Zrození vrahů přehled
Christopher Berry-Dee , Steven Morris
![Zrození vrahů Zrození vrahů](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45943/zpoved-seriovych-vrahu-zrozeni-vrahu-45943.jpg?v=1285399290)
Zpověď sériových vrahů série
< 5. díl
Proč se vlastně mění lidské bytosti ve vraždící zrůdy, ve smrtonosné zbraně, namířené na cíl v touze vraždit znovu a znovu, bez sebemenší milosti? Narodili se pro zabíjení, byli k tomu vedeni, nebo dokonce připravováni? Do jaké míry je v těchto lidech zaseto zlo, jež je předurčuje dopouštět se mnohonásobných vražd, už od narození? Kriminologové Christopher Berry-Dee a Steven Morris měli možnost rozmlouvat s vrahy po celém světě a pokoušeli se porozumět tomu, co tyto bytosti mění ve ztělesněné zlo. I když je povaha nechutných zločinů, kterých se nechvalně proslulí sérioví vrazi dopustili, otřesná a způsobila nesmírná utrpení nesčíslnému počtu lidí, jsou zmínění vrazi pořád lidskými bytostmi. Narodili se na tento svět přece jako nevinné děti.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2007 , KoalaOriginální název:
Born Killers
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrození vrahů. Přihlašte se a napište ho.
![Sumatrae Sumatrae](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/212678/m_sumatrae-NMj.jpg?v=1592051280)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha mi prinesla novy pohled na seriove vrahy, s kterymi jsem jiz drive byla seznamena... Ctive napsane a zajimave
![Zorka Zorka](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33209/zorka-rID.jpg?v=1540825737)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížku bych určitě řadila do psychologické literatury, protože se zabývá nejen genetickými dispozicemi sériových vrahů, ale zejména vlivem výchovy a působení společnosti na jejich předurčení. To, že je výchova často stěžejní a dokáže nejen omezit, ale naopak také podpořit tzv. "ďábelské sémě", o němž se v knize hovoří, není zas tak překvapivé. Přesto, když to člověk čte v rámci tolika příběhů v jedné knize, uvědomí si to intenzivněji. Dětské duše jsou citlivé, i když se rodí bez zlého genu. Škoda, že si to ne všichni dospělí uvědomují. Faktorů je pochopitelně více. A tato kniha o nich hovoří zajímavou a čtivou formou.
Kniha Zrození vrahů v seznamech
v Mé knihovně | 88x |
Zajímavé a strašidelné zároveň...