Rebel proti času
Harry Harrison
![Rebel proti času Rebel proti času](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28326/rebel-proti-casu-28326.jpg?v=1261863826)
Rebel proti času je akční próza o násilí, intrikách a časovém paradoxu. Americký plukovník McCulloch, podezřelý z několika vražd a loupeže čtvrt milionu dolarů ve zlatě, se snaží zvrátit průběh války Sever proti Jihu. Černošský detektiv Troy Harmon, který plukovníka pronásleduje, musí nastoupit pouť do času a prostředí, v němž je černoch přirozeným subjektem nenávisti. Z této cesty však není návratu..... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1996 , AF 167Originální název:
A Rebel in Time, 1983
![vrgulnik vrgulnik](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35927/35927.jpg?v=1381127963)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jedná se o tzv. víkendovou literaturu - tedy knížku, kterou přečtete za víkend. Při srovnání s jinými romány H. Harrisona musím konstatovat, že dějová linie je předvídatelná, ale přesto nenudí. Nejvíce mi vadí, že hlavní zápletka je naprosto trestuhodně prozrazena na předsádce knihy.
![Aliii Aliii](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/25813/aliii-XxI.jpg?v=1590928358)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka je čtivá (ostatně jako většina toho, co jsem od H.H. četla) a líbila se mi, můžu doporučit.
1995 | ![]() |
2001 | ![]() |
1991 | ![]() |
1995 | ![]() |
1999 | ![]() |
Standardní scifíčko zas o nějaké té cestě v čase, jedná se o spíše průměrný počin od autora. Psáno pro oddech a zábavu bez velkého rozebrání časových kontinuitu. Psáno typicky pro autora, žánr splňuje, takže pohoda průměr.