Rakouská kuchyně podle Rokitanského přehled
Erich M. István
Rakouská obdoba naší slavné "Sandtnerky" obsahuje přes 1150 vyzkoušených receptů. Na své si přijdou milovníci tradiční kuchyně i ti, kdo dávají přednost lehčím jídlům a méně náročné přípravě. Začínáme polévkami, po nichž následují teplé a studené předkrmy. Kapitola věnovaná hlavnímu jídlu obsahuje především předpisy na různé úpravy masa, ryb a drůbeže. Další kapitoly se zabývají přípravou příloh, omáček a salátů. Zvláštní kapitola je věnovaná typickým rakouským jídlům a pokrmům z mletého masa. Oběd v Rakousku není myslitelný bez moučníku a tak zde najdeme na sto stran receptů na přípravu teplých a studených moučníků, pudinků, ovocných pěn a dezertů. Kuchařka je doplněna 92 celostránkovými barevnými fotografiemi a rejstříkem.... celý text
Literatura naučná
Vydáno: 2005 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Die österreichische Küche nach Rokitanski
více info...
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rakouská kuchyně podle Rokitanského. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Rakouská kuchyně podle Rokitanského v seznamech
v Knihotéce | 4x |
v Chci si koupit | 2x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2005 | Rakouská kuchyně podle Rokitanského |
2001 | To nejlepší z levné kuchyně |
2001 | To nejlepší z dělené stravy |
2001 | Varíme oddelenú stravu |