Gazely
Patrik Hartl
Gazely jsou příběh bouřlivého týdne tří nejlepších kamarádek, které spolu kdysi chodily do třídy ještě s Prvokem, Šampónem, Tečkou a Karlem. Šárka v pondělí oslaví narozeniny, večer ztratí mobil a v úterý se jí kvůli tomu otřese život v základech. Karolína ve středu přivítá doma svého manžela, se kterým sice rok nežila, ale musí se to znovu začít učit. A Helena během pátku konečně uvěří, že by mohla zapomenout na rozvod, a znovu se zamilovat... Události těchto všedních dní je vrhnou do takových turbulencí, že asi ani jedna z nich večer před víkendem netuší, jak bude její život vypadat v neděli. Je to román o radostech, které nejde prožít bez odvahy, dále o nekonečném boji o rodinnou harmonii, a také o náctiletých snech, kvůli kterým je potřeba riskovat. Užijte si tu jízdu s Gazelami!... celý text
Další oddechové čtení. Musím říct, že nejméně sympatická mi byla Helena, takže mi trvalo, než jsem se začetla. Potom už byl děj v tempu. Čtivý a lidský. Že vše Hartlivych knih tuto hodnotím jako průměr.
Oddychové čtení od Hartla jednou ročně mám ráda, ale tohle byl ztracený čas, nějak to už nebylo ono. Zdlouhavé, unavené... I když nechyběly věci, které mi určitě v hlavě utkví.
Na doporučení mé známé ze školy a po přečtení kladných komentářů od mých oblíbených čtenářů zde, jsem se nakonec pustila do čtení této knihy.
Pan Hartl mě bohužel, svým psaním vůbec neoslovil. První mé zklamání proběhlo u mého prvního seznámení s autorem, po přečtení knihy "Nejlepší víkend" a s touto knihou jsem chtěla přehodnotit můj názor na knihy pana spisovatele, což se bohužel nepovedlo, i když je tato kniha podle mě možná o chloupek lepší.
Je to určitě tím, že tento typ knih sama od sebe nevyhledávám, tak chyba bude na mé straně, ale zkusila jsem tuto knihu a dočetla jsem ji, což beru za svůj úspěch :-)
Příběhy kamarádek, jejich starosti..., občas dobré, trefné hlášky, to mně nestačí, aby mě čtení zaujalo, bavilo a pan spisovatel už vůbec nemůže za to, že jsem se pustila opět do čtení druhu knihy, kterou obvykle nečtu, tak hodnocení - udělení hvězd, už raději přenechám povolanějším z Vás.
Kniha se četla super jako každá jiná od pana Hartla. Líbilo se mi i propojení se spolužáky Prvokem, Šamponem, Karlem a Tečkou. Trochu strach bych měla z malé Beátky, jak bude pokračovat v jejích zájmech dál. Hláška "ananas" se mi zalíbila.
docela smutno z tech 80% hodnoceni...psane na efekt, nic hlubsiho, trapne sceny. Toto mi nestaci.
V pořadí třetí kniha, kterou jsme s přítelkyní četli nahlas. Bez diskuze oddechovka, ale pro mě místy moc rozvlačná. Dalo se text zhutnit. Ale jinak fajn čtení.
Říct, že jsou Gazely oddychovka by nebyla tak úplně pravda. Prvok, Šampon, Tečka a Karel mi byli mnohem sympatičtější a nebýt jejich výskytu i v této knize, tak bych ji hodnotila hůř. Každá z kamarádek řeší nějaká svá osobní dramata, a někdy je toho tak moc, že člověk musí knihu odložit a odpočinout si. Je zajímavé, že i čtivá kniha nemusí být zajímavá a postavy vás můžou štvát, ale stejně chcete vědět, jak dopadnou. Mohlo by se to pojmenovat Hartlův paradox.
P.S. Z Beáty bych být jejími rodiči měla strach. Králíkem to začíná a kdoví kde to skončí.
