Vinice vo Francúzsku
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Čarovné francúzske vinice v oblasti Champagne sú ako stvorené pre romantický príbeh. Presvedčí sa o tom aj svadobná koordinátorka Hattie, ktorá čerstvo unikla z chladného, prázdneho a nezáživného vzťahu. Pôvodne prišla do château Saint Martin zabudnúť na všetky problémy a pripraviť svadbu pre svoju sesternicu, no stojí ju to až príliš veľa úsilia. Hlavne keď jej pozornosť rozptyľuje príťažlivý a sebavedomý vinár Luc. Podnikajú spolu výlety do okolia a vychutnávajú si miestne kulinárske delikatesy. Hattie zrazu zisťuje, že či už za to môžu bublinky, alebo Lucovo kúzlo, zrejme je až po uši zamilovaná. A to je niečo, s čím vôbec nepočítala...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
The French Chateau Dream, 2023
Tak toto byla lahůdka!
Vinice ve Francii se po Hotýlku na Islandu řadí mezi mé oblíbené knihy ze série Romantické útěky od Julie Caplinové.
Mladá dívka Hattie přijíždí na francouzský zámeček ve vinicích připravit svatbu své sestřenice Gabby.
Syn majitele Luc Brémont ji přátelsky přivítá a ona okamžitě propadne jeho kouzlu (a já taky).
Během plánování svatby se potkává s místními obyvateli, hospodyní Solange, jejími dětmi Yvette a Alfonsem a na scénu se vrací její přítelkyně Fliss. Ta se s vervou sobě vlastní pouští to přípravy jídla na svatbu.
Hattie díky Lucovi poznává krásy Francie, kouzlo pravého šampaňského a šarmantnost hostitele.
Zvládne Hattie překonat svoji nerozhodnost a začít nový život???
Krásný příběh, který mě moc bavil a to nejen proto, že miluju víno. Julie prostě umí popsat místa tak, že má čtenář pocit, ze se tam sám nachází.
Četli jste některý z příběhu od Julie Caplin? A pokud ano, který vás bavil nejvíc???? A pokud ne, tak to napravte
A jeje, další neuvěřitelně modré oči. Opravdu? Za mne je tahle serie symbolem oddychu, pousmání a mravenčení při milostných scénách. Dala bych si sklenku šampaňského k tomu. A možná ochutnala šneky....Nebo aspoň přikusovala Croissant.
Libí se mi obálky českého vydání série, ty bych opravdu vyzdvihla. Vtáhnou vás do dané scenérie. A necháte se ovívat větříkem,přičichnete vůni půdy a hroznů.
Ale to hlavní jsou přece postavy. Kluk/Muž potká holku/ženu, šmodrcháníčko a nakonec jsou stejně spolu...
Červená knihovna, není o výrobě vína, milé dámy :))
Na novou knihu Romantických útěků jsem se těšila, těšila jsem se, že na mě vdechne kouzlo francouzských vinic a výroby vína, ale toho se mi bohužel nedostalo. Shodně, jako ostatně řada čtenářek zde, musím konstatovat, že se jedná o slabší knihu série. Mám dojem, že autorka prostředí, příběh, zamilovanou linku i rozvoj hlavních postav odbyla. Co se týče hlavní hrdinky, tak ta mi v některých chvílích vyloženě vadila. Konec knihy byl vyloženě až moc stručný a málo rozvedený a kniha by si zasloužila minimálně ještě jednu kapitolu.
Další typická "Caplinovka" - krásné popisy prostředí, dobré jídlo, romantická zápletka, která na člověka dýchne skoro od samotného začátku.
Vinice ve Francii je příjemná oddechovka, stejně jako všechny knížky ze série. Ač člověk ví, co ho vlastně čeká, protože Juliin vzorec je v každé knize stejný, čtení je prostě dokonalé a užívala jsem si ho do posledního slova. Přiznávám, že jsem měla trošku problém se sžít s Hattie, ale její vývoj byl patrný a ke konci už se mí líbila mnohem více, byla rozhodnější a odhodlanější. Jen škoda, že nejnapínavější část zápletky je až na konci, protože s troškou toho tajemství se mohl krásně nést celý příběh, ale to je prostě Julia.
Já rozhodně hodnotím plným počtem, protože tuhle sérii miluju q těším se na to, až dostaneme další Romantický útěk. :)
Přečetla jsem všechny díly této série a příběh z francouzské vinice bych zařadila k těm lepším. U čtení jsem se nenudila, ale díky objevu na konci knihy mi děj připadal nedokončený.
