Punisher 3
Garth Ennis
Když někoho zabijete, bývá obvyklou slušností, že zůstane ležet a pilně se věnuje rozkladu. Ovšem ne tak největší fanoušek superhrdinů, vazoun v pruhovaném tričku slyšící na jméno Rusák. Vrací se a hodlá ukázat Punisherovi jaké to je, když člověk letí z mrakodrapu vstříc dlažbě. To jen tak pro začátek. Do toho se přidá ještě Spider-Man, prezident Spojených států, atomová bomba a jeden ostrov plný žoldáků. Takhle nějak si Punisher představuje Vánoce.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2005 , BB art , CrewOriginální název:
The Punisher Vol 2: Army of One, 2002
Třetí díl Punishera byl trošičku slabší, jelikož tam byly dlouhé kecací sekvence. Ale líbilo se mi, že se vrátil Rusák. Líbilo se mi i to, že jsem na chvíli zakomponovali Spider-Mana, což bylo milé překvapení. Také se mi líbilo, jak Punisher lovil zlý vojáky v džungli. Záporáci byli též dobří. Kresba jako v předešlých dílech byla úžasná. Pořád se opakuji, ale musím zase dát 5 hvězdiček.
Výborné, přečteno jedním dechem. Masakr na Nixonově ostrově byl dokonalý. Vraždění v džungli mohlo sice být o stránku dvě delší, ale jinak jsem spokojen. Byl jsem docela rád za Spider-Mana a Rusáka, který byl ještě více OP než v předchozí knize. Výborné byly i dvě poslední kapitoly, které sice vůbec nezapadali do děje Punishera, ale za to mě velmi bavili. Musím i pochválit za scénu s prezidentem.
Kvalita třetího Punishera se vyrovná prvním dvěma dílům. Punisherovi na chvíli skříží cestu další Marvelovský superhrdina, který mu pomůže proti Punisherově protivníkovi – překvapivému návratu jeho nemesis. Punisher se pak vydá na cestu, aby si to vyřídil s tím, kdo na něj tohoto nepřítele poštval. Po této několikadílné sérii pak přijde krátký příběh o likvidaci vraha, kterého Punisher znal osobně.
Týmovka se Spider-Manem, jatka na Nixonově ostrově, ale i emocionální cesta k jednomu zničujícímu muž. Ennis po solidních dvou knihách ve třetí ještě zvedá laťku, Fantastické hlášky díky překladu Śtěpána Kopřivy skvěle odsýpají a já už se těším na čtvrtou štaci.
2004 | Jako pára nad Texasem |
2005 | Syn člověka |
2013 | Karty jsou rozdaný |
2004 | Punisher 1 |
2016 | Darkness Kompendium: Kniha 1 |
Rusák zpátky a ujetější než dřív. Na Punishera čeká ostrov žoldáků, kde jako vždy přebírá smrtící iniciativu.