Pekárna v Brooklynu
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
Byla jsem na příběh o Sophii zvědavá a už jen zdůvodu co se dozvěděla a jak se stím popere .
Každá kniha této autorky je pohlazením po duši a opravdovým romantickým útěkem z reálného života. Tentokrát navazuje na Kavárnu v Kodani, kde vedlejší postavou byla Sophie, která je zde hrdinkou hlavní a s ni krasavec Todd. Do toho spousta dortíčků, rozmanitost New Yorku a opět hraje nezanedbatelnou roli přátelství. Těším se na další knížku..
Kniha mě zas tak neoslovila. Nemohla jsem se do ní vůbec začíst.
Co oceňuji, jsou popisy jídel a dortů. Ty se povedly. :-)
Pekárna v Brooklynu je úžasná kniha, která má velmi dobrý příběh, úžasné prostředí a v dnešní neklidné době vás náplní velmi dobrou energií.
Čtenářská výzva člověku občas předhodí druh literatury, který by se mu normálně do ruky nedostal. Pekárna v Brooklynu je právě taková. Není to žádná těžká četba, ale kniha, která přináší jednoduchý příběh, okouzlující postavy, exotické prostředí - zkrátka nenáročná romantická oddechovka. Protože jsem v New Yorku prožila několik týdnů, oceňuji popis tohoto kosmopolitního města i s vykreslením jeho jedinečné a kouzelné atmosféry.
Taková milá oddychovka, u které víte, jak to skončí, ale přesto čtete a čtete až do konce. Těším se na další díl.
Úžasná knížka. Hlavní hrdinka Sophie je chytrá a citlivá a hodně mi připomíná mě samotnou. Todd byl skvělý hlavní hrdina, který měl taky úžasný charakter gentlemana a zároveň člověka, který se boji závazku. Knížka má super poselství, že každý člověk má nějaký důvod pro své chování. Navíc miluju poznámky do dortech samozřejmě je to předvídatelný příběh, ale i tak mě knížka držela do poslední strany ️
“Na dortech něco je. Vyjadřují lásku. Jsou něco jako malička příruční objetí. Dorty se pečou na Vánoce, oslavy, svatby, narozeniny. Dorty jsou proste pro šťastně dny. Proto je tak Rada delam. Svět potřebuje víc štěstí”
První polovina knihy mě vůbec nebavila. Jediný, kdo mi byl sympatický byla hlavní hrdinka. Pak se to ale přehouplo a vyklubal se z toho odpočinkový příběh, nad jehož dalším průběhem jsem se musela neustále uculovat a smát. Kniha nabídne přesně to co slibuje, je to oddechovka.
Moc milý příběh. Příjemné čtení po náročném dni.
Autorčiny knížky jsou trošku opakující se, ale když čtete s odstupem, tak to nevadí.
Moc příjemné čtení. Knížky z téhle série mi pomáhají odpočívat, utéct do jednoduchého světa romantických setkání v kavárnách, pekárnách, hotýlcích... Doslova "Romantické útěky". Díky za ně ;)
Z romantických útěků j se zatím četla všechny a tento můžu označit zatím za nejlepší. Moc se mi líbilo prostředí New Yorku i celá dějová linie.
Ach jo. Když si představím, že bych tu knihu odložila a nedočetla, jak jsem po prvních pár stranách zamýšlela... To by byla obrovská chyba! Byla to krásná romanťárna, až jsem na konci brečela.
Moje už štvrté stretnutie s knihou od Julie Caplin a tak si dovolím porovnávať. Pekáreň v Brooklyne ma, musím priznať, bavila viac ako Cukráreň v Paríži a Pláž v Chorvátsku, hoci ani tento diel nebol nejaký svetaborný, ale čo očakávať od nenáročného románu o pravej láske? Ak človek nemá nejaké veľké očakávania a je zmierený s jednoduchým dejom a predvídateľnosťou, všetko je s kostolným poriadkom a knihu si užije. Bavili ma slovné prestrelky Todda a Sophie a aj to, ako ho vždy zrazila z výšin jeho ega. Tentokrát ma autorka pozitívne prekvapila aj s hlbším rozpracovaním postavy Todda a to, ako bol jeho život a názor na lásku ovplyvnený nefunkčným, toxickým manželstvom jeho rodičov.
