Pekárna v Brooklynu
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
Taková milá, sladká ;-), romantická pohádka.. Bohužel nic nového nebo překvapivého vyprávění nepřineslo, ale bavilo mě, četlo se to vlastně samo. A pro mě bonus v podobě "Google maps" procházky po NY, ráda cestuji spolu s knihou ;-)
Nebylo to úplně špatné, děj se točil pořád dokola, ale u takových knížek je to vlastně v pořádku. Za víkend máte přečteno. Takový pohodová kniha, když nechcete nad ničím přemýšlet.
Asi me ukamenujete ,ale nedocetla jsem..prislo mi to nudny, skoro se nic nedelo..a pritom Kavarna v Kodani se mi libila
Tohle byla taková krása. Vím, že je to romantika, ale i tak ten konec byl tak dokonalý, vůbec jsem ho takhle nečekala... Knihy od této autorky jsou skvost!
Po přečtení Kavárny v Kodani jsem se na tuto druhou knihu strašně těšila a opět mám radost :-) Krásný milý příběh, skvěle se kniha četla a bylo to i vtipné. Díky sladkým dortům jsem měla potřebu při čtení pořád něco "zobat". A zase ta nádherná obálka. Jo, takové oddechovky mám ráda, i když nedokážu říct, jestli Pekárna byla lepší než Kavárna. Každopádně se už moc těším na Cukrárnu v Paříži.
Novinářka Sophie se vydává na půlroční stáž do New Yorku. Nechává za sebou rodnou Anglii i nepříjemné vzpomínky. V Americe bydlí v malém bytečku nad pekárnou. A jelikož sama miluje vaření a pečení, netrvá dlouho a se sympatickou majitelkou Bellou se spřátelí a pomáhá ji v pekárně. Díky ní se také seznámí s Toddem, velice pohledným a šarmantním mužem. Ten odmítá jakýkoliv vážný vztah, ale ani Sophie o lásku nestojí, tak se z nich snad stanou alespoň přátelé.
V knize poznáte Brooklyn, Manhattan i další části New Yorku a dočtete se o spoustě lákavých jídel, dortů, pití....
Jedná se o volné pokračování Kavárny v Kodani a musím říct, že ta se mi líbila o něco víc. I Pekárna v Brooklynu je pohodová, vtipná a romantická a pokud se chcete dopřát právě takový odpočinek u čtení, tak směle do toho.
Určitě si ráda přečtu i chystanou novinku Cukrárna v Paříži.
Nedokážu odolat sladkému, ani dobrému čtení, co zahřeje u srdce. Pokud se vám taky při pohledu na sladké dortíčky (a šarmantní borce) sbíhají sliny, sáhněte po Pekárně z Brooklynu. Milé čtení napěchované romantikou a dobrůtkami. Hlavní hrdinka ráda peče a píše o jídle. Vydává se do New Yorku hledat nové chutě i lásku. Slintat vás přinutí její pekařské výtvory i její nový kolega - charismatický Todd, machr z velkoměsta, který nestíhá odhánět ctitelky :)
Ďalšia časť zo série "Romantické úteky". Musím sa priznať, že som po nej siahla s jednoznačným úmyslom. Začítať sa do romantického príbehu, ktorý by nebol zbytočne presladený, infantilný, či prvoplánovo hlúpy. A aby mal hrdinku, ktorá Vám bude sympatická od prvej chvíle (keďže v súčasnosti sa razí akýsi nový trend "neznesiteľne hlúpych ženských hrdiniek"). Musím sa pochváliť, mala som šťastnú ruku, keď som si vybrala práve túto knižku. I keď po krásne milej "Kavárni v Kodani" som, takpovediac, išla na istotu :)
Autorka opustila Evropu a tentokrát svůj příběh plný romantiky a dortíků zasadila do srdce New Yorku, do Brooklynu. Očima postav se podíváte do jednoho z nejlidnatějších míst na světě a objevíte krásy a kulturu místních lidí. Tyhle popisy se mi na celé knize líbily asi nejvíc. Najednou jsem měla pocit, že jsem se ocitla na stejném místě jako Sophie a nevěřícně koukala kolem sebe. Návštěvy restaurací a ochutnávání jídel jsem si užila do posledního drobečku a zároveň jsem cítila sladkou vůní dortíků. Upozorňuji vás, že tato kniha je opravdu hodně hodně sladká. A to nejen jídlem. Kdybych měla srovnat Pekárnu v Brooklynu s Kavárnou v Kodani, tak první zmíněná byla o něco více předvídatelnější. Navíc zde nevystupuje tolik postav a nějak mi zde chybělo poselství z Kavárny v Kodani, které knihu pozvedlo a byla více než jen pouhým románem pro ženy. Přesto se Pekárna v Brooklynu už od prvních stránek četla velmi lehce, stránky ubíhaly rychlostí blesku a najednou jste se ocitli na konci. Kniha je romantickou oddechovkou pro ženy a přesně toto i dostanete. Nic víc od knihy nečekejte. Já doufala v trochu jiný konec, který mi k celkovému konceptu a typu postavy Todda nějak nesedl. Za něj bohužel srážím navíc jednu hvězdičku v konečném hodnocení.
Se Sophií jsme se již mohli letmo seznámit v Kavárně v Kodani, Pekárna v Brooklynu je volným pokračováním a dalším skvělým příběhem, jenž přibyl do naší knihovny. Julie Caplin má nadání vtáhnout čtenáře do svého příběhu, ukázat mu svůj svět a téměř hmatatelně pocítit vůni sladkých dortíků a dalších dobrot, ale i přátelské atmosféry.
Oddychová knížka, která se čte sama. Směle konkuruje Kavárně v Kodani od stejné autorky. Těším se na další autorčin počin.
Skvělé, milé, lehké, sympatické. Miluju knihy, které spojují romantický příběh a jídlo. Tahle nebude výjimkou. Líbil se mi lehký styl autorčina psaní, pohodová, sebevědomá hlavní hrdinka a neodolatelný Todd. Obzvlášť chválím autorčinu přímost při řešení nedorozumění, která se v jiných knihách táhnou přes mnoho stránek. A ještě jednou děkuji za povahu hlavní hrdinky.. Ufňukaných a naivních holek už je trochu moc :-) Možná hlavně pro to hodnotím 5/5 :)
Normálně romantické knihy nepatří do stylu, který čtu, ale tato knížka byla příjemná, romantiky tak akorát, přesně vhodné na letní odpočinkové dny. :-)
I když nevyhledávám takové knížky, tak stejně jako Kavárna v Kodani i Pekárna Brooklynu mě mile překvapily . Je to sice sladké a romantické čtení, ale příběh má styl a skvělou přátelskou atmosféru. Nápad s pečením dortů takzvaně na míru se mi moc líbil. Sofie a její nový přátelé si mě rychle získali a do Todda by se asi zamilovala nejedena čtenářka. Autorka dokázala napsat takový romantický příběh, který bavil a zasáhl i mě skalní milovnici thrillerů.
Příjemný romantický příběh vhodný k odpočinku.Hodnotím stejně,jako kavárnu v Kodani,knihu přečtěte,ale za čas zapomenete děj-takové milé letní čtení.
Krásný příběh s krásnou atmosférou. Hlavní hrdinka není ufňukaná, má potenciál, dějová linka mě bavila, zkrátka celkově se mi kniha líbila ještě víc než Kavárna v Kodani. Pěkný román pro ženy, který by se mohl líbit i těm náročnějším čtenářkám.
New York láska milostné romány kavárny romantika dorty cukrárna anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |