Zabijáci

Zabijáci
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118817/bmid_pripady-oddeleni-q-zabijaci.jpg 4 2790 2790

Případy oddělení Q série

Na severu Dánska dojde k brutální vraždě; oběťmi jsou bratr a sestra. Policejní vyšetřování naznačuje, že mezi podezřelými je skupinka žáků místní internátní školy, kterou navštěvují děti nejbohatších Dánů. Jeden z žáků se po letech k činu skutečně dozná, je odsouzen a případ se zdá být vyřešen. Uplyne ovšem pár let a složka s případem přistane na stole komisaře Carla Mørcka z oddělení Q, zabývajícího se odloženými případy zvláštní důležitosti. Zprvu má za to, že jde o nějaký omyl, ale brzy mu dojde, že něco je velmi, velmi špatně. Spolu se svým asistentem Asadem a novým členem oddělení, mladou prostořekou Rose, se pouštějí do pátrání, které je provede všemi patry společnosti: od toho největšího chudáka na hlavním nádraží až po muže na vrcholu. Lov začíná…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Fasandræberne, 2008

Liduka
18.09.2016 4 z 5

Další skvělá kniha. Nejhorší na tom je, že pokud má člověk peníze a moc, tak je těžko usvědčitelný. Popravdě jsem s Kimmie ale soucit neměla, kvůli tomu jaký sama byla člověk.

mzajicek
05.09.2016 4 z 5

Mechanický pomeranč jsem dokoukal jen jednou a znovu si jej už asi v životě nepustím. Jestli si znova přečtu tenhle díl série s Carlem Morckem, netuším, ale určitě rád sáhnu po dalších knihách oddělení Q. Pokud mě při čtení několikrát mrazílo a několikrát jsem neměl chuť načínat další řádek, protože jsem tušil studené zlo, tak je to v tuhle chvíli chvála autorovy schopntosti psát poutavě a čtivě. Nevím, jaké případy mě čekají v dalších dílech, ale skoro bych řekl, že neklidný spánek posledních dní přímo souvísí s touhou potrestat ty "zabijaky". Dle mého dobrá detektivka, ale pro zralé čtenáře. Pubescentům a adolescentům bych přeci jen radši doporučil Tři kamarády, nebo tak něco :-).

Darf...
30.08.2016 5 z 5

Druhý díl případů z oddělení Q mě překvapivě zasáhl svoji brutalitou. Většinou si při čtení knih tyhle věci nepřipouštím, ale tahle kniha se mi dostala nějak hluboko pod kůži. Nicméně stejně jako Žena v kleci se mi kniha líbila a určitě doporučuji.

midloch
26.08.2016 4 z 5

Mám rád severské detektivní filmy a tak jsem Ženu v kleci i Zabijáky dřiv viděl než četl. Konečně jsem se ale dostal i k prvním čtyřem částem knižní série o oddělení Q. Druhý díl mi přijde z prvních čtyř jako nejslabší. Není tak čtivý jako ostatní díly a oproti prvnímu dílu, kde mě kniha bavila víc než film, zde musím napsat přesný opak. Film byl lepší, tedy krom postav Carla a Asada, ty mi v knižní sérii přijdou lépe napsané. Buď jak buď, i přes to, že nedosahuje kvalit ostatních třech knih si zaslouží čtyři hvězdy - stále jde o nadprůměrnou detektivku.

Susan94
26.08.2016 4 z 5

Myslela jsem si, že "černá ovce" Olsenovi tvorby jsou Zabijáci, ale po přečtení měním názor, je to Marco, který opravdu není vůbec záživný, ale co Zabijáci. Zlo vytváří další a další zlo, autor si opět vybral velmi zajímavé a reálné téma a dokázal ho velmi dobře zpracovat + kladně hodnotím odkazy na kultovní Mechanický pomeranč. Kimmie a parta kluků, kteří se baví hnusným násilím, ikdyž ona byla záporná postava, oblíbila jsem si jí proto, že ona zlo dál šířit nechtěla... 80%

Aleh
20.08.2016 5 z 5

Skupina mladých lidí z elitní dánské internátní školy pro bohaté patřila ke společenské smetánce, k tzn. zlaté mládeži, ale spoušť, kterou za sebou nechávali, byla obrovská. Oběťmi jejich řádění se stávali nic netušící bezbranní lidé. Ke skupině patřila také Kirsten-Marie Lassenová. Říkali jí Kimmie. Byla jiná, zvláštní, utrpěla řadu životních kopanců, jako ostatní i ona měla peníze a majetek, přesto žila už řadu let jako bezdomovkyně. Rozhodla se pro pomstu a vzala tak svůj život pevně do svých rukou. Carl Morck začíná se svým týmem řešit 10 let starý kriminální případ vraždy dvou sourozenců a spolu s Asadem se i oni dostanou do zapeklité životní situace. Napínavá a poutavá četba od první do poslední stránky jako ostatně i další thrillery od J.Adler- Olsena. Doporučuji, nudit se určitě nebudete.

