Chata ve Švýcarsku

Chata ve Švýcarsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474966/bmid_chata-ve-svycarsku-zsb-474966.jpg 4 1795 1795

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu. Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Little Swiss Ski Chalet, 2021


více info...

Přidat komentář

Blanc2301
včera 4 z 5

Tentokrát dám "jen" 4 hvězdičky. Mina i Luke moc sympatičtí, i všechny ostatní postavy, vlastně tam nebyl žádný záporák. Krásné prostředí, hory, dortíky, čokoláda, ale... romantika byla taková suchá. Od Caplinky jsem zvyklá na větší jiskření. Je to moje sedmá kniha útěků, a zatím opravdu nejslabší.
Nicméně pokračuji v sérii.

klara.franta
11.10.2024 4 z 5

Trochu jsem měla problém se na začátku začíst. Ale od půlky knihy přišly zvraty, kdy jsem se nemohla odtrhnout. Závěr klasický, předvídatelná romantika, ale moc mě bavilo zase (jako u každé knihy od Julie Caplin) to pozadí a popisované okolí. Kniha se hodí do zimního počasí, kdy si člověk zaleze pod deku a udělá si k tomu horkou čokoládu. Jo a když jsem u té čokolády, velký ALERT: pořád máte chuť jíst, ať už čokoládu nebo nějaké dortíky.


Allena24
11.10.2024 5 z 5

Milá oddechovka.

Zuzunda
10.10.2024 2 z 5

Tak tady jsem dost bojovala. Ubrat tak 100 stran, tak bych byla spokojenější. Ale takhle se to i přes příjemnou atmosféru dost vleklo.

Anynator
09.10.2024 1 z 5

V předchozích knihách jsem od autorky dostala to, co jsem čekala. Jednoduchý příběh s jednoduchou zápletkou, ideální oddechové čtení.

Ale tohle bylo naprosté utrpení. Zápletku to nemělo, postavy měly jen černobílé charaktery. Hlavní postavy byly dokonalé, včetně vzhledu a chování. A muži trousili z úst takové filosofické kecy, že jsem jim to nevěřila ani vteřinu.

Autorka dokáže člověka vtáhnout do atmosféry konkrétního místa. Ale takto vysoké hodnocení knihy opravdu nechápu.

nikca3882
04.10.2024 2 z 5

Tento útěk mě moc nenadchl, nemohla jsem se poradně zacist.

Paige.Turner
30.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Ale jo, tohle by šlo :) Líbilo se mi, že se nejdřív "dospěle" rozešli, aby každý mohl jít za svým snem, a až potom došlo k předpokládanému romantickému konci. To bylo sympatické, trochu to naředilo tu přeslazenost. A ten úplný konec s visačkou na kufru bylo takové roztomilé rozuzlení, to mě pobavilo.
Obě hlavní postavy mi byly víceméně sympatické, fandila jsem jejich vztahu, tahle kniha mi opravdu sedla.
Jediné, co mi trochu nesedělo, byl fakt, že Minina kmotra si byla blízká jen s ní, ale druhou sestru tak trochu ignorovala. Chápu, že byla kmotrou jen Miny, ale vzhledem k rodinným okolnostem bych si myslela, že bude podporovat obě. Sice to s dějem nijak nesouvisí a je to vlastně jedno, ale celou dobu mi to vrtalo hlavou.

knizni_blizenec
25.09.2024 5 z 5

Měla jsem chuť na oddechovou romantiku, která se mi trefila do noty. Proč?

MINA - Hlavni hrdinka, co je prostě svérázná, impulzivní, bláznivá, pečující a pro mě úžasná. S touhle holkou by se člověk nenudil a dokázala jsem se ztotožnit s jejím nadšením do věcí.

LUKE - Na první pohled dost podobný Mině: chce si užívat život plnými doušky, říká životu ano. Později se dozvídáme, proč a zmenšilo to mou trošku nespokojenost s tím, že je až moc nereálně dokonalý.

Jejich láska byla napsána hezky. Musíte počítat s tím, že čtete opravdovou slaďárnu, která vám cukr v krvi slušně zvedne, ale pro mě to bylo momentálně vhod. Je to milé, osudové, růžové, i když je tu chvíle, kdy si říkáte, ať jim je přáno. Možná bych si přála víc jejich chvil jako pár.

V nádherném švýcarském prostředí se ocitáme v malebné chatě, hotýlku pro lidi, co vede kmotra Miny. Ne jen že bylo Švýcarsko opět mistrně popsáno, včetně jídel, receptů, tak jak to autorka prostě kurňa umí, ale máme tu i milé prostředí se zajímavými postavami, které mě bavily. Samozřejmě úžasná kmotra Amélie, která ukazuje, že nemůžeme nést tíhu světa, nebo nešikovnost Kristiána, který zase ukazuje, že každý je nějaký a má své kouzlo, nebo třeba Johannes, který zase poukázal, že v každém morousovi jsou city, které může kdokoliv probudit.

