Pekárna v Brooklynu
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
Já tuhle sérii Romantické útěky začínám upřímně milovat. Styl psaní autorky je senzační (i když mě trošku překvapilo, ze oproti Kavárně je Pekárna psána v er-formě), ty samotné příběhy jsou kouzelné, milé a jako bonus je zde spoustu dobrot (ok, máte taky rádi knihy ve kterých figuruje jídlo?).
V příběhu se seznamujeme s Brooklynem a s pár tipy kam se podívat. ️ Hlavní postavy jsou neuvěřitelně sympatické. Sophii jsem si oblíbila už v Kavárně díky její lásce k jídlu a neustále touze objevovat nová jídla.
V knize není žádný velký zvrat, který by vás připravil o dech, ale je to 100% skvělá knížka ve svém žánru. Překypuje humorem, skvělou romantikou a přátelstvím a úžasnou atmosférou (jen s tou atmosférou teda pořad vede Kavárna v Kodani... že by to ale bylo tou Kodani samotnou?).
Určitě bych knížku doporučila, pokud člověk hledá super oddechovku, která zahřeje u srdce a vyzařuje z ní pohoda.
A jako velký bonus je zase ta krásná obálka!
Opět čtivé, příjemné romantické počtení. Asi nic co mi utkví v paměti, ale účel splnilo. Kodaň se mi líbila o chloupek víc, proto dávám 3 hvezdy.
V řadě 5. přečtená kniha od autorky. Zprvu jsem měla problém s New Yorkem,ale nakonec jsem si oblíbila jak Sophii (kterou známe už z Kodaně),ale také Bellu a její pekárnu,Todda a jeho "šťastný" pohled ma život bez závazků,ale především se mi líbilo,jak se autorka s těmi všemi vztahy popasovala a k tomu nás provedla uspěchaným světem Newyorčanů a mnohými jídly,dorty,chleby, vínem a pohodičkou za velkoměstem. Těším se na další knihy a doufám, že jich bude ještě hodně
Pekárna byla poslední z Romantických útěků, co mi zbývala přečíst. A já se na ni neskutečně těšila a zároveň se obávala zklamání, takže jsem ji dlooouho odkládala.
Když už vyšel i Domek v Irsku, řekla jsem si: Jdu do toho a do Pekárny se s velkými očekáváními pustila.
Bohužel prvních sto stran mě hrozně zklamalo. Pět večerů po sobě jsem u knihy usnula. Začalo mi tam vadit vše pro Julii Caplin tak typické. Škrobené dialogy, klišé jedno vedle druhého, náznak milostného trojuhelníku nebo to, jak rychle tu vznikají přátelství a vše je hrozně sluníčkové. Zkrátka to zklamání bylo obrovské. Sophie ani Todd mi nesedli.
Nevím, co se stalo, že se to někde za 100. stranou úplně otočilo. Zamilovala jsem si to! New York, Hamptons, Sophii a Todda a neuvěřitelnou chemii mezi nimi...prostě vše bylo najednou skvělé! Ne klišé nezmizelo, ale přestalo mi vadit :) Miluju a nebýt toho k uzoufání nudného začátku, dala bych 5*
Kniha je prijemna oddechovka, cte se dobre a pokud potrebujete vypnout a o nicem nepřemýšlet, je to (jako asi cela tato serie Romantické uteky) idealni cetba. Dve hvězdičky dolu za az prilis preslazeny nepravdepodobny konec a za asi stomilionkrat opakující se slovo "dortík". Vim, ze je to jeden z ustrednich motivu knihy, ale kdyz to ctete po patnacte na jedne strance, dost rychle vam to zacne lezt krkem. A pokud jsem to z ceskeho prekladu dobre pochopila, mnohem vice by na tyto popisovane pochoutky sedelo slovo "muffin", ale to uz je drobnost. Na dlouhe deštivé večery dobry :)
Příjemné romantické čtení, ideální letní oddechovka. Předvídatelný závěr na který se ale těšíte celou knihu, takže Vám vůbec nevadí. :)
Skvělý útěk od reality. Moc jsem si tuhle "slaďárnu" užila. Super odpočinková četba. Konec sladší už být snad ani nemohl. Ale s tím, že to přesně takové bude, jsem do toho ostatně šla. Mezi mrazivými psychothrillery nejlepší vsuvka. Určitě doporučuji každému kdo postrádá trochu romantiky nebo si chce prostě jen trochu odfrknout.
