Řbitov zviřátek

Řbitov zviřátek
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407341/bmid_rbitov-zviratek-jQa-407341.jpg 4 5478 5478

Rodina Creedových se přestěhuje z Chicaga a usadí se v půvabném venkovském domě ve státě Maine. Otec – lékař, krásná manželka a dvě roztomilé děti. Zdálo by se, že jejich rodinné štěstí nemůže nic překazit, ale stačí smrt rodinného mazlíčka – a všechno je jinak. Nejděsivější sny ožívají a smrt není zdaleka to nejhorší…... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Pet Sematary, 1983

Monni
19.04.2019 4 z 5

Moje první kniha od autora a musím říct, že se mi líbila. Knihu jsem si přečetla díky tomu, že jsem se chtěla podívat na film a nelituju. Z knihy jsem nebyla tak unešená jak jsem si představovala, ale určitě si přečtu i jiné knihy od autora (až se k nim dostanu :D). Musím říct, že u knihy jsem se vůbec nebála, ale určitě nebude chyba knihy, protože se mi to zatím nestalo u žádné knihy. Kdo ví, třeba to autor nějakou jeho knihou změní.

4761
18.04.2019 5 z 5

Cetla jsem již 2x. Tuto knihu od Kinga mam velice rada i presto, ze me jeho příběhy neoslovuji.

sharik
17.04.2019 5 z 5

Požitek z téhle knihy trochu kazí nedbalá práce nakladatelství Beta (2019). Sem tam úplně zprasená věta jako např.: "Louis se po7tam stali společně s Judem.", či scéna, v níž Louis utěšuje manželku a najednou o ní vypravěč promluví jako o jeho dceři, nemluvě o občasných opravdu divně poskládaných větách... Někdo to překládal ve tři ráno a tomu, kdo to kontroloval, tohle nepřišlo z nějakého důvodu vůbec divné... Podobné hrůzy kazily i Kingovo To (překládat jméno Screamin' Jay Hawkins, plést si bratrance a sestřenice, nebo přeložit "eat pu**y" jako "žrát kun*u" zavání neznalostí témat i jazyka). A to mě fakt mrzí. Zvlášť, když jinak je ta kniha opravdu super.
Řbitov zvířátek je mrazivý horor, kde je děs dlouho přítomný jen v pozadí, objevuje se vlastně zřídka, ale tím silněji pak působí. Hlavní téma (aspoň jak to cítím) se ale opět skrývá mezi řádky (ačkoli tady se až tak moc neskrývá, King se nesnaží tohle poselství příliš kódovat) - je to o otázce pocitu viny a jejího přijetí. I takové viny, která je domnělá a tím ještě ničivější. Nejen pro "viníka", ale i pro všechny kolem.

Pasadenka
16.04.2019 4 z 5

Mistr hororu se ukazuje v dobré formě. Není to pro mě první setkání s Králem a nevyhnu se srovnání. Carrie mě děsila mnohem víc. Ta její matka, ta krutost dětí. Hrozné. U věznice Shawshank mě okouzlili postavy a příběh, který je nezapomenutelný. Ale nechci se rozepisovat o každé knížce. Spíš; co říct ke zvířectvu? Knížka mě bavila. Příběh mám v paměti ještě z dětství, kdy jsme koukali na film, takže žádné velké překvapení se nedělo. Knížka je samozřejmě lepší. Víc detailů, hlubší prokreslení postav. Samotná linka rodičovské lásky, mužské ješitnosti a něčeho starobylého, co čeká v zákoutí duše, aby jí prostoupilo a rozkvetlo v čiré zlo, tak dokonalé ve své prostotě, dokázala utáhnout celou knížku. Škoda Vendiga. Je to pro mě jedno z nejděsivějších stvoření a tady se ukázal jen jako potencionální škodná – nádoba pro něco jiného. Jinak zábava od začátku až do konce. :) A večer – v prázdném bytě; přísahám, něco tam se mnou bylo.

V28
15.04.2019 5 z 5

Někdy je dobré podlehnout mediální masáži. A protože teď z každého rohu vykoukne plakát na film Řbitov zvířátek, rád jsem podlehl a tuhle Kingovku si přečetl. Říkal jsem kamarádce, že tyhle jeho starší knížky, to je jako vrátit se domů - v tom dobrém smyslu, přesně víte co vás bude čekat. Hned po pár větách a hláškách je to jasné, výbornej a čtivej, vtipnej i strašidelnej Král vyprávění.

