Sběratel kůží

Sběratel kůží
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225853/bmid_sberatel-kuzi-225853.jpg 4 1017 1017

Případy Lincolna Rhyma série

Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová: kvadruplegický kriminalista se schopností geniální dedukce a začínající policistka. Poprvé se setkali před více než deseti lety při pátrání po Sběrateli kostí a vytvořili legendární tým. Nynější případ je pro ně ale něčím výjimečný – hledají totiž vraha, který se Sběratelem kostí zjevně inspiroval. Jeho plán je vycizelovaný do nejmenších podrobností; jeho vražedná metoda paralyzuje hrůzou celý New York. Své oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy. Místo inkoustu ale používá jed, který obětem přivodí tak kruté bolesti, že smrt vnímají jako vytoužené vysvobození. Rhyme a Sachsová vědí, že je jen otázkou času, kdy Sběratel kůží udeří znovu. Podle jakého klíče své oběti vybírá? Jaké sdělení skrývají vytetované vzkazy? Jakou šílenou misi se pachatel vlastně snaží svým počínáním naplnit? Odpovědi na všechny otázky je třeba najít dřív, než vrah zaměří svou pozornost na další oběť – anebo dokonce na samotného Rhyma a Sachsovou.... celý text

Junjun
27.12.2015 3 z 5

Odpocinkova cetba, ktera vas nepusti. Pravda, ze me to, kdo je vrah napadlo hned, ale autor to vse zas nalezite zasmodrchal. Nicmene je to dalsi z rady detektivek, ktere se mi nejak zvlaste do pameti asi nezapise. Ale precteni litovat nebudete.

rubit
23.12.2015 4 z 5

Tato kniha je nabitá dějem, není v ní místa, kde by se něco nedělo, dobře se čte. Prostě Deaver. Ale ten konec mě tentokráte přišel moc překombinovaný, navíc těch náhod a neuvěřitelných dedukcí už bylo na můj vkus příliš. Některé předchozí díly se mě líbily více, knihu bych hodnotila tak za 3,5 hvězdičky, že je to Deaver, zaokrouhluji na 4.

misi.zelenkova
11.12.2015 5 z 5

Knihu jsem hltala od začátku do konce. Každá stránka přinesla něco nového. Líbí se mi, že každá kapitola je vlastně vyprávění hlavních hrdinů, i samotného vraha. Dokonale tam můžeme vidět, jak každá osoba přemýšlí nad svými činy a jejich myšlenky.
Skvělý děj, skvělá zápletka a naprosto nečekané odhalení a rozuzlení. A vraždit tetováním? Úžasné.
Ani naprostá genialita Lincolna Rhyma mi v tomto případě tolik nevadila.
Knihu mohu jedině doporučit! :)

Michla76
08.12.2015

Pro mě sado-maso zážitek, protože jsem kdysi učinila rozhodnutí, že každá kniha si zaslouží dočíst. Zřejmě je třeba autorovi doporučit, aby už nehulil jenom proto, že neví v první fázi jak příběh rozvinout a umocnit, a ve druhé jak ho ukončit. Taková haluz!
Typický výblitek dnešní "literatury". A filmu jakbysmet, ale to sem zdánlivě nepatří.

Nunynka
01.12.2015 5 z 5

Knížku jsem si schovávala a moc se na ni těšila a v podstatě nezklamala. A hlavně se těším na další setkání s Hodinářem. Pokoj smrti mě zklamal,tak jsem měla z dalšího Rhyma strach,ale Deaver to Sběratelem kůži napravil. Jen tak dál.

hanka.hradkova
25.11.2015

Ten konec jsem fakt nečekala.

čef
29.10.2015 5 z 5

Detektivky o Lincolnu Rhymovi se čtou sami. Napínavé od začátku do konce, složité s překvapivými zvraty a s mnoha vodítky pro čtenáře, kterého na konci donutí pochybovat o své inteligenci. Všechny motivy a záhady jsou v závěru vyřešeny s výjmkou těch, které si autor schová na příště. Vůbec při tom nevadí, že se autor drží svého schématu, v němž jsou mj. neúspěšné útoky na detektivy tak časté. Těším se na dvanáctku.

matyszek
26.10.2015 5 z 5

Tak to je jedna z mála knížek, která mě nadchla od první stránky :) Pro mě druhá nejlepší knížka od Deavera hned po Sběrateli kostí.

dalia1769
18.10.2015 4 z 5

Typický Lincoln Rhyme se vším všudy. Četbu jsem si užila, rozuzlení mne překvapilo a ráda jsem se znovu setkala se starými známými postavami. Jen ta Lincolnova genialita je už místy až podezřelá, některé dedukce jsou už podle mého názoru za hranicí věrohodnosti. Což je myslím trochu škoda.

