Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550360/bmid_prvok-sampon-tecka-a-karel.jpg 4 5524 5524

První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text

Knižní střípky
23.01.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četla poprvé před 8 lety. Bylo to mé první setkání s autorem. Již tehdy se mi moc líbila a když se nyní točí dle knihy film, dostala jsem chuť přičíst si ji znovu.

Příběh čtyř spolužáků, mých vrstevníků bylo pro mě příjemné sledovat. Bylo to, jako bych četla příběh svých kamarádů.

Vše začíná na školním srazu. Naši čtyři kamarádi stojí, aniž by si toho byli vědomi, na pomyslné životní křižovatce. Prvok čeká čtvrté dítě se svou ženou, přichází o práci průvodce v cestovní kanceláři a neví, jak uživí stále se rozrůstající rodinu. Šampón si žije životem věčně mladého starého mládence bez závazků, nicméně i jeho náhle dohání minulost. Tečka se právě vrátil po dvou letech z mise v Afghánistánu a snaží se začlenit zpět do obyčejného života a najít si v něm své místo. No a Karel -počítačový mág zase čelí partnerské krizi.

A proti tomu všemu se pánové rozhodnou bojovat takovou jednou zvláštní sázkou...
Vtipný, milý, úsměvný román o mužích, jejich snech a myšlenkách, krizi středního věku a mnohém dalším, to je PRVOK, ŠAMPÓN TEČKA A KAREL.

Opět jsem se pobavila, zasmála a jsem moc zvědavá, jaké bude filmové zpracování.

Marketplace
22.01.2020 5 z 5

Po knize jsem sáhl, jelikož jsem si přečetl, že je napsána o kamarádech, kteří mají dvacet let po maturitě - což se mě letos také týká :) Moc jsem toho od knihy nečekal, ale je napsána velice čtivě a zvědavost mě neustále nutila číst dál a dál. Jsem zvědav jak dopadne filmové zpracování. Knížka - super.

Stani95
22.01.2020 2 z 5

Předvídatelný příběh, který mě bohužel nezaujal a dočítala jsem jen kvůli tomu, že knížka je krátká. Alespoň to bylo čtivé.

julie z moravy
20.01.2020 5 z 5

Perfektní kniha. Pobavila. Moc se těším na film.

michaelaaa5
19.01.2020 5 z 5

Příběh čtyř kamarádů, kteří si díky výzvě převrátí své životy vzhůru nohama.. Kniha psána s nadsázkou a vtipem, tak jak jsme u Hartla zvyklí. Těším se na film.

kroftik
18.01.2020 5 z 5

Tenhle Hartl mi sednul. Ne, že by ostatní ne, ale po Erotikonu a Víkendu (ve kterých se různě proplétají celé rodiny se spoustou přátel okolo) se mi líbilo, že je to hlavě příběh čtyř chlapů - kamarádů. To, že je to vtipné a čte se to na výbornou, snad už ani nemusím dodávat :-)

avi8
17.01.2020 5 z 5

Pěkná , už se těším na film .

Fialka78
16.01.2020 4 z 5

Kniha mne mile překvapila, dobře se četla. Už se těším na film ????

Lasi808
16.01.2020 5 z 5

Na tuto knihu jsem byla zvědavá, potěšila. Opět příjemné čtení, humorné, děj odsýpá... Jak již název napovídá, žádná červená knihovna pro ženy, ale příběh z "pánského světa" - přesně takhle jsem si to představovala :-) Velmi se těším na filmové zpracování, podle výčtu herců je mi jasné, kdo bude koho asi hrát :-D

Evelin
14.01.2020 5 z 5

Na knížky od Patrika Hartla jsem se chystala už dlouho a jsem mile překvapená. Pěkná kniha, oddechovka, i jsem se zasmála. Určitě si přečtu jeho další knihy.

Simii45
14.01.2020 4 z 5

Až na ten konec, který me zarazil super oddychovka :-)

ZuK1
12.01.2020 5 z 5

Velmi příjemná a vtipná oddychovka, knížka, u které se člověk pobaví, zasměje, já občas i nahlas, místy je naopak zase trošku smutná ....
Po Malém pražském erotikonu je to moje druhá knížka Patrika Hartla a k jejímu přečtení mě vyprovokovala informace, že autor právě natáčí její filmovou verzi. Takže teď už budu jen zvědavá, jak se Patriku Hartlovi povede, každopádně herecké obsazení vypadá velice slibně ... :)

zoew
10.01.2020 2 z 5

Pobavila jsem se, to jo, ale obecně mi tahle knížka přišla tak nějak zcela zbytečná. A konec byl docela "ofláknutý".

RendyaDav
09.01.2020 5 z 5

U této knihy můžu vypnout,zasměju se,relax...Pobavila mě...

Sumatrae
08.01.2020 5 z 5

Prijemna kniha, u ktere jsem se nejednou hlasite zasmala

Jajusenka
06.01.2020 5 z 5

Moje první kniha od pana Hartla. Moc se mi líbí jeho styl psaní a určitě si přečtu i všechny jeho další knihy. Postavy v knize jsem si zamilovala a knížka se skoro nedala odložit. Četla jsem, že podle knihy bude natočený i film a už teď se nemůžu dočkat, až se s knižními hrdiny setkám na filmovém plátně.

Knihobolka
06.01.2020 4 z 5

Čtivý příběh, plný mužských testosteronů.

Kniha se krásně četla a mělo to i spád.
Občas jsem se ztrácela v postavách, ale po pár stránkách jsem již byla v obraze.

Určitě kniha stojí za přečtení.

AnjaBo
04.01.2020 5 z 5

Moje první přečtená “Hartlovka”. A láska ke stylu jeho psaní se rozjela.

nikola0566
03.01.2020 3 z 5

Super na odreagování.

Julia848
03.01.2020 5 z 5

Kniha přečtená jedním dechem. Dlouho jsem se takto nepobavila a moc se těším i na filmové zpracování.
Byla to první knížka co jsem od pana Hartla četla a rozhodně ne poslední.