Rakouská kuchyně podle Rokitanského
Erich M. István
Rakouská obdoba naší slavné "Sandtnerky" obsahuje přes 1150 vyzkoušených receptů. Na své si přijdou milovníci tradiční kuchyně i ti, kdo dávají přednost lehčím jídlům a méně náročné přípravě. Začínáme polévkami, po nichž následují teplé a studené předkrmy. Kapitola věnovaná hlavnímu jídlu obsahuje především předpisy na různé úpravy masa, ryb a drůbeže. Další kapitoly se zabývají přípravou příloh, omáček a salátů. Zvláštní kapitola je věnovaná typickým rakouským jídlům a pokrmům z mletého masa. Oběd v Rakousku není myslitelný bez moučníku a tak zde najdeme na sto stran receptů na přípravu teplých a studených moučníků, pudinků, ovocných pěn a dezertů. Kuchařka je doplněna 92 celostránkovými barevnými fotografiemi a rejstříkem.... celý text
Literatura naučná
Vydáno: 2005 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Die österreichische Küche nach Rokitanski
více info...
Autorovy další knížky
2005 | Rakouská kuchyně podle Rokitanského |
2001 | To nejlepší z levné kuchyně |
2001 | To nejlepší z dělené stravy |
2001 | Varíme oddelenú stravu |