůží.
Tentokrát mě Jeffery nezklamal. Rhymeho tým v plném složení řeší tatérskou záhadu, která je ovšem poněkud smrtící. No, nechali byste se potetovat tetrodotoxinem a pak se udusit, protože by vám ochrnulo svalstvo? Já rozhodně ne. Dozvěděl jsem pár věcí o jedech - vůbec jsem netušil, že botulotoxin je tak extrémně jedovatý. Pár kilo a jsme po smrti všichni - fakt všichni, všech 7 miliard lidí na planetě. Koronavirus je proti tomu selanka. Vyšetřování probíhá, tak jak je u série zvykem i s parádními zvraty. No a závěrečný telefonický rozhovor je opravdu luxusní.
Dlouho jsem se na tuto knihu těšila, čekala jsem až bude v knihovně k dispozici. Opět jsem ji velmi rychle přečetla, vtáhla mě do děje plného zvratů.
V kapitole 44 na straně 356 se hovoří o brucelóze, a zcela chybně je uváděno, že ji způsobuje tremenol, který se dostává do mléka po sežrání hadího kořene Agerantia altisima. Brucelóza je bakteriální onemocnění vyvolané bakterií Brucella abortus. Nevím, zda jde o chybu autora nebo překladatele..
Vždycky si říkám, že už mě Deaver nemůže překvapit a zase jsem nečekala ten konečný zvrat.. Je pravda, že někdy už je těch teorií až moc, ale ten konec mě vždycky dostane, takže zase plný počet :)
Námět knihy skvělý, ale za mě už těch útoku na samotného génia Lincolna a Amelii je už trochu moc. Taky se do děje dostává jedna starší postava, za mě by se osud postavy mohl vyřešit a ne jo stále oživovat. A čekala bych, že Lincoln se přece jen trochu hecne a půjde ještě aspoň do jedné operace, e nevypadá to.
Dobrá kvalitní detektivka, která nezklame. Hodně tlustá kniha a říkala jsem si, že bych jednu vraždu uprostřed ubrala... Ale na konci člověk zjistí, že každá věta a čin měli své opodstatnění a vše do sebe zapadá. Přeji pěkné počtení, doporučuji.
Skvěle napsaná detektivka s rafinovanou zápletkou. Příběh je promyšlený a velmi, velmi zajímavý. Doporučuji :-)
vraždy americká literatura sérioví vrazi spisovatelé detektivní drsná škola krimi psychologické thrillery kriminální thrillery napětí a spádAutorovy další knížky
2014 | Sběratel kůží |
1999 | Tanečník |
2016 | Sběratel kostí |
2019 | Hra na nikdy |
2000 | Prázdné křeslo |
Tak po dlhom case u mna zasa docitana dalsia "deaverovka". A konecne zasa plny pocet hviezdiciek. Neviem, ci to bolo tym, ze sa mi narodilo dieta, alebo za to mohol autor, ale predosle dve knihy som tak nehltala (Horici drat, Pokoj smrti). Tazko sa rozbiehali, ani ma nejako extra nevtiahli do deja. Zato Sberatel kuzi bol presne taky, ako si knihu od Deavera predstavujem - neda sa odlozit, kym nedocitam :-)