Recepty na fajn časy

Recepty na fajn časy
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30933/recepty-na-fajn-casy-30933.jpg 4 6 6

Krásná vegetariánská kuchařka jak po stránce obrazové tak obsahové. Autorem je MUDr.Igor Bukovský a jeho manželka Erika. Najdete zde vegetariánské recepty z celého světa. Každý recept je zhodnocený i z pohledu jeho použití při problematických onemocněních z hlediska výživy. U každého receptu je uvedená biologická hodnota jídla. A abyste se při vaření nenudili napsal Vám Igor ke každému receptu odpovědi na nejčastější otázky, které dostává na přednáškách.... celý text

Přidat komentář

a304
16.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Dobře uvařit, není jednoduché. Správné kouzlení vyžaduje dokonalou přípravu, nejen dlouhodobý nácvik, pod dohledem prvotřídního trenéra - často je to maminka a web vaření.cz. Potřebujeme nejrůznější vybavení, pomůcky, kvalitní sporák, který nebude sabotovat kuchtíkovu snahu, jakostní bio suroviny, odpovídající finanční obnos, precizní znalost technologického postupu / např. kynuté těsto opakovaně propracovat, dokud se těsto nepřestane lepit na mísu, opakovaně necháváme po zapracování odpočívat v teplíčku pod peřinou a pak nakonec lehce prstem vmáčkneme důlek a důlek zmizí /. Vše a kdykoliv se může pokazit. ale když chuťové pohárky jsou spokojené, nestyďte se poděkovat a kuchaře pochválit. Jisté však je, že od masožravce se uznání za zeleninový nákyp asi hned nedočkáte.
V luxusních lázních mají oblíbené i vegetariánské pokrmy.
Vážím si osvěty MUDr. Igora Bukovského viz knihy, YouTube apod. Mrzí mě, že jeho práce je vymazávána / a mnoha jiných lidí/, považuji to za nebezpečné bránění a omezování přístupu veřejnosti k informacím a nesouhlasím , protože každý má právo na svůj názor, který si tvoří na základě svobodného přístupu k informacím, cenzura je nepatřičná dle Listiny základních lidských práv viz Ústava ČR.
Kuchařku doporučuji z důvodu nutnosti postupně obohacovat každý talíř zeleninou, tak aby výživová hodnota každého sousta potěšila, ale i posílila strávníka. Láska prochází žaludkem.

bookworm
10.11.2012 2 z 5

Osobne si myslím, že pán Bukovský nevie variť, ale zato perfektne ovláda marketing. Ako dlhoročnej vegetariánke mi ani tak nevadilo, že je to vegánska kuchárka, čiže miesto masla "zdravý" margarín a miesto normálneho mlieka sójové, ale hlavne chuťovo veľmi nezaujímavé recepty - okrem jedného. Inak je to veľmi osobná kuchárska kniha, ku každému receptu manželia Bukovskí napísali niečo o tom, ako k nemu prišli a prečo ho majú radi. To istým spôsobom aj spečatilo osud tejto knihy, pretože manželia sa krátko po jej vydaní rozišli a nemali viac záujem o ďalšie vydania.