Susan94
15.04.2019 3 z 5

Děsivé, tajuplné čtení, nu prostě King. Pro mě trochu drastické a nelogické. Zlatý střed, chtěla jsem se bát ještě víc, ale poslední část knihy mě chytla a nepustila dokud jsem knihu nedocetla.

Lamička
15.04.2019 5 z 5

Nemám slov! King mi zase jednou dokázal, že i u knihy se člověk dokáže opravdu bát. Není to ani tak tím, jak to popisuje, ale člověka děsí jeho vlastní představivost a o to je to horší. Prostě víte, co přijde a co je nevyhnutelné a mrtvý je někdy lepší! Klobouk dolů! Perfekně napsaná kniha a výborný nápad s indiánským pohřebištěm, za mě jedna z nejlepších “kingovek”.

Dasenda
14.04.2019 4 z 5

Výborná kniha, nové filmové zpracování bylo naopak příšerné

kneprulka
14.04.2019

Přečetla jsem 111 stránek a zhodnotila, že se tam za tu dobu nic nestalo a přistihla jsem se, že mne knižní postavy začínají nudit a pokládám si otázku" Bude se v knize vůbec něco dít?"

Lucas.94
11.04.2019 5 z 5

Můj první horor :D A musim uznat, že hodně dobrý! King se asi neproslavil pro nic za nic.

soupik2012
10.04.2019 5 z 5

Jsem nesmírně šťastná, že je tolik knih od pana Kinga v podobě audioknih. Jinak bych se k nim neměla jak dostat. Přiznám se, že jsem někdy v polovině knihy poslouchala pozdě v noci a když jsem se unavená rozhodla jít spát, vůbec se mi nechtělo jít si vyčistit zuby a rozsvěcela jsem v každé místnosti a rozhlížela jsem se všude jako nějaký blázen. Dostalo se mi to pod kůži a to je dobře. Děkuji za další mistrovský kousek od mistra pera.

Geatas
09.04.2019 5 z 5

Tééda...ještě pár dní z toho budu vyklepanej - příběh strhne od první stránky, ani na chvíli nenudí - psychologické vykreslení vyhnané na maximum, děs a čiré zlo a ten konec...brr - těším se na novej film (2019) a doufám, že bude minimálně stejně povedenej jako samotná kniha mistra Kinga:-)

Kubajzz
08.04.2019 5 z 5

Knizka se mi moc libila

Karnager
07.04.2019 4 z 5

Možná to nebude moje nejoblíbenější kniha od Kinga, ale chápu proč jí má tolik lidí rádo :) Napětí stoupá hned od začátku a když se v půlce dá trochu pohov, tak jen proto aby mohlo vystoupat ještě výš. Konec má docela rychlý spád, ale přijde mi že je trochu předvidatelný (dost možná jen proto, že jsem kdysi viděl film z roku 1989), ale stejně takový jaký mám u Kinga rád. Husťárna..

Mitu
06.04.2019 5 z 5

Kniha skvělá. Chci zajít na film. M

85098211
05.04.2019 4 z 5

Tak tohle byl můj první opravdový horor od autora, i když jsem už přečetla i jeho kultovní knihu TO, ale ta se mi nezdála tak dobře vygradovaná. Naopak tato kniha je výborná hned od prvních stránek, příběh je opravdu strhující, napínavý a čtivý. Až na ten konec, který mě bohužel těžce zklamal... Víc už ale prozrazovat nebudu, pokud máte rádi horory, je pro vás - samozřejmě - autor vždycky a za všech okolností ta správná volba ;-).

Wolf012
04.04.2019 4 z 5

Příběh začínal pěkně pomalu a tim to tempem nasbíral i na obrátkách až ke grandioznimu a necekanemu konci

oxiduji
04.04.2019 4 z 5

Kingova klasika, v určitých pasážích jsem se cítila velmi nepříjemně a fakt jsem se bála. Ke konci už Štěpik řádí jak zjednaný, až mi to padalo do absurdna... prostě klasický Král! Doporučuji!

Kjája
03.04.2019 4 z 5

Výborně napsáno. Dokonalá hrůza, hnus, strach, zoufalství. Teď si musím přečíst nějakou pohádku na uklidnění. Nebýt toho přehnaně zombíkovského konce, dala bych plný počet.

ancicka8896
02.04.2019 4 z 5

Sbírání faktů v prví části knihy příliš záživné nebylo, takže posledních asi třicet stránek akce, akce, smrti a ohně pro mě bylo trochu šokem. Možná to byl úmysl, nevím, ale pokud přežijete pomalý rozjezd, alespoň pochopíte konec :)