Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550360/bmid_prvok-sampon-tecka-a-karel.jpg 4 5524 5524

První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text

czerwa
02.03.2020 2 z 5

Čtivé. Ale to je tak asi všechno. Příběh mi připadal zbytečně vykonstruovaný, ke konci až neúnosně, tak, aby do sebe pěkně všechno zapadlo.
Celkově to postrádalo hlubší myšlenku. A ani jako oddechovka mě to zvlášť nenadchlo. Námětem mi to připomnělo Šabachovu knihu Čtyři muži na vodě, která je o dost zajímavější i zábavnější.

Vakalik
29.02.2020 4 z 5

První kniha, kterou jsem od Patrika Hartla četla. Ráda čtu knihy postupně, abych viděla vývoj autorovy tvorby. A dílo mě velice překvapilo. Nic jsem od ní prakticky nečekala. Obyčejné vyprávění obyčejných chlapů. Nikdo z nich nemá všechno, každý má nějaké trápení. Jednoho podvádí žena, druhý žádnou ženu nemá, další má kariéru. Ráda čtu tyhle příběhy obyčejných lidí.

Stanča
23.02.2020 4 z 5

Opět čtení ze života o tom co život přináší. A o tom to je.

zuziosi
20.02.2020 5 z 5

Moje první kniha tohoto žánru, přečtená úplně omylem, ale zároveň příjemným překvapením. Chvílemi jsem se smála, chvílemi červenala, u pár pasáží jsem byla i naštvaná - ne na autora, ale na jednotlivé hrdiny a jejich chování, protože jsem se do té superčtyřky dokonale vžila.
Jediné, do bych snad vytkla, je epilog, který bych tam vzhledem k tomu konci již číst nepotřebovala..

Martin_Eli
15.02.2020 4 z 5

Nenáročná kniha, začátek mě tedy moc nenadchnul, pak se vše zlepšilo a knížku jsem si užíval, pár posledních stránek se to zase trochu zvrtlo divným směrem.

Knížce pomáhá, že se odehrává v českých reáliích, takže dokáže čtenáře více vtáhnout do děje. Kromě toho má dobré téma, každý chlap ví, jaký je to pocit, když mu začíná pomalu ujíždět vlak a zná ten plíživý pocit, jak pomalu opouští své ideály a přizpůsobuje se šedé realitě.

alusa4302
14.02.2020 2 z 5

čekala jsem od této knihy víc, za mě nejhorší kniha od Patrika Hartla

oladnb
11.02.2020 3 z 5

Chvíli trvá, než si člověk na postavy zvykne, alespoň u mě to tak bylo.. Zhruba polovina knihy se u mě vinula v duchu "nic extra", prostě jsem si četbu nijak zvlášť neužívala. Čekala jsem asi větší vtip, hlubší pointu.. Později se to zlomilo a kluci mě začali bavit, jejich životní osudy byly poměrně originální a nakonec to nebylo tak špatné. Nicméně přečíst stačí jen jednou.. Nic to nemění na tom, že autor je sympaťák :-)

Deena_
10.02.2020 5 z 5

Opět knížka od Hartla která nezklamala! Tyhle vtipné oddechovky miluju :)

Nel.K.
10.02.2020 3 z 5

Kniha se mi lehce četla, asi jsem v ten moment měla i náladu na trochu nadsazeného humoru. Kromě těch svlíkacích, sázkových částí, mi to celé přišlo i dost reálné, životy kluků, všechny ty kotrmelce - život už takový je a dobře to vystihlo to, že nikdy není vše přesně tak, jak si plánujeme. Jako velmi oddechové čtení bych knihu klidně i někomu doporučila..
Každopádně epilog by být vážně nemusel, naprosto zbytečný zvrat a ukončení celé atmošky, kterou jsme jako čtenáři nasáli v pohodových chvilkách předchozí kapitoly, kdy si kluci užívali společného rybaření.
Na film až vyjde ale velmi pravděpodobně mrknu.

SpiritErised
09.02.2020 1 z 5

Neřekla bych, že když dojde na humor tak jsem nejaka extra náročná. Pobaví mě kde jaká blbina. Humor v této knize byl ovšem tak trapný, že jsem namísto smíchu jen obracela oči v sloup. Kniha je nevkusná a zbytečně vulgární. Myslím, že příběh čtyř mužů, kteří se potřebují ujistit, že ještě nepatří do starého železa by se dal napsat mnohem lépe. Opravdu nechápu hype, který kolem knihy byl.

Petucelli
09.02.2020

Fajn kniha psana muzskym pohledem.

knihaknihakniha
07.02.2020 1 z 5

Kniha se ke mně dostala po několika týdnech rezervací v knihovně. Dočetla jsem ji do necelé poloviny a končím. Zdá se mi, že je to trochu víc pánské čtení s hláškami o sexu, popíjení s macho vulgaritami. Možná jsem ji nedokázala přijmout jako zábavu a nic jiného mi nenabídla. Tak jsem si řekla, že je na ni škoda času.

jiri77
07.02.2020 5 z 5

Zábavné a oddechové čtení ,které se mi četlo velmi dobře a chvílemi mě i pobavilo. Kniha splnila co jsem od ní očekával. Určitě si od autora ještě něco přečtu.

Zdenik
05.02.2020 1 z 5

Taková nenáročná kniha, občas pobaví, ale většinou jen jakoby text plul. Já nevím, nějak mě nenadchla - pointa dobrá, dobrý styl psaní, má spád, ale jakoby se vlastně ten mužský svět netočil okolo ničeho jiného než kolem sexu. Na mě příliš povrchní, asi nejsem cílovka :)

Monika1717
03.02.2020 5 z 5

Super čtení. Jen ten konec mi tam nějak nesedí. Nicméně se těším na film i na další Hartlovy knihy.

FejKýý
03.02.2020 3 z 5

Chtěla jsem to ohodnotit jako parádní oddechovku ale ten epilog s tím Šampónem?.. Celkově se mi nelíbila jeho dějová linka a jak dopadl.
SPOILER: Už za prvé že kamarádům nikdy neřekl o synovi, za další že normální člověk by to zkusil nějak urovnat víc se synem a s tou Sašou.. No a hlavně ten konec jak umřel?..
Jinak ostatní dopadli dobře.. Tak jsem si říkala proč ne všichni aby to zůstalo tou vtipnou knihou.. Nakonec jsem se u knížky nasmála dost ale ten konec mě dorazil.

Evžen82
29.01.2020 5 z 5

Krásně odpočinková kniha.

Ossinky
28.01.2020 5 z 5

Super, nasmala jsem se.

Sasha001
26.01.2020 5 z 5

Pohodová knížka, jejíž děj rychle odsýpal a nikde nebyly nudné proluky. Za mě velmi dobré první setkání s Hartlem a budu se těšit na film.

Hnědoočko7
23.01.2020 3 z 5

Nenáročná, pohodová a vtipná knížka.