Zabijáci
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Na severu Dánska dojde k brutální vraždě; oběťmi jsou bratr a sestra. Policejní vyšetřování naznačuje, že mezi podezřelými je skupinka žáků místní internátní školy, kterou navštěvují děti nejbohatších Dánů. Jeden z žáků se po letech k činu skutečně dozná, je odsouzen a případ se zdá být vyřešen. Uplyne ovšem pár let a složka s případem přistane na stole komisaře Carla Mørcka z oddělení Q, zabývajícího se odloženými případy zvláštní důležitosti. Zprvu má za to, že jde o nějaký omyl, ale brzy mu dojde, že něco je velmi, velmi špatně. Spolu se svým asistentem Asadem a novým členem oddělení, mladou prostořekou Rose, se pouštějí do pátrání, které je provede všemi patry společnosti: od toho největšího chudáka na hlavním nádraží až po muže na vrcholu. Lov začíná…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , HostOriginální název:
Fasandræberne, 2008

Bylo to na mě až moc drsné a přitažené za vlasy. A ten komisař mi nepřijde ničím zvláštní, ani jedinečný.

Ve srovnání s prvním dílem Žena v kleci, jsem u této knihy měla chuť ji odložit. První díl mě přikoval do křesla, druhý díl mě z něj spíš vyháněl. Ale nakonec jsem to dočetla, chtěla jsem vědět, jak to dopadne. Celkově nic moc.

Jussi Adler-Olsen opravdu umí. Čtivé, vtipné, skvěle propletené. Carl, Asad a teď i Rose jsou super parta. Bavila mě asi tak stejně jako Žena v kleci. Akorát konec jsem si představovala trochu jinak, ale doporučuji.

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Proč? Autor se opět nemá za co stydět. Netradičně nám představí pachatele hned na začátku příběhu a máme tak možnost příběh sledovat opět z několika linek a to i té pachatelovi. Příběh je napsán skvěle, byl problém se odtrhnout a Adler-Olsen mě nutil číst pořád dál. Jediné co bych mu vytkla, je ten přestřelený konec a proto také váhám s hodnocením.

Pro mě velmi čtivá kniha :) Občas jsem se trochu ztrácela ve jménech, proto jenom čtyři hvězdy :)

Velmi zajímavá kniha, ale musím říct, že první díl (Žena v kleci) se mi líbila víc. Ale i přesto kniha nádherná, napětí, vraždy, vyšetřování,...... Už se těším na další díl :)

Knihy z této série jsem nečetla po řadě, a ještě s přestávkami, takže mi někdy trošku trvalo zorientovat se osudech jednotlivých postav. Ale tato knížka byla super, na napínavosti jí nic neubírá fakt, že od začátku víte, kdo to udělal. Samotný příběh mě prostě dostal. Zabijáci a Vzkaz v láhvi se mi líbily nejvíce.

Musím uznat, že byla dobrá. Hodně dobrá. Když ji porovnám s Ženou v kleci - děj byl stejně zajímavý, rozuzlení také. Ovšem mrazilo mě z ní o trošku více. Kdybych mohla dávat půlhvězdičky, zaslouží si ji.

Tak trochu "jiná" detektivka. Když Zabijáky porovnám s první dílem sére: Žena v kleci, pak musím opravdu použít slovo jiná. Do knihy se totiž pouštíte už s tím, že vlastně víte, kdo bude pachatel. Ale i tak vás kniha přišpendlí do křesla a louskáte stránku za stránkou a čekáte, jak to všechno dopadne. Do Zabijáků jsem se pustila hlavně z toho důvodu, abych byla připravená na jejich filmové zpracování a věřím, že se mám na co těšit!
Série s Carlem je opravdu povedená!

Další kniha, kterou jsem četla od Olsena a opět mě napínavý děj i zamotané osudy bavily. Doporučuju.

Pro mě to byla opravdu hodně povedená kniha a líbila se mě dokonce víc než Žena v kleci. Půl-hvězdy dávám dolů za příliš rychlý konec, ale celkově: bravo :)

Po přečtení knihy Žena v kleci jsem se možná až moc těšila na tuto knihu. V půlce jsem chtěla knihu odložit, ale nakonec jí dočetla. Závěr byl napínavější, ale kniha mě trochu zklamala.

Zabijáci přináší zajímavý detektivní příběh, který vám servíruje zkušený vypravěč Jussi Adler Olsen. Příběh Vás vtáhne a dobrodružství dvojice Carl - Asad vás nenechají chladnými. Co mě však u této knihy zklamalo byl plytký a otřepaný konec (mínus jedna hvězdička). Druhou hvězdičky srážím za popisované týrání zvířat (skoro mě to až fyzicky bololo). Každopádně se však na další dobrodružství oddělení Q těším.

Velmi dobře napsaná kniha, od začátku až do konce napínavé. Jediné co se mi ale nelíbilo, bylo týrání zvířat.

Celkem v pohodě, ale mám pocit, že na Oddělení Q se Olsen tak nějak učil psát, čím starší, tím slabší. Nicméně stále lepší než Washingtonský dekret.

Paráda, bavila mě víc jak první díl. Kniha se četla jedním dechem...jdu se vrhnout na další :-)....
detektivní a krimi romány zfilmováno dánská literatura tajemství internát severské krimi dánské detektivkyAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2015 | ![]() |
Není to klasická detektivka, viníci jsou známi.Je to dobře napsaná krimi, pomalu se vinoucí děj, kritika dánské smetánky - tedy nejdříve dětí a potom ti samí, trochu odrostlejší.