Rozhovory se sériovými vrahy: Ti nejhorší vyprávějí svůj příběh
Christopher Berry-Dee
Christopher Berry-Dee hovoří se sériovými vrahy. Coby uznávaný kriminolog si získal důvěru řady odsouzených monster. Vstoupil do přísně střežených věznic, kde s nimi probral jejich šokující zločiny. Výsledkem je tato kniha. Berry-Dee rekonstruuje případy Arthura J. Shawcrosse, Henryho Lee Lucase, Douglase D. Clarka a Carol M. Bundyové a řady dalších. Popisuje svá setkání s těmi nejhoršími, ale také reprodukuje jejich slova, jimiž ospravedlňují své zločiny. A umožňuje tak čtenáři nahlédnout do propasti…... celý text
Literatura světová Literatura faktu Žurnalistika, publicistika
Vydáno: 2022 , CPressOriginální název:
Talking with Serial Killers: The most evil men in the world tell their own stories
Kniha "Rozhovory se sériovými vrahy" je už dle názvu drsným čtením. Dozvíte se spoustu nechutných a zvrácených podrobností o desítkách vražd, které sužovaly převážně USA ve 20. stol. Autor vás provede tzv. dětstvím sériových vrahů, které se dětstvím opravdu nedá nazývat, až po pobyty v celách smrti.
Je to drsné vyprávění, které není pro slabé povahy.
Autor odvedl neskutečnou práci. Hned v úvodu knihy vysvětluje, co vše musel udělat, aby se s vrahy setkal. Klobouk dolů před jeho tvrdou prací.
Poznámky překladatele objasňují, co je potřeba, což je super.
Záporně hodnotím některé chyby nebo překlepy v datech / číslech. Místy vás to zarazí a donutí se vrátit o pár stránek zpět. Nicméně, knihu rozhodně doporučuji, pokud vás toto téma zajímá.
Riadna smotánka, všetko dobráci od kosti.
Stretne sa Henry Lee Lucas a Ottis Toole.. zrovna títo dvaja na seba navzájom natrafia.. to nevymyslíš.
Přečteno během jednoho dne ... Příběhy celkem 10 vrahů (ale 9 kapitol) ... Opravdu to není pro slabé povahy ... Z některých popisů činů mi zrovna nebylo nejlépe....
Často se opakovaly věty, což mě dost vadilo a vždy mě to trochu rozladilo. Ale jinak zajímavé, až mrazivé..
Téma knihy je hrozné...šokující. Ze začátku jsem měla trochu problém vstřebávat detailně popsané činy, ale pak se člověk při čtení tak nějak otupí a pokračuje dál. Kniha se mi líbila tím, že to jsou fakta, nic víc kolem. V každé kapitole je pohled na věc od samotného vraha, což mi přišlo zajímavé a i proto jsem se vlastně do čtení pustila.
Nečte se to hezky nekdy až bere dech a za mě ani nejde až tak o odborný pohled na konkrétní případy ale spíše popis a vyčtení z informací a záznamů. Je zde popis několika patologických případů, líbí se mi že v jednotlivých kapitolách jsou sepsane samotné rozhovory s vrahy tudíž lze sledovat jejich úvahy i jednání či charakter. Převládá tam klasická myslenka zda je smrt trestem za krutý čin? Také se mi líbí popis vyšetřování a celkově řešení případů.
2004 | Zpověď sériových vrahů |
2007 | Zrození vrahů |
2005 | Sdílené šílenství |
2006 | Zpověď sériových vrahů 2 |
2006 | Vrazi z internetu |
Já jsem čekala všechno, ale tohle ne. Autor odvedl neskutečně dobrou práci a ponořil se do životů těch nejodpornějších lidí na světě. Kniha je psaná čtivě a pokud máte tohle téma rádi, určitě vás to uspokojí, i když z některých popisů mi nebylo nejlíp. Super jsou určitě i poznámky od překladatele, která vyjadřují případné nejasnosti.