Rebel proti času přehled
Harry Harrison
Rebel proti času je akční próza o násilí, intrikách a časovém paradoxu. Americký plukovník McCulloch, podezřelý z několika vražd a loupeže čtvrt milionu dolarů ve zlatě, se snaží zvrátit průběh války Sever proti Jihu. Černošský detektiv Troy Harmon, který plukovníka pronásleduje, musí nastoupit pouť do času a prostředí, v němž je černoch přirozeným subjektem nenávisti. Z této cesty však není návratu..... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1996 , AF 167Originální název:
A Rebel in Time, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rebel proti času. Přihlašte se a napište ho.
Jedná se o tzv. víkendovou literaturu - tedy knížku, kterou přečtete za víkend. Při srovnání s jinými romány H. Harrisona musím konstatovat, že dějová linie je předvídatelná, ale přesto nenudí. Nejvíce mi vadí, že hlavní zápletka je naprosto trestuhodně prozrazena na předsádce knihy.
Kniha Rebel proti času v seznamech
1995 | Na západ od ráje |
2001 | Kladivo a kříž |
1991 | Druhá planeta smrti |
1995 | Ocelová krysa |
1999 | Zima v ráji |
Standardní scifíčko zas o nějaké té cestě v čase, jedná se o spíše průměrný počin od autora. Psáno pro oddech a zábavu bez velkého rozebrání časových kontinuitu. Psáno typicky pro autora, žánr splňuje, takže pohoda průměr.