Pekárna v Brooklynu
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
Milé dámy, Pekárna v Brooklynu byla stejně kouzelná, jako její předchůdkyně. Milovala jsem celý příběh včetně hrdinů, kteří byli sympatičtí a přátelští. Popisy Brooklynu, jakožto i pekárny byly přesně takové, aby čtenáře nalákaly se okamžitě sbalit a vydat na výlet za sladkým dobrodružstvím.
Pohodová oddechovka -romantická plná nejrůznějších dobrot ,jen škoda že v ní nejsou recepty ale za mě jednoznačně palec na horu
Klasická sladká romantika, kdy od prvních pár stránek víte, jak příběh skončí, ale stejně vás baví se knihou prokousat až do poslední stránky. :)
Stejně jako Kavárna v Kodani je Pekárna takovým milým pohlazením ženské duše. Opět hrdinka hledající nový smysl života poté, co byla zklamána v lásce, ovšem tentokrát v prostředí hektického New Yorku, ve kterém však díky lidem dokáže nalézt ostrov pochopení, nová přátelství i nový začátek..
Tak u této série mě vždy nadchne obal knihy. Překlepů bylo v druhém díle méně, což bylo příjemné zjištění. Jinak se mi asi první díl líbil o trošku víc, pekárna je více červená knihovna, některé postavy se chovají až neuvěřitelně dětinsky. Ale kniha se čte dobře, děj plyne, většina postav je sympatických a i když víte, jak to skončí, tak to vůbec nevadí:-) Kniha stojí určitě za přečtení, já si rozhodně přečtu i další díly.
Pohodový a sladký příběh. Byla to milá oddechová romance, ale Kodaň se mi líbila více.
Spousta cukru úsměvů a lásky, tak by se dala jednoduše kniha popsat. Když Sophie s Bellou pekly, skoro jsem vůni dortíků cítila. Při každém otevření knížky to bylo jako návrat domů, skvělý únik od reality.
Ách. Romantika jako trám. Kavárna byla taky super a časem se pustím ještě do Cukrárny. Krásné odpočinkové počteníčko.
Velmi romantická záležitost, která vás zcela pohltí. Obdivuju odhodlání Sofie, změnit ze dne na den kontinent. Aspoň na chvíli bych chtěla být Toddovo kamarádka a užívat si jeho laškování a pozornost, kterou věnoval Sofii.
Skvělý příběh a moc se mi líbil závěr knihy. Brala bych pokračování nebo filmové zpracování.
Příjemná oddechová knížka. Určitě si najde spoustu nadšených čtenářek. Přečetla jsem, protože se čte celkem dobře a není třeba u ní hluboce přemýšlet. Ale nadšení mi chybí. Asi proto, že nejsem nadšená "kuchařka" ani "pekařka" a moc se neumí nadchnout pro odpočinek typu "celé odpoledne jsme si užila zdobením dortíků". Ale chápu, že právě toto řadu čtenářek nadchne.
Četlo se to dobře. Ne že ne. Oddechovka to je určitě. Dialogy jsem zažila už horší. Kvalitní literarura to není, ale v rámci ženské literatury, dobré.
Ale pořád tak nějak vnitřně bojuju s tou dokonalostí, kterou nám ty knížky ukazujou. Dokonalá žena, dokonalý muž, dokonalá láska, dokonalá kamarádka s dalším dokonalým mužem a s dokonalým dítětem. Všichni mají dokonalou práci.
Kdybych vyrostla na takové literatuře, tak budu snad neustále v depresi a jako bonus budu zhnusená z každého chlapa, co poznám ???? na druhou stranu chápu tu potřebu občas uniknout k něčemu hezčímu????
New York láska milostné romány kavárny romantika dorty cukrárna anglické romány
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Bylo to opět sladké, milé, a neuvěřitelně čtivé. Hlavní postavy byly sympatické. Nečekala jsem, že po první knize bude mít autorka ještě co nabídnout. Skvělé odpočinkové čtení.
PS: najděte si reálnou fotku dortu se stříbrnými kuličkami, je fantastický.