Žena v kleci

Žena v kleci
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80178/bmid_zena-v-kleci-SQp-80178.jpg 4 3676 3676

Případy oddělení Q série

1. díl >

Komisař Carl Morck je po traumatické události při práci přeložen do oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z minulosti. Případ mladé političky, která před pěti lety beze stop zmizela, v něm probudí detektivní instinkty, o kterých si myslel, že jsou dávno ztracené. Čím víc Morck proniká do případu, tím větší nachází nesrovnalosti. Je opravdu možné, že ta žena stále ještě žije, uvězněná a týraná na neznámém místě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host

Kvinden i buret, 2007

kadgam
16.12.2013

Skutočný horor. Kam až siaha ľudská zloba a pomstivosť.

astroweb
12.12.2013 4 z 5

Příjemné překvapení, překvapení bylo i ve finále, trochu napětí až moc.

astroweb
12.12.2013 4 z 5

Příjemné překvapení, překvapení bylo i ve finále, trochu napětí až moc.

danuska
07.12.2013 4 z 5

Moja prvá skúsenosť so severským krimi, a nie je to zlé čítanie. Akurát som páchateľa odhalila už na začiatku. Oceňujem, že autor neopisoval žiadne mučenie a pod., lebo toho som sa dosť obávala. Páčili sa mi tiež postavy vyšetrovateľov, a humor v knihe.

Mucko
05.12.2013 5 z 5

Úvodná časť série vynikajúcich, rafinovane premyslených kníh...Adler Olsen píše strhujúce kriminálne thrillery so sarkastickou dávkou humoru, čím odľahčuje a zároveň dodáva výnimočnosť a originalitu svojím knihám...

Petr K.
05.12.2013 4 z 5

Pro me mozna trosku pomalesi rozjezd a velkou cast knihy tvori solidni vysetrovani bez vetsich napinacich pasazi. Ctete vlastne dva pribehy, ktere se navzajem stridaji, kdy jeden je s Carlem (patrani) a druhy s Merete (obet) Ja se tesil na ten s Merete u ktereho me mrazilo. Poslednich 20% pred koncem jsem opravdu hltal. JInak se u knihy opravdu zasmejete a Asad je rizek :-) Knihu urcite mohu doporucit.

MiaVanAcid
05.12.2013 5 z 5

Až moc dobré, to jsem nečekala :-) Pravděpodobně první krimi kniha, u které jsem se v určitých pasážích
(hlavně s Asadem) smála.Oceňuji autora za tato odlehčení v knize.

Lowelllyyp
25.11.2013 4 z 5

Ani ve snu by mě nenapadlo, že by tahle knížka mohla být AŽ tak dobrá, opravdu ne. Udržuje vás v napětí vlastně do posledních stran, s tou ženou prožíváte každičký její okamžik a ten konec taky není až tak očekávaný. Je to jedna z mála knih, u kterých jsem neuhodla vraha věznitele (nebyl to zahradník).

Komisař Carl se stal ihned mým oblíbeným - fakt - protože se nebojí říct svůj názor, ať to stojí, co to stojí. Nehledě na peníze. Navíc způsob jakým klade otázky a vyšetřuje případ, jeho myšlení.. Je skvělý, a Asaad též.

Takhle knížka je zfilmovaná a to se stejným scénáristou, jako měli Muži, kteří nenávidí ženy. Už to slibuje dokonalou precizní práci. Akorát, vzhledem k tématu, se trochu bojím na to kouknout. Trailer je totiž .. pff .. silný.

standa521
20.11.2013

Detektivka, která se čte jedním dechem. Předvádí, jak je těžké pro vyšetřovatele dobrat se k věrohodným důkazům. Dokonale připravený únos úspěšné političky a její věznění v úkrytu, který byl původně určen na zkoušení odolnosti tlaků atomových zařízení, je podrobně popsán. Cesta k odhalení je poněkud zdlouhavě popisována, ale to je zřejmě úmysl autora dokázat profesionalitu kriminalistů a napínat čtenáře až do konce.
Knihu jsem si vypůjčil v krajské knihovně v Kladně.

Kaihomielisyys
15.11.2013 5 z 5

Plný počet hvězd...a už se těším do kina na filmové zpracování..

egan
13.11.2013 3 z 5

Priemerné, po všetkých stránkach.
Oceňujem dvojicu vyšetrovateľov a občasný humor.

beetlinka
31.10.2013 3 z 5

Kniha me prilis nenadchla. Zatim u me vede ze severskych autoru Jo Nesbo...

Ronin Roujin
27.10.2013 4 z 5

Další skandinávská detektivka, kterou bych umístil mírně nad průměr. Některé věci jsou zde dosti překombinované až nereálné ale bavilo mne sledovat sžívání hlavního hrdiny s novým "parťákem". Jsem rád, že jsm se nedal odradit trošku plonkovým začátkem.

nier
22.10.2013 4 z 5

Konečně zase detektivka, kde mi přišlo, že detektivové / detektiv / mají víc rozumu než štěstí - k výsledku se musely poctivě dopátrat...
a Asad je týpek doslova k nezaplacení

xtraks
19.10.2013 5 z 5

Úžasné, skvělé. Hodně se mi to líbilo. Přečteno za chvíli. Už se těším na další díly :)

Randyz1986
05.10.2013 5 z 5

Podobný styl jako Jo Nesbo. Čtivé, napínavé, místy vtipné. Určitě zkusím i další díly.

Krišot
29.09.2013 3 z 5

Severská krimi mě docela baví a to platí i pro tuto knihu. Výborně napsané hlavní postavy a k tomu super nápad s trápením jedné nejmenovyné političky zastiňují trochu průhlednější pointu. Akorát jeden malilinký problém, prostě každé severské dílo srovnávám s Mileniem a hlavně s jeho první částí a proto nemohu plný počet, i kdyby si to Carl Morck a jeho tajemný kolega zasloužili.

Efca
29.09.2013 4 z 5

Seveřené mě příjemně překvapují. Velmi čtivé a napínavé. Parádně prokreslené postavy - někdy sem si říkala, že bych už Carla s jeho přístupem z oddělení vyhodila, ale Asad ho výborně doplňuje - no kdoví jak by to taky bez něj dopadlo, že...A kapitoly z "klece" jsou vyloženě mrazivé a depresivní, nedokážu si představit, že bych něco takového přežila.

Yorika
29.09.2013 3 z 5

Myšlenka jistě zajímavá.Jen mi vadilo, že jsem zhruba od poloviny knihy věděla, kdo je pachatelem a jaký má motiv.Knihu jsem pak dočetla vlastně jen proto, abych se ujistila, že tomu tak opravdu je.Slabší průměr.

malazluta
16.09.2013 4 z 5

Skvělá a napínavá kniha u které mi ani nevadilo, že již v 2/3 knihy čtenář tuší, kdo je pachatel/pachatelé.