Tentokrát můžete mrknout na anotaci. Celkem sedí.
Pokud hledáte příjemnou a oddechovou pohádku, nebudete zklamaní. Až budu zase chtít vypnout, pustím se do Cukrárny v Paříži.
Tohle byla opět pecka. ️
Kdo jste ještě od Julie nic nečetl, tak opravdu doporučuji. Dostanete krásný romantický příběh na místě, na kterém máte pocit, že jste se díky čtení ocitli. Julie uni místa tak dokonale popsat! Nečekejte žádnou velkou love Story, ale jemný, romantický příběh.
Co se stalo na začátku jsem absolutně nečekala. Nebo... Měla jsem podezření, ale na její kamarádku. Mazec ... absolutně chápu, že Sophie utekla.
Todda... Osobně miluji. ️ Je to takový ten hajzlik, co se nechce vázat. Ale má pro to dobrý důvod. Nebo důvod. Spíš toho u rodičů viděl dost na to, aby to nechtěl...
Ale nakonec je vše tak jak má. Ten sladký konec mě dostal. Ten sen nečekala. Ale bylo to boží.
Přiznám se, že Pekárna v Brooklynu pro mě byla lehkým zklamáním. První díl téhle romantické série si mě získal především příjemnou atmosférou, díky které jsem měla pocit, jako bych se přenesla do útulné Kodaně spolu s hlavními hrdiny. U druhého dílu se ale autorce tenhle pocit ve mně vyvolat nepodařilo. A to mě mrzelo asi nejvíce.
Příběh se navíc děsně táhnul. Hlavní hrdinka byla nezajímavá a ani romantická linka mě příliš nebavila. Nehledě na to, že se dobře do poloviny knihy nic nedělo. A jak jsem psala na začátku, Brooklyn si mě nedokázal získat natolik, abych autorce odpustila tu strašně klišé zápletku a nesnesitelné hlavní hrdiny.
Ve výsledku je Pekárna v Brooklynu taková průměrná romantická oddechovka, ale nenabídne čtenáři nic navíc. První díl téhle série se mi tedy líbil o poznání víc.
Mám tuto sérii moc ráda . Pokud se chcete odreagovat a vypnout , tak je to ideální volba. Nejinak tomu bylo i v této knížce . Úžasná lady Sophie , šarmantní i když komplikovaný Todd , sympatická Bella a spousta dalších postaviček v kulisách pro mnohé atraktivního Brooklynu. Třešničkou na dortu bylo opět spousta dortů a všemožných sladkostí a litry výborné kávy :-) Já jsem si u této pohádky pro velké holky báječné odpočinula .
Klasicka romanticka oddechovka, celkem predvidatelna, ale s milymi postavami a skvelym popisem New Yorku.
Příběh novinářky Lady Sophie, se kterou jsme se už setkali v knížce Kavárna v Kodani. Kniha mě bavila, sice ne tolik jako Kodaň, ale byla to super odpočinková, pohodová knížka. Oklamaná Sophie se vydává na výměnný pobyt do New Yorského magazínu, kde se setkává s Bellou, majitelkou pekárny, nad kterou jí pronajímá byt a s okouzlujícím Toddem, který je nejen bratrancem Belly, ale pracuje ve stejném časopise jako Sophie. Konec byl zajímavý.
Brooklyn. Místo, které mě osobně moc nezaujalo..
ale ten příběh. Super. Super. Super. A ten konec, to už byla opravdu už jen taková třešnička na dortu.
Povedené.
První cestovatelský cíl, který mne bohužel od začátku moc nechytil (asi proto, že destinaci znám osobně), dlouho mi trvalo se začíst, ale pak už mě to standardně chytilo. Konec možná trošku přitažený za vlasy, ale splňuje to atributy romantiky a to je důležité. Takové krásné pohlazení po duši.
Davka pozitivna, kterou ted clovek potrebuje. Za me super. Hned bych do Brooklinu letela
Líbilo se mi moc, ten konec byl na můj vkus až moc, ale i tak. Moc sympatické postavy, prostě příjemná oddychovka.
New York láska milostné romány kavárny romantika dorty cukrárna anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Další prima čtení. Sophie byla velká sympoška a i Todd se mi líbil. Trochu mě mrzelo, že nebylo popsáno víc míst, ale chápu, že by to do příběhu úplně nezapadlo. Myslím, že i se závěrem si mohla autorka vyhrát trochu víc. Určitě se k příběhu zase časem vrátím. 4*