Podzimní případ
Anders de la Motte
Roční období série
Nový napínavý příběh Anderse de la Motte dobyl ve Švédsku vrchol žebříčku bestsellerů. Pět dlouholetých kamarádů stanuje u zatopeného kamenolomu ve Skane. Letos odmaturovali, teď čeká je poslední letní koupání a potom skutečný život. Když se však rozední a spustí se první podzimní déšť, jeden z nich leží v temné vodě mrtvý. Nešťastná náhoda, uzavře to policie, mnozí v Nedanasu však pochybují. Když se sem o dvacet sedm let přistěhuje Anna Vesperová, kriminalistka, která prchá ze Stockholmu před vlastní tragédií, dají se události do pohybu. Zatímco Anna zoufale střeží svá tajemství, čím dál mocnější síly se jí snaží bránit v rozkrývání minulosti. Nakonec nemá na vybranou. Musí znovu otevřít případ z podzimu roku 1990, o němž chce málokdo mluvit… ale nikdo na něj nezapomněl.... celý text
Skvělá kniha! Lepší než Konec léta, který se mi taky moc líbil..Napsané tak, že jsem měla pocit, že jsem mezi nimi.. Kdyz jsem zrovna nečetla, tak jsem se přistihla, že přemýšlím, jak to bude dál.. A těšila jsem se, až se dozvím víc.. Doporučuji!
Když nám v pondělí začal ten podzim, nemohla jsem volit jinak.
Musím teda říct, že tohle je opravdu skvělá kniha. Osobně nemám ráda knihy nad 400 stranek, ale u téhle to člověku tak uteče. Příběh vás vtáhne do děje, že máte pocit jako byste tam opravdu byli. Úžasné, já jsem nadšená, je o chlup lepší než Konec léta. Doporučuji
Po přečtení Konce léta jsem k Podzimnímu případu byla docela skeptická. A jak jsem se zmýlila. Začtete se a neodložíte ji. Nejen Anna střežila své tajemství, ale i další osoby mají co skrývat. A řešení sedmadvacet let starého případu se rozplétá. Snad nebudu jedná koho trochu překvapilo vyústění KDO. Dobré počtení, uvidíme co Anders vymyslí příště.
Dočteno se zatajeným dechem a mám chuť zvolat “paráda”! Mnohem lepší než Konec léta a už se moc těším na další knihu.
Stejně jako u předcházející knihy (Konec léta) čteme jedním dechem. Jenže. Nemůžu se ubránit dojmu, že autor zápletku trochu překombinoval, motivace policejního náčelníka k tak velké zavilosti se nedá vysvětlit jen snahou ochránit syna a závěrečné odhalení je až moc překvapující. Zkrátka být tato kniha o něco prostší a jednodušší, byla by lepší.
Velice příjemná detektivka. O něco lepší než Konec léta, přečteno na jeden zátah , nemohla jsem se odtrhnout. Miluji prolínání minulosti a přítomnosti. Vřele doporučuji a těším se na další knihu od tohoto autora.
Příjemná detektivka, pátrání po dávném případu, velmi důkladné vykreslení postav, prolínání dvou časových rovin a poměrně překvapivé rozuzlení. Jen těch tajností bylo podle mě až moc a mnohdy byly přehnané.
Od počítače, mobilu ke knihám z venkova,minulost,která zasahuje do přítomnosti,tajemství,která měla zůstat skrytá a i přes snahu nechat minulost spát,jsou odhalena.Všechny postavy vykresleny s dokonalistí,že má člověk pocit,že je zná.Zàvěr stejně překvapivý, jako u minulé knihy.Velmi dobře se četla, jedna z knih,ještě jednu stranu a je råno.
Moc dobré. Líbilo se mi prostředí švédského venkova, atmosféra podzimu i křehká policajtka, sama proti všem.
Příběh vás neustále drží v napětí, je svižný a přitom velmi čtivý. O moc lepší, než Konec léta. Doufám, že se brzy dočkáme další knihy.
Právě dočteno. Nemohla jsem knihu odložit. Napínavá zápletka,retrospektivní pasáže, sympatická vyšetřovatelka s tajemstvím, dobře vykreslené charaktery postav. Párkrát sice uhodnete něco dřív než kriminalistka, ale ten závěr je šokující- alespoň pro mě byl, naprosto nečekané do posledního momentu. Doporučuji s klidným svědomím.
Velké překvapení, druhý díl je mnohem lepší než Konec léta. Před mnoha lety se pět nerozlučných kamarádů, kteří se měli moc rádi, opilo a servalo a je možné, že zavinili smrt jednoho z nich. Sympatická kriminalistka Anna přes odpor místních začne pátrat. De La Motte napsal neuvěřitelně napínavý a promyšlený thriller se skvělou amosférou, bez brutálních popisů vražd a mučení. I když ke konci už naťukával, jak to vše bylo a bude, já jsem to neuhodla. Určitě pět palců a milovníkům thrillerů doporučuji.
Na tuto knihu jsem se dlouho těšila a vyplatilo se. Kvalitní napínavá detektivka, která není založená na krvavých scénách, ale na pozvolném odhalování vztahů mezi lidmi, pohnutek a dávných i současných motivů. Chytrá zápletka, poutavé vyprávění a neočekávané rozuzlení. Rozhodně si přečtu i Konec léta a těším se na další díly série. Doporučuji!
Tož tohle byla jízda. Jsem nadšená a vlastně ani nemám slov. Snad jen: prosím o další pokračování.. :-)
detektivní a krimi romány thrillery švédská literatura zklamání tragédie podzim rodinná tajemství přátelství z dětstvíAutorovy další knížky
2018 | Konec léta |
2013 | Game |
2022 | Smrt přichází na prohlídku |
2019 | Podzimní případ |
2020 | Zimní oheň |
Za me tedy naprosta bomba, napeti a nejasnosti do posledni chvile. Ctive napsane, sympaticka hlavni postava.