Kamarádky ze školy Helena, Šárka a Kája, spolužačky Šampona, Prvoka, Tečky a Karla prožívají své běžné životy a ne určitě nudné. Každá prožívá určitou krizi, kterou je nutné řešit a doufat, že jejich život nabere lepší směr, aby mohly být konečně úplně šťastné. Klasická kniha od Patrika Hartla, pohodová, ze života, která se příjemně čte. Obdivuju, že autor napsal knihu z pohledu žen, protože není lehké, aby jako muž se dokázal vcítit do pocitů žen. Nejsem žena, abych mohl posoudit do jaké míry se mu to povedlo, ale mě se kniha vcelku líbila.
Když chceš žít s někým, a ne sama, je to vždycky kompromis. A někdy hodně nepříjemnej. Akorát toho, co tě na tom vztahu těší, musí bejt trochu víc než toho, co tě sere
To bylo takové klidné čtení. Konec byl takový nějaký. Když jsem byla v závěru knihy, netušila jsem co by se ještě tak mohlo řešit.Zdálo se, že už bylo vše řečeno.
No a bylo...Ale i tak, bylo to celkem příjemné a oddechové čtení.A víte co?
Stejně to jednou zkusím napsat do mobilu své datum narození a zavolat, ale nevím zda se dokážu rozhodnout.
Asi se nejspíš nedovolám.Chichi.....
Z prvotního nadšení starších knih, bohužel zklamání z těch novějších. Gazely mě nebavily. Oproti starším románům mi tam chyběl vtip, tempo, nadsázka. Bylo to takové unavené, zdlouhavé. Hodně jsem knížku odkládala než jsem se dopracovala konce.
Já prostě Hartla miluju a musím mít každou jeho knihu. Píše o normálních věcech, s humorem a já to tak mám ráda. Kniha nezklamala.
Pěkná pohodovka na dovolenou, místy příběh trochu překombinovaný a závěr:
".. a pokud neumřeli, žijí šťastně až do dnes.." Jediné co mi tam drhlo jsou konkrétní názvy např. prášku na praní, psího krmiva nebo písničky, která pokud ji neznáte (nebo kdyby se kniha přeložila, tak pro cizince) stejně nezvýrazní aktuální náladu. Kniha mi hodně připomenula některé díla Monyové. Takže až budu mít někdy blbou náladu a budu chtít se zasmát a hlavně odreagovat, možná po ní zase sáhnu.
Gazely mě příjemně překvapily, po tématu pánské krize středního věku se Patrik pustil i do té dámské. Musím pochválit, že příběh jednoho týdne z pohledu tří kamarádek Heleny, Káji a Šárky se opravdu skvěle čte, žádné komplikovanosti s časovými rovinami, moc příjemné. Patrik se do ženského světa opravdu zdařile ponořil a slušně na Prvoka, Šampóna s Tečkou a Karlem navázal. Taková letní jednohubka. Dobrá.
Četla jsem a bavila se. Sympatické postavy, humorné zápletky i části na zamyšlení. Oddechovka na pobavení, která mi vytvořila dobrou náladu.
“Všechno se mění, jen ta rtěnka zůstává na držce
Pro mě zatím nejlepší Hartlova kniha, moc mi sedla. Sympatické hlavní postavy, příjemně se to četlo, nemám, co vytknout.
Mám s panem Hartlem trochu love-hate vztah. První knihy jsem si moc užila, pak jsem trochu potřebovala odstup, ale tato poslední kniha mě opět hrozně bavila. Každý příběh byl zajímavý a skoro jsem nechtěla aby skončil.
Parádní oddechovka, autor je určitě právem jedním z nejprodávanějších v ČR.
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Knížka jako taková mě nenadchla.
Název Gazely vymyšlený hodně na dřeň.
Spojení s aktéry dřívějšího díla je taky hodně na tlak.
Ale co oceňuji, že příběh ve mně dokázal probudit emoce.
Měla jsem sto chutí zatřást Tondou, aby přestal žárlit a bylo mi smutno z toho, co prožívá Kája
Chtěla jsem obejmout Šárku, tak mi jí bylo líto. On i ten Rosťa byl chudák úplně ztracený. Ve finále mi ho bylo taky líto.
Helenina linie příběhu byla dost mimo, ale i svou cílovku si najde.
Myšlenka a závěr knihy pěkný.