Řemeslné pohádky
Sandra Dražilová Zlámalová
Knížka plná řemesel zavede začínající čtenáře do světa kouzel, čarování, smíchu i neplechy. V krátkých pohádkách se setkáte třeba s pekařem a jeho líným droždím, hrnčířem a nezbedným hliněným mužíčkem či se samotným Luciferem, který uhasí kovářovi výheň. Poradí si mlynář se škodolibým šotkem? A komu pomůže švec Janek nebo krajkářka Rozinka? Nebojte, v našich příbězích všechno dobře dopadne, jak už to ve světě pohádek bývá…... celý text
Knížka se nám moc líbila a určitě se k ní budeme v budoucnu ještě mnohokrát vracet, tak jako u ostatních autorčiných pohádek. :) Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Krásná dětská knížka s nádhernými ilustracemi. Krátké jednoduché pohádky, četli jsme se čtyřletým synem a moc se mu líbily.
Knížka, která je pěkně napsaná a jak jsme již u ilustrátorky zvyklí, má nádherné obrázky.
Pokud hledáte knížku, kde budou krátké pohádky, buď pro začínající čtenáře nebo vhodné pro předčítání před spaním, tak Řemeslné pohádky jsou ty správné. Jsou nejen zábavné, ale také poučné. A určitě budou děti bavit.
2020 | Neplechy čerta Zbrklíka |
2019 | Čarodějnice Bordelína |
2021 | Řemeslné pohádky |
2017 | Kulíškovy neposedné příhody |
2022 | Zbrklík a čertidlo |
(SPOILER) Pěkný nápad a synovi se pohádky líbily. Za mě coby dospěláka mohly být příběhy promyšlenější. V mnoha se opakuje podobně jednoduché schéma návštěvy nějaké nadpřirozené bytosti, která v dílně řemeslníkovi buď škodí, nebo pomáhá.