I když byl začátek divoký (to, co udělala Mina), tak se to rozjelo do odpočinkové čtení, které mě při otevření knihy přesunulo do Švýcarska. Autorka píše prostě famózně a já se nemůžu dočkat dalších knih. Pokud nechcete nic náročného, nevadí vám předvídatelnost a sladká romantika se zimní atmosférou - tohle je ideální a perfektní volba!

fle.urinka
27.08.2024 5 z 5

Další díl ze série Romantické útěky s nádhernou obálkou.
Ano, opět zde vidíme jasný styl autorky a dopředu víme, jak bude příběh probíhat, avšak tentokrát to bylo trochu jinak, než jsme z předchozích dílů zvyklí. Třešničku na dortu tomu přidalo prostředí švýcarské přírody.
Za mě skvělá oddechovka!

CarolC
25.08.2024 4 z 5

Běžně bych se zařadila mezi ty, které čtou vážnější a náročnější knihy. Románky většinou moc nemusím. Chata ve Švýcarsku je ale druhá kniha, jenž jsem od autorky četla a jsem velmi spokojená. Ano, děj je nenáročný, čte se to lehce, ale Caplin umí výborně popsat to místo, kde se kniha odehrává a člověk by tam chtěl být také. Osobně miluji vaření, tak bych si s hlavní hrdinkou Minou i v nemálo věcech rozuměla. Co mě ale opravdu iritovalo (a může to být špatný překlad), že se neustále někdo na někoho “křenil. Toho slova tam bylo přespříliš. Jinak to ale byla zdařilá oddechovka.

Sonne
24.08.2024 5 z 5

Já už asi nebudu psát komentáře ke knihám autorky, protože je všechny miluju. Tato se mi líbila zase mimořádně. Miluju kombinaci pěkného prostředí, jídla a přátelské atmosféry. Kolikrát jsem si představovala sebe na Minině místě (a dost jí záviděla - nejen ten životní elán). Opět jako pohlazení.

pige
20.08.2024 1 z 5

Tentokrát slabý a povrchní příběh. Jediné, co mě nutilo číst dál, bylo tajemno kolem Lukovy minulosti.

JaneH
23.07.2024 3 z 5

Na knize se mi velmi líbilo prostředí i popis Mininy vášně pro jídlo a život. Každopádně knihu hodnotím jako míň povedenou a to především kvůli přeslazené romantické lince. Minu jako postavu jsem si zamilovala, jen mi některé části přišly až moc sladké a chvilkami to bylo šílené klišé. Konec knihy se mi moc nelíbil a přišel mi poněkud uspěchaný.

mariva
22.07.2024 3 z 5

Přestože Švýcarsko mám moc ráda a mnohá místa v knize jsem poznávala, zdál se mi tento příběh slabší než jiné. I tak jsem si ráda četla o krásné švýcarské krajině a známých místech. Romantická část o něco slabší i přes snahu o dramatické události, které ovšem po pár odstavcích zázračně odezněly.

MisaDud
15.07.2024 5 z 5

Hezké pohodové čtení, nic náročného, přesně to co člověk potřebuje na dovolené.

pydla
30.06.2024 2 z 5

No, dalo se. Knihu bych směřoval spíš mladým. Vše zalité sluncem, vše jde hladce, pozitivita kape ze stránek.
Kniha určená spíš k vodě, kde nemusíte sledovat děj a klidně knihu otevřít kdekoli. Hezké, ale nic oduševnělého nečekejte.

Mruskulka
25.06.2024

Další oddechovka. Spokojenost. Kniha nabídla přesně to, co jsem od ní očekávala

Janadvorackova
23.06.2024 1 z 5

Hvezdu za cokoladu, jinak me to nebavilo.

barbora8923
22.06.2024 3 z 5

Moje druhá kniha této autorky. V porovnání s Čajovnou v Tokiu hodnotím lépe. Příběh sice bohužel opakuje stejné schéma - hlavní hrdinka se usilovně snaží nemít zájem o neodolatelného krasavce - ale děj je přece jen o něco méně předívdatelný. Podrobné popisy hormonálních procesů hlavní hrdinky v kontaktu s jejím idolem mi připadají stále stejně trapné, ale postavy mají o něco propracovanější charaktery, než je tomu v Čajovně.
Líbilo se mi, že kniha se hodně věnuje gastronomii, a podle doslovu soudím, že ve Švýcarsku autorka skutečně byla, narozdíl od Japonska, o kterém psala jen na základě studia cestopisných zdrojů.
Celkově je tedy kniha čtivější a nechybí ani trocha napětí. Přesto zůstane tento titul mým posledním od Julie Caplin. Laciná romantika založená na tom, že oba z dvojice (a hlavně on) jsou krásní jak z lifestylového časopisu, pracují v exkluzivních povoláních a vedou netradiční způsob života se dost rychle přejí.
Ke kvalitě překladu mám bohužel tentokrát jednu výhradu. Mrzí mě, že překladatelka se v jinak opět velmi dobrém překladu nevyvarovala jednoho z rozšířených současných jazykových nešvarů, kterým je používání výrazu "potkat se" ve smyslu sejít se na předem domluvené schůzce, namísto použití správných slov "sejít se" nebo "setkat se". Čeština bohužel dostává poslední dobou na frak. Proto je pro mě vždy radost, když u přeloženého titulu najdu opravdu bezchybný jazyk. V tomto případě jde jen o tuto jednu vadu na kráse.
Chatě ve Švýcarsku dávám tři hvězdy za poměrně propracované charaktery a napínavou část příběhu.

Hana62
26.05.2024 3 z 5

Opět pohoda, oddych. Miluji čokoládu a sýry. Musela jsem přikusovat...