Další z příběhů Julie Caplan, tentokrát z francouzského venkova. Autorka opět nezklamala s popisem krajiny, výčtem jídel (nečíst nalačno!) a romantickou zápletkou. Za mě tentokrát trochu překotný konec.
Za mě tedy rozhodně nižší kvalita než u ostatních knih od Caplinové. Nemohla jsem se donutit to dočíst. Měla jsem i pocit, že nesedí časové údaje, na druhý den se probudí a buch už je tam týden....
Za mě je to pořád ta skvělá Julie, neumím nikdy říct, který příběh se mi od ní líbil nejvíc, či nejmíň. Každý její příběh, postavy a hlavně ty úžasné kouty světa Vám prostě sednou v určitou chvíli - někdy víc, někdy méně. Ale vždycky to pro mě znamená, že mě autorka vezme na další dobrodružství, do kterého se naprosto ponořím. Chci být na stejném místě s hlavními hrdiny, kochat se a jíst ty stejné dobroty - ach dokonalá souhra všech prožitků, to Julie umí!
“Nebylo nad to vědět, že láska osvobozuje. Nemusí to být past a může člověku otevřít oči pro zcela nové dobrodružství.
Musím říct, že než jsem knihu četla, šla jsem nejdřív sem do diskusí, a poté se mi do ní nechtělo. Nicméně se mi kniha (k mému překvapení) velmi libíla, oproti předchozímu paskvilu je to nebe a dudy. Nicméně je to typická Julie, více méně jste stále v kuchyni a vaříte nebo sedíte v kavárně. Místo obšírných popisů jídla a rádoby odborného výkladu ohledně vína/šampáňa se mohla zaměřit na okolní krajinu.
Jsou tam věci, co mě trochu udivovali, ale ve finále se to četlo dobře. “Detektivní zápletka na konci byla ok, aspoň něco jiného než v ostatních knihách :)
Jako vždy pěkný. V knize se vzpomínají postavy s předchozích děl. Vynikající oddechové čtení
Co dodat, prostě Caplinová :) Super jednohubka a romantická oddechovka. Možná krapet slabší ale stejně je miluju...
Asi nejslabší díl, za mě, a ten konec mi přišel docela na sílu, kde nic tu nic a najednou ....tu máme tajemství. Ale stejně si další díl zase přečtu
Četlo se to dobře, byla tam láska, dobré jídlo a pití, trochu tajemna na konci, a to vše ve sladké Francii.
Dobrá knížka na odreagování.
Mně se kniha líbila, lehká, oddechová a i takové jsou třeba. Mám knihy od autorky moc ráda.
(SPOILER) Tento díl byl ze série romantických útěků bohužel ten slabší. Je škoda, že námět, který mohl být zakomponován do příběhu více byl zmíněn až na konci (vazba na válečné období a život na vinici tehdy).
Moje první přečtená kniha od porodu, se dvěma dětma to vážně trvá dlouho,ale stalo to za to. Já to té Caplin prostě žeru, úžasné prostředí Francie a vinic, sympatičtí hrdinové, romantika a pořádání svateb (mé vysněné zaměstnání haha). Nemám co vytknout, čtení jsem si užila a aspoň trochu se odreagovala. Ke čtení sklenku vína, to není doporučení,ale nutnost :D
Autorka děj knihy opět zasadila do velmi lákavého prostředí, kam se obyčejný člověk jen tak nepodívá, takže si prostřednictvím jejích knih může rozšiřovat své cestovatelské i kulinární obzory. A člověk také musí souznít s hlavní myšlenkou románu, který v něm pronese kamarádka hlavní hrdinky: „Každý z nás musí být hlavní postavou svého života.“
Celá recenze v recenzích.
Autorka se snaží ze stejné koncepce příběhu vytěžit co nejvíce. Bohužel "opakovaný vtip, přestává být vtipem". Pořád dokona to stejné, přesto si další díl potřebuji přečíst. Kvituji vracení se k postavám, jejíž příběh už známe. Lehce detektivní zápletka na konci byla dost zbytečná.
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Nudí se jen nudní lidé.
Člověk nikdy neví, co na něj osud chystá..
Kde je vůle, tam je cesta.
Nikdo by neměl být závislý na štěstí někoho jiného. Šťastný musí být člověk sám za sebe. A pokud ho někdo jiný činí nešťastným, musí se o sebe postarat sám. Nemuze být šťastný kvůli jiným lidem.
Je třeba zpomalit a mít čas si věci vychutnat.
Život je příliš krátký na to, abychom pili víno, které nám nechutná.
Každý z nás musí být hlavní postavou svého života.
Láska osvobozuje. Nemusí to být past a může člověku otevřít oči pro zcela nové dobrodružství.
Prostě super! Tam chci žít taky!