Zrádci krve

Zrádci krve
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511554/bmid_zradci-krve-63f5bba92e8b1.jpg 5 563 563

Ranhojička série

< 3. díl

Kiva si myslela, že ví, co chce – pomstu. Ale pocity se mění, lidé se mění všechno se změnilo. Po tom, co se stalo v paláci, zoufale touží zjistit, zda jsou její přátelé a bratr v bezpečí. Mohou jí vůbec ještě někdy odpustit? V sázce je ale víc než její zlomené srdce, protože království jsou na pokraji války. Nový začátek přinese nebezpečnou výpravu, která donutí zapřisáhlé nepřátele spojit síly, aby zachránili nejen Evalon, ale celý Wenderall. Kiva už nemůže jen přežívat. Musí bojovat za to, v co věří.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Blood Traitor, 2022

AnnaBa
včera 3.5 z 5

Mně ten poslední díl nějak nesedl, možná to bylo velkou pauzou mezi druhým a třetím dílem, ale začátek mě vůbec nebavil. Četla jsem od září až do prosince. Ke konci už se to naštěstí rozjelo, příběh měl nějaký spád a kniha mě začala bavit, do té doby jsem se v tom bohužel plácala.

Lavina
19.11.2024 5 z 5

Po dlouhé době opravdu úžasná fantasy série... Knihy měly vše co bylo potřeba úžasný příběh,náboj,lásku,přátelství,boj i překvapení...Jsem nadšená,nemohla jsem přestat číst... Všechny hrdiny miluju jen a jen doporučuji

Blanka29
18.11.2024 5 z 5

Tak třetí díl se mi líbil asi ze všech nejvíc. Osobně se mi líbil vztah mezi Kivou a Caldonem a tajně jsem jim fandila od začátku :)
Jinak příběh měl akci, humor, napětí atd. Prostě vše co má mít dobrá kniha, škoda že v tomto duchu nebyl i díl druhý.

BellaBernasconi
16.11.2024 4 z 5

mnohem lepší než první díl, ne o moc ale lepší. Caldon rozhodně nejlepší postava

adel.mich
13.11.2024 5 z 5

Naprosto nejlepší díl

Monybook
04.10.2024 5 z 5

Nezbytný hapyend trilogie. Naštěstí kniha jede ve svižném tempu a nepolevuje. Celá triloge se četla naprosto sama a zaujímá čestné místo v knihovně.

brabpa
16.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Poslední díl je lepší, než druhý. Některé zvraty jsou předvídatelné, jiné za mě ne. Líbí se mi rozšíření děje do celé země a náznaky rozšíření ještě dále. Oceňuji popis různých koutů země provázaný s akcí. Trochu je škoda, že zas všechno dopadne ideálně. Takový konec "A všichni žili šťastně až do smrti." Dost jsem to od autorky čekala. Ale vlastně nakonec proč ne :)

Scheron
07.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Poslední díl mě nakonec velmi mile potěšil. Škoda jen, že takové nebyly předchozí dva.
Byl hodně vidět pokrok v psaní autorky, zápletky byly také fajn a velmi dobře zvládala interakci mnoha postav. Což je za mě to, na čem tahle kniha stojí. Na předchozí díly jsem byla hodně kritická, protože se mi oba z mnoha důvodů vůbec nelíbily. Ale tady to konečně zapadlo do sebe a začalo to fungovat. A ne, Kiva se nečekaně nezměnila, ale všichni ostatní to tahali neskutečným způsobem nahoru - především Caldon, Ashlyn a Cresta. A za mě teda ještě Jaren. Jeho chování ke Kivě bylo naprosto uvěřitelné a než přišel závěr, fakt jsem si užívala, jak jí to všechno dával právem sežrat. Nakonec jsem jí i já odpustila - chemie mezi nimi fungovala bezvadně celou knihu. Ale pořád to nemění nic na faktu, že absolutně nerozumím tomu, jak se Jaren mohl zamilovat do někoho tak neschopného (stále platí, že ji vždy někdo zachraňoval a sama byla absolutně nepoužitelná), to samé platí i pro její přátele (hlavně Caldona, ale zřejmě měl taky ochranitelský komplex a vyhovovalo mu mít někoho, o koho se musí neustále starat). Ale co, všechny sníme o tom, že máme spoustu věrných přátel na život a na smrt, kteří pro nás udělají, co nám na očích uvidí - ať jsme jací jsme. Ono to pro mě vlastně vyznívá i jako poselství celé série. No a samotné zakončení bylo moc fajn se vším všudy a nepřišlo mi, že by se na někoho/něco zapomnělo.
Velká škoda, kdyby se první dva díly nesly v podobném duchu jako tento, určitě by série zůstala v mé knihovně. Bohužel ale skvělý třetí díl nedokáže zmírnit nechuť k předchozím.

Lucie426
22.08.2024 5 z 5

Já jsem si celou sérii neskutečně užila.
Tenhle díl je mistrovské dílo, nejlepší z celé série.
Jak já jsem se zamilovala do všech postav a jak bylo pro mě neskutečně těžké opouštět svět, který jsem si neskutečně zamilovala.
Moc se nesestává, že bych četla sérii hned za sebou, ale tady to byla nutnost, protože prostě potřebujete vědět, jak to dopadne.

Miluji poslední větu.
Teď budeme snít.

Snad někdy příště u další recenze

stojinek
18.08.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem...naprosto skvělá třetí část úžasné fantasy trilogie!

wolfka44
04.08.2024 5 z 5

Po druhém dílu jsem ani nedoufala, že tato séri může pokračovat ještě líp. Miluju Jarena, Kivu, Caldona i Cresta daleko víc než na konci druhého dílu.
A cestovat s toutou partou přes celý kontinent bylo přesně to co jsem potřebovala i když jsem to nevěděla.

Nejvic se mi líbí, že je tam romantická linka a politika v skvělé rovnováze

Fortuna7
30.07.2024 4 z 5

Hezké zakončení série, která mě mile překvapila. Nechyběla spousta akce, emocí, zvratů a velmi vtipných dialogů. Kniha měla poměrně pomalý začátek, takže jsem se moc nemohla začíst. Závěrečné zvraty byly překvapivé a mě trochu mrzí, že tato série, díky které mě zase bavilo staré dobré fantasy, končí.

Petronelka123
28.07.2024 5 z 5

Ranhojičku jsem původně půjčila v knihovně pro dceru a i když nejsem cílová skupina, tahle trilogie mne naprosto nadchla. První díl je super, ale druhý a třetí díl jsou parádní. Příběh Kivy a Jarena mne zcela pohltil. Při nečekaných zvratech jsem jim držela palce a oblíbila jsem si celou skupinu včetně Caldona, Cresty, Torella a Tippa.

miliváv
24.07.2024 5 z 5

Tento díl jsem přečetla nejrychleji a líbil se mi asi nejvíce. Už nepatřím do cílové kategorie čtenářů, takže mě kniha úplně nedokázala vtáhnout. Nicméně příběh to byl hezký. Nakonec jsem si oblíbila i Kivu. Každopádně tento druh knih už není nic pro mně. Dávám 4,5 hvězdiček.

manasx
15.07.2024 5 z 5

Moc mě to bavilo... celé... škoda, že to skončilo...

MarNe
03.07.2024 5 z 5

Tento díl jsem přečetla nejrychleji. Přišel mi nejvíc akční. Nechybělo napětí, drama nejen citové, zcela nečekané zvraty, překvapivý konec.
Celou sérii hodnotím velmi pozitivně. Ano, postavy mohly být mnohem více rozpracované. Ale to neubírá knížce na kvalitě. Rozhodně nelituji, že jsme se do série pustila.

annes
03.07.2024 4 z 5

Čekala jsem epické rozuzlení a najednou se objevily prsteny. Celkem překvapivé nastoupení Ashlyn :-) a Cresta a její postava si mě tady úplně získaly. Líbilo se mi cestovat a podívat se do ostatních království - za mě super nápad i skvělé příležitosti k zajímavým zápletkám (myslím, že hodně dobře využito!)
Celkově mi přišlo divné, jak se všichni dávají mezi sebou dohromady :-D, ale asi tak divné jako ve Skleněném trůnu. Jsem ráda, že pěkné zakončení, sérii jsem si moc užila a vůbec mi nechyběla miliarda scén z "červené knihovny", jak je v poslední době zvykem.

Inugoya
27.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Závěrečný díl jsem četla s větším odstupem od předchozích dvou, takže jsem si úplně nepamatovala veškeré detaily.

Série nebyla úplně špatná, ale Zrádce krve hodnotím níž než předchozí díly, protože jsem se prostě nedokázala začíst.

Začátek knihy mě vůbec nebavil: Kiva se nenávidí a neustále se utápí v ufňukaném sebemrskačství.
Kivu nenávidí i všichni ostatní. Ale jen do chvíle, kdy se dozvíte, že to vlastně vůbec není pravda.

Upřímně jsem to divadýlko mezi ní a Jarenem nepochopila. On se jí vyhýbá a chová se k ní jako kretén, abychom se v půlce knihy dozvěděli, že se na ni nikdy vlastně nezlobil, a že jí dávno odpustil, protože znal pravdu.
Pardon, co? Tak k čemu to přehlížení a kyselej ksicht?

Na nervy mi lezl i Tipp, který se rozhodně nechoval jako jedenáctiletý kluk, ale jako někdo o polovinu mladší.

Jediný duševně příčtený v celé sérii byl Caldon, kterého jsem měla mnohem radši než hlavního hrdinu. A než i většinu ostatních postav. Jeho skoro smrt byla docela trapná, ale autorka asi chtěla být na závěr trochu dramatická.

Dalším milým překvapením byla Cresta: hlas rozumu a protiváha ufňukané Kivy.

Konec už se trochu rozjel, nastal pokus o drámo (Kiva přežila něco, co by správně přežít neměla), ale nakonec všichni našli svůj vlastní happy end.

Celkově sérii hodnotím relativně kladně, námět zajímavý, svět zajímavý, jen se připravte na předvídatelnost, idiotské chování hlavních hrdinů a občas i těch vedlejších.

Nicméně, Caldon a Cresta to naštěstí zachraňují.

apq
23.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl je jednoznačně parádní. Na rozdíl od mnoha knižních sérii nemá Ranhojička sestupnou kvalitu, ale právě naopak.
Stejně jako předchozí díly, nechybělo napětí a byla zde spousta zvratů.
Napětí mezi Kivou a Jarenem bylo zasloužené, a nečekala jsem, že s tím až tak dlouho vydrží.
Caldonova "smrt" mě překvapila, ale doufala jsem, že by nám něco takového autorka neudělala.
Celkově tedy knihu hodnotím kladně a celé zakončení série bylo takové, jaké mělo být .

eva-lupen
21.06.2024 5 z 5

Poslední díl super, i když Kiva je pořád mladá a nezkušená a trochu tím leze na nervy. Některé postavy jsou vlastně sympatičtější než hlavní hrdinka, ale celé je to velmi čtivé a konec je parádní, jak každý dostal co si zasloužil.