Weezing
10.10.2015 3 z 5

Připadá mi, že Deaver od určité doby píše podle jedné šablony.

TomK
01.10.2015 5 z 5

Jsem fanoušek pana Deavera a i tento kousek musí patřit do mé sbírky knih. Brilantní kniha a tentokrát téma tetování bylo i pro mne hodně blízké :) kdo má rád podobné záliby či jen chce si přečíst kvalitní kriminálku tak ať neváhá, nemohu jinak než zase jeho další knihu doporučit :)

wir
13.09.2015 3 z 5

K tomuto autorovi jsem se vrátila po nějaké době a do 400 stránky nezklamal, pak mi však přišly zvraty dosti přitažené, leč přečtení nelituji.

RecycledCarrey
06.09.2015 4 z 5

Sběratel kůží byl sběratel kostí. Kniha absolutně stejná - Rhyme opět ví všechno, spolupracuje se stejnými lidmi, sarkasmus, nasranost, rychlá jízda Amélie. Kdybych knihu četla jako první od Deavera určitě by se mi líbila více, ale podobnost mezi těmito dvěma knihami je tak očividná, že jsem se u ní nudila. Pachatele jsem odhalila snad v první čtvrtině knihy a dál jsem se do čtení musela nutit. Očekávání občas bohužel ničí dojem z knihy, ale pokud se snažím předstírat, že jsem Sběratele kostí nečetla, tak dávám čtyři hvězdičky a od Deavera radši na nějakou dobu pryč.

elissa14
03.09.2015 5 z 5

Knížka se četla sama, snad každá stránka nabízela něco - buď nečekaný zvrat, nebo nějaké poučení i z ostatních oborů. Jednoduše byla radost ji číst. Jen ten úplný konec mě zklamal, možná měla kniha skončit o pár stránek dřív, ale pokud toto odmyslím, tak jsem spokojená, dávám za pět a těším se na další novinky! :)

Adapa
18.08.2015 4 z 5

Jsem fanoušek Jeffery Deavera a četl jsem už většinu knih, které napsal.
Sběratel kůží je klasický Jeffery Deaver. Už od počátku čtenář hltá každou stránku a říká si, že ještě jednu kapitolu a už to vážně odloží a půjde spát. Ale nedá se to a knížka je za chvíli přečtená.
Před čtením této knížky bych doporučoval přečíst Sběratele kostí pak Hodináře a pak tuto knížku. Jinak se může člověk v některých souvislostech ztrácet.
Když jsme četl první knížky od Deavera, kroutil jsem udiveně hlavou nad nečekanými zvraty, někdy jsem se musel o pár stránek vracet, abych to pochopil a řekl si, že je to vlastně jasné a je divné, že jsem to nepochopil. U Sběratele kůží ale tak nějak člověk už od počátku čeká ty zvraty. Hned jak je popsaná nějaká teorie, tak je jasné, že o pár stránek to bude zase rozmetané. Přijde mi to, že Deaver už má vyloženě svůj vypsaný styl a píše knížky jak na běžícím páse. Chtělo by to trošku obměnit.
U knih od Deavera mi poslední dobou vadí snaha nakladatele udělat z knížky velkou bichli. Knížky mají zbytečně velké řádkování, velká písmena. Kdyby se to zhustilo, bylo by to poloviční a požitek ze čtení stejný.
Knížku rozhodně všem doporučuji.

tandora
15.08.2015

Od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Zápletka super. Na konci rekapitulace celého případu co se vlastně stalo - na jednu stranu je to dobře v případě že by člověku nějaké věci nedošli, ale na druhou člověk nemá možnost dát prostor fantazii jestli to bylo takhle nebo takhle.

LolaSta
09.08.2015 5 z 5

Lincoln nemá chybu, napínavá knížka od začátku do konce. Občas se mi zdál děj už trošku neuvěřitelný (např. když Amélie potká náhodou pachatele v nemocnici) a překombinovaný (zápletka s Hodinářem), ale to je prostě Deaver. Mám od něj přečtené všechno a vždycky se těším na další novinku.

Lu89
27.07.2015 5 z 5

Jsem nadšená, od začátku až do konce napinavé, takže nemohu jinak, než 5 hvězdiček ;)

splichalka
18.07.2015 3 z 5

Přestože Jeffery Deaver patří mezi moje oblíbené autory, přestože to bylo čtivé a přestože na závěr přišel (ne)čekaný zvrat, tak jak to mám ráda, nemůžu si pomoct, ale celé mi to tentokrát připadalo bez nápadu, jako by už autor neměl čím překvapit a tak vyvařil náměty a osoby z dvou svých předchozích knih. Ach jo.

HoneyMM
07.07.2015 3 z 5

Osobně mě knížka chytla až v druhé polovině a závěr mě opravdu překvapil.