Musím ale Julie priznať, že sa opäť vyhrala s opismi New Yorku a jeho okolia, navodila dokonalú atmosféru všetkých miest, ktoré sme navštívili.
Môj osobný názor: Kaviareň v Kodani sa mi páčila doposiaľ najviac, ale v porovnaní s Cukrárňou v Paríži a Plážou v Chorvátsku je táto kniha na vyššej úrovni, bavila ma viac a preto by som dala 3 a pol *.
Nenáročné, řekla bych takové klasické "dámské čtení". Na úvod nějaké trápení, zklamání, karambol, pak rozhodnutí či hledání nějakého řešení, změny situace, prostředí atp., následují nové výzvy, noví lidé, nová láska... Oddechovka s více či méně předvídatelným dějem. Čas od času po takové sáhnu ráda a na tuhle autorku je prostě spolehnutí :o)
Ideální čtení na letní dovolenou, nebo dlouhé zimní (pod)večery, když je venku hnusně a člověku se chce tak maximálně zalézt pod deku s horkým čajem a teplými ponožkami... (a nějakou fajnově oddechovou knížkou, samozřejmě).
(SPOILER)
Druhá moje kniha od Julie Caplin a můžu říct, že se stala už teď, jedna z mých oblíbených. Prvním dílem "v Kodani" mě oslovila a "Pekárnou" si mě získala. Začátek příběhu Sophie mě docela rozladil, protože potkat a dokonce žít dva roky s takovým blbcem, to by rozhodilo snad každého. Já jsem horká hlava, já bych jen tak neutekla, ale udělala pořádný vítr. Nicméně Sophie, ta jemná duše zvolila jinak a dobře udělala. Více než dobře, vynikající rozhodnutí, jak se časem v New Yorku ukázalo. Našla tam přítelkyni se stejnou vášní pro jídlo a pečení, našla tam skvělou práci, která ji naplňovala více než doma v Londýně a ačkoli se tomu bránila, protože to nebyl její styl, našla tam i Todda, lva salónů s harémem krásných žen, který se líbil snad každé. Po čase mu však také podlehla, a přes to, že si chtěli jen užívat, láska na sebe nenechala dlouho čekat. Co jiného by jsme také mohly čekat, že... :) Já jsem ho milovala dřív než sama Sophie, takže se docela divím, že tak dlouho vydržela :-D Toddův přístup k životu mě velice mrzel, ale ani tomu se vlastně nešlo moc divit. Vyrůstat v tak harmo/disharmonické rodině, to musí být opravdu na palici. Naštěstí potkal Sophie a ta ho dokázala přesvědčit, že může být vše jinak a já jsem neskutečně ráda za to, že Todd dostal nakonec rozum - a jakým stylem, geniální.
Kniha se mi velice líbila, dočítala jsem takovým zapáleným stylem, že jsem několik noci za sebou končila až ve tři ráno, čehož jsem vždy litovala, když mě dcerka budila v sedm s:"Maminko už musíme vstávat". Krásná oddechovka, která určitě stojí za přečtení. Těším se na další a přečtu je všechny!
Krásná odpočinková kniha, velice mě bavilo, jak jsou postavy provázané s první knihou autorky Kavárnou v Kodani, takový hezký ohlédnutí zpátky to bylo. Ideální na proložení knih s těžší, temnější tématikou jako thrillery, psychologické knihy a tak.
New York láska milostné romány kavárny romantika dorty cukrárna anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Knizka je skvělé oddechové čtení. Příběh je svižný, plný radosti a laskavosti. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a je tam vidět jejich vývoj. Je tam i vtip . Prostě milé čtení.