Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Prvok, Šampón, Tečka a Karel
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550360/bmid_prvok-sampon-tecka-a-karel.jpg 4 5524 5524

První audiokniha Patrika Hartla! Literární předloha stejnojmenného filmu. Nahořklá groteska o čtyřech kamarádech, kteří se rozhodnou řešit svou krizi středního věku provokativní hrou. Při setkání na třídním srazu dvacet let po maturitě dojdou k závěru, že jejich životy jsou na hony vzdálené představám, které o nich měli na gymnáziu. A tak si společně vymyslí úkoly pro osvěžení dávné odvahy a svobodomyslnosti. Co je náročnější? Svléknout se na veřejnosti donaha, nebo říkat za všech okolností pravdu? Audiokniha obsahuje jako bonus doslov namluvený Patrikem Hartlem.... celý text

Etule
15.11.2019 3 z 5

K přečtení knihy mě "donutilo" zjištění, že bude film. Hlavně tedy obsazení, protože to mě skutečně zaujalo. Všechny herce mám celkem v oblibě. Po přečtení jsem, ale zjistila, že se neshoduji s autorem, protože bych to obsazení udělala trošku jinak. :D
Nicméně knihu jsem poslouchala jako audio. Prostě příběh čtyř chlapů ke čtyřicítce, kteří mají pocit, že jejich život stagnuje. Zpočátku to bylo mírně otravné, hlavně ta jejich hra, ale nakonec se mi kniha líbila. Zasmála jsem se, ke konci posmutněla. Nicméně jsem zpočátku měla problém s postavou Šampóna, nemám ráda lidi, co podvádí... Ale nakonec i s ním jsem dokázala sympatizovat. Jsem zvědavá, jak dopadne film. :)

L.Helena
10.11.2019 5 z 5

Zatím jsem ještě nečetla Erotikon, ale z těch ostatních se mi tato asi líbila nejvíc. Místy hodně zábavné, až "ujeté" situace, mnohdy jsem se fakt smála nahlas. Oproti tomu místa natolik vážná, až z toho naskakuje husí kůže.
Moc se mi kniha líbila.

Balthazar
08.11.2019 5 z 5

Zase jsem se pobavila, super příběh, moc hezky se čte, škoda jen, že je tak krátká, klidně bych s nimi strávila více času ???? určitě stojí za přečtení, zpříjemní vám jedno až dvě deštivé odpoledne.

lucievachovaxx
06.11.2019 5 z 5

Skvělá oddychová kniha! Skvělá asi jako všechny od Hartla! Četla se mi sama, smála jsem se, zlepšovala mi náladu.. moc doporučuji!

vendysantos
06.11.2019 4 z 5

Zábavné, odpočinkové čtení. Ze začátku mi vadila vulgarita hlavních hrdinů, ale asi po padesáti stranách jsem si zvykla. Spousta příhod je téměř nereálná až absurdní, ale fantazii se meze nekladou. Ten závěr mě dost překvapil, ale i to je život. Ani jeden z kamarádů nebyl normální, určitě bych žádného z nich nechtěla. I přesto, že mi knížka místy přišla vtipná, ani jednou jsem se nahlas nezasmála. Každopádně se těším na brzké filmové zpracování.

Drj98
03.11.2019 4 z 5

Jako Hartl je prostě jednička.
Autor, který mě baví a u jeho knih si dokážu odpočinout.
Píše o věcech, které se opravdu lidem stávají a děj umí skvěle vylíčit.

martini.ce
02.11.2019 4 z 5

První knížka od PH, rozesmála mě, byla vtipná, líbila se mi.

Magrata15
01.11.2019 5 z 5

Moje druhá kniha od Patrika Hartla a zase supr. Čte se skoro sama.
Jen si nemůžu zvyknout na některé dost peprné výrazy a to nejsem žádná puritánka. Beru to tak, že se chlapi prostě takhle baví.
Už se těším na film - o to víc, když vím, jaké bude obsazení.

Tanja00
01.11.2019 5 z 5

Kniha splnila vše, co od oddechové knihy očekávám. Pobavila i rozplakala, ale i život není jen růžový.

Míša02
30.10.2019 4 z 5

Díky velice kladným recenzím jsem od knihy očekávala trochu víc. Téma je zajímavé, celkem vtipně zpracované, ale já osobně bych přidala trochu děje. Tím jak se spolu kapitoly prolínají, byla kniha místy trochu hluchá. Jako celek se ale kniha četla dobře a rychle. Pro mě určitě zajímavá změna žánru.

bazyk21
29.10.2019 5 z 5

příjemná odpočinkovka, zajímavá zápletka a vůbec prima počtení

marli58
28.10.2019 4 z 5

První od P. Hartla a jeho humor se mi líbí. Dokonce se mně při čtení vybavoval herec, kterého bych obsadila do filmového zpracování. Myslím, že by to nebyl špatný scénář.

Petula009
28.10.2019 3 z 5

Moje první knížka od Patrika Hartla - milý humor ze života, na zadek jsemm se neposadila ale příjemná oddechovka to byla.

Babo
22.10.2019 5 z 5

Druhá Hartlova kniha a pořád se mi líbí.
Jeho hrdinové nebojují na frontě, nepátrají po masovém vrahovi ani nekolonizují svět , přesto se jeho knihy čtou moc dobře . Jeho hrdinové bojují svoje malé války , prožívají vítězství i prohry .
A i když si u této knihy nejsem jistá jestli by někdo šel do dokazování si,že není sráč tímto způsobem , tak všechny ostatní pohnutky jim věřím .
Myslím,že pan Hartl je dobrý znalec nejen mužské duše .

AjťačkaTýnka
22.10.2019 5 z 5

Vyborne napsana kniha plna zivotnich fuckupu, ktere pan Hartl podal velmi povedenym jazykem. Bajecne oddechove cteni s prekvapenim na konci.

danielavachova
21.10.2019 4 z 5

Moje první kniha od pana Hartla,jednoduše napsané,oddechové čtení,styl humoru mi sedí,hlavně je to ze života.

Nangiala
18.10.2019 2 z 5

Předvídatelné čtení... Neurazí, nenadchne. Takový relax k vínu. Dovedu si představit, jak bude vypadat filmová verze... To bude teprve brak :)

Lucissia
17.10.2019 5 z 5

Asi bych knížku nehodnotila jako "top" z toho, co jsem už přečetla, ale i tak dávám pět hvězd. Je čtivá, má zajímavou zápletku, jen to mohlo být trošku víc rozepsáno. Je to můj druhý Hartl, ale asi už i poslední, jiní autoři se mi líbí přece jen o trošku víc. :-)

6857
17.10.2019 2 z 5

Odpocinkove.

Peti081
14.10.2019 4 z 5

Pohodové čtení,pobavila,u čtení jsem se skvěle odreagovala.