lapagerie
18.08.2016 4 z 5

Napínavá detektivka, četlo se příjemně. Představa, že takoví lidí jsou mezi námi a díky svému postavení jsou skoro nedotknutelní - brrr,

Jančislava
13.08.2016 4 z 5

Moje druhá kniha od tohoto spisovatele. Oddělení Q mě začalo bavit. Tento díl se mi také líbil, jen konec mě trochu zklamal a proto čtyři hvězdičky. Musím říct, že hlavní postavy jsou dost odpudivé a proto jsem čekala horší konec. Ale knihu mohu doporučit a jduna další díl.

Jaruš7
02.08.2016 4 z 5

Na Mp3 načtená drsná, napínavá kniha.

sackrebleu
02.08.2016 4 z 5

Určite lepšie ako prvý diel, veľmi zaujímavý príbeh a sonda do mozgu ľudí, ktorí si myslia, že môžu všetko. Začínajú sa mi páčiť i jednotlivé postavy. Celkovo knihu hodnotím ako veľmi dobrú, len mi trochu vadil ten spôsob, akým sme prišli na to, ako sa to všetko vlastne stalo - bolo to tam proste len tak mimochodom napísané v rámci spomienok Kimmie, na čo sa krásne hodí anglický výraz 'underwhelming'.

Taktiež nechápem, prečo musí mať ekniha tak neuveriteľné dlhé, niekedy až niekoľkostranové odstavce; hrozne zle sa to číta. To však samozrejme už nie je problém príbehu a ani autora (pokiaľ to tak teda v origináli nenapísal).

misowi84
20.07.2016 4 z 5

Kniha byla pro mě poutavějším čtením, než předchozí Žena v kleci. Sice jsem tušil, jakým způsobem povede děj, nic méně svojí atmosféru to mělo a u knihy jsem se nenudil.

Irsaf
19.07.2016 5 z 5

Pěkný čtení.

MakiV
07.07.2016 4 z 5

První kniha, kterou jsem od autora četla. Knihu předchozí jsem viděla jako film. Kniha je napínavá a zajímavě napsaná, jen je škoda, že člověk brzy rozkličuje vrahy a motivy a tím pádem se konec táhne a vlastně nic nového se už nezjistí. Uvidím, co nabídne další kniha.

trudoš
05.07.2016 4 z 5

Druhá kniha v sérii je vždycky takový test, ve kterém autor dokazuje, jestli je skutečně dobrý jak první kniha naznačovala. A přestože se mi Zabijáci líbili, uznávám, že jediné co v nich funguje, je chemie mezi hrdiny. Zápletku totiž rozklíčujete záhy, což je dost mizerná motivace pro čtyř set stránkový thriller. Problémem je i to, že Jussi Adler-Olsen s načrtnutou koncepcí příliš nepracuje a tam, kde by člověk čekal zvraty, příběh nesmyslně stagnuje. Navíc mu hapruje charakteristika záporných postav - od sadistických zmetků, kterým dvacet let prochází násilí všeho druhu, byste nečekali, že se najednou začnou chovat jako -náctileté hysterky.
Zbytek je však stejně dobrou dávkou čtení, jako byla Žena v kleci. Sarkastický humor román příjemně odlehčuje, navíc je povedeně kombinován s tvrdou realitou. Ani chování protagonistů není zdaleka komorní, díky čemuž si je rychle oblíbíte, protože jejich životní eskapády jako by byly napsány osobou, která má na svědomí i váš osud. Prostě dokonalé.

Petrstik
04.07.2016 5 z 5

Další dobře napsaný a zajímavý případ komisaře Carla Mørcka z oddělení Q.

ivoiro
30.06.2016 5 z 5

Kniha prosto skvělá. Napětí se mísí s jemných sarkazmem.

kuba3954
28.06.2016 4 z 5

Kimiin uzlíček mi celou knihu naháněl husí kůži.

Pivísek
23.06.2016 5 z 5

"Čteno" jako audiokniha - autor opět nezklamal! :o)

Sheldon
13.06.2016

Výborně napsaná hlavní ženská záporná-odporná-politováníhodná postava této knize dodává velký švih. Ve druhém díle mě také baví rozepsání vztahu mezi Carlem a Asadem, který knize dodává i odlehčenější tón ve všech těch hrůzách. Výborné!

edith79
10.06.2016 4 z 5

Tuto knihu jsem dokonce na čas odložila. Nemohla jsem jí nějak přijít na chuť. Nakonec jsem ji dočetla a jsem ráda. Nepřesvědčivý začátek totiž vynahradí skvělý konec. Od toho se nedá odtrhnout, i když předem víte, jak to všechno zákonitě musí dopadnout.