Rytmus, já & Malychin

Rytmus, já & Malychin
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521277/bmid_rytmus-ja-a-malychin-tCb-521277.jpg 4 1129 1129

Vyražte na rockovou jízdu! Od autorky romantického bestselleru Kulti. Šestadvacetiletá Gaby Barreto má mnoho tváří. Je čestná, sarkastická, kamarádská i protivná – záleží na tom, koho se zeptáte. Když jí brácha nabídne, aby s jeho kapelou jela na turné a prodávala merch, nerozhoduje se dlouho. Dvě kapely, tři kontinenty, devadesát dní. To bude brnkačka! Kdyby jen Saša Malychin, zpěvák té druhé kapely, neměl tak nádherné tělo… výjimečnou osobnost… a nebyl tak neskutečně vtipný… Nezamilovat se do něj je zkrátka fuška.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)

Rhythm, Chord & Malykhin, 2015

snílkařka
01.08.2022 3 z 5

Nijak kniha nenadchne ale ani úplně to není tak špatně.Zkratka klasický romantický příběh z hudebního festivalové turné.

girdi
28.07.2022 5 z 5

Přišlo léto, tak jsem se k vodě vydala s další Zapatou. Zkusila jsem tentokrát "kratší" kousek, aby se mi kniha při čtení dobře držela. Hudební prostředí pro mě bylo překvapivě atraktivní, kdo by nechtěl "být" se dvěma chlapeckými kapelami na turné. Hlavní hrdinka klasicky hustá holka, velmi vtipné sourozenecké pošťuchování a vůbec humoru tam bylo fakt dost a ta romantická linka byla vážně prima.

trynitrix
27.07.2022 4 z 5

Klasika od Zapaty teda tato trochu slabší než předchozí ale docela jsem se bavila i když ten jejich vztah byl viditelný ale prostě si to nepřipouštěli nechápu ale asi to bylo aby nás napínaly jak to celé to turné dopadne :-D

_Brunetka_
17.07.2022 5 z 5

Tohle bylo opět prostě boží. Mariana Zapata jednoduše umí a svým stylem psaní přiváže mé ruce ke knize, přičemž jsou pak schopné vykonávat jen jeden úkon - neustále otáčet stránky, dokud se neocitnu na konci. Příběh mě pohltil. Postavy jsem si naprosto zamilovala a hodlám je milovat nadále i po dočtení. Moc se mi líbil jak charakter hlavních protagonistů (Gaby a Saši), tak zbytku kluků z kapely. Romantická linka se moc povedla, i když je to friends to lovers. Zaručuju vám, že výboje z jiskření mezi účastníky budou probíhat i vašimi prsty. Jak tomu bývá u Mariany Zapaty zvykem, kniha se nedá nazvat suchou, protože je nabitá řadou emocí. Já se smála od začátku do konce a dojatá jsem taky párkrát byla. Opět se mi líbí i témata sem zakomponovaná - opravdové přátelství, vztah mezi sourozenci, plnění si svých snů i vyrovnávání se se svými nedostatky. Konec = paráda. Pokud se chcete do knihy zamilovat, prostě sáhněte po tomhle!

havrmoni
15.07.2022 5 z 5

Mě se to líbilo. Rockeři se zastydlou pubertou a holka vyrůstající s klukama. Fakt mě bavilo to jejich pošťuchování a srandičky. Autorka nezklamala.

Dela90
14.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Gaby má za sebou bolestivý rozchod a taky dostudovanou vysokou školu historie. Zatím si nenašla práci, takže pobývá u svých rodičů zavřené v pokoji. Jednou ji zavolá její starší brácha, dvojče Eli. Přemluví ji, aby s ním a jeho kapelou vyjela na turné, které trvá 3 měsíce. Gaby prvně nechce ani slyšet, naposledy ji to dost stačilo, ale potom se nechá ukecat. Bude prodávat merch skupiny na koncertech a taky si něco přivydělá a peníze teď opravdu potřebuje. Proto kývne a vydá se prvním možný letem za svých bratrem. Kromě toho, že má před sebou 90 dní ve společnosti Eliho a jeho dvou nejlepších kamarádů, se kterými se zná prakticky celý svůj život. Jí do života v autobuse vstoupí kluk, jménem Saša Malychin, zpěvák druhé kapely, který je neskutečně vtipný, ale taky je zatraceně pohledný, má krásné tetování, vypracované tělo a milou osobnost. Jak se s tím asi Gaby popere, když je nad slunce jasné, že právě tito dva jsou jen nejlepší kamarádi. Kdoví.

Sakra! Proč jsem po téhle autorce už nesáhla dřív? Zní to jednoduše, nemám moc ráda slow-burn romantiku, ale tohle bylo neskutečně dobrý. Hrozně moc jsem se bavila, už dlouho jsem se tak připitoměle neusmívala, jak měsíček na hnoji. Nemám ráda takové to poštuchování se sprostými slovy, ale tady to prostě padlo, jak prdel na hrnec. Gaby jsem obdivovala už od začátku, že si troufla jet na takové dlouhé turné s tolika kluky v buse, já osobně bych se asi bála :D .., jejího bratra bych ze začátku asi nejradši nakopala do zadku, ale postupem času jsem si ho oblíbila, to jak zaplétal tajně Gaby vlasy, jak do ní hučel, aby dala průchod svým citům, jak se o ní staral. Jo, takhle nějak si představuju sourozeneckou lásku. Sašenka sušenka, ten se mi asi vryje do mysli na hodně, hodně dlouho Aaach. A jejich seznámí, u toho jsem brečela smíchy. (nebudu prozrazovat) .Už chápu, co s tou autorkou všichni mají, tohle bylo vážně boží!

“Měl na sobě tepláky - jako většina z nás, byli jsme připraveni na dvoudenní přesun mezi kontinenty - a ty jeho mu naprosto skvostně zvýrazňovaly pozadí. Ha-le-lu-ja.”

“Myslím, že někdo, kdo tě doopravdy miluje, by po tobě nikdy nechtěl, aby ses vzdal toho, co máš rád, pro co ses narodil”, pronesla jsem tak klidným tónem, až jsem šokovala i samu sebe. Saša se usmál a přikývl. “Já si myslím to samý, princezno.”

Odehnalka
10.07.2022 2 z 5

Tak se přiznám, že u této knihy to vysoké hodnocení nechápu, pro mě velké zklamání a knihu bych vlastně nikomu nedoporučila. Kniha sice celkem čtivá, ale neustále čtete o tom, jak si nadávají, uráží (obojí má být důkazem, jak se celá parta mají rádi... osobně nechápu...), ubližují a nám čtenářům to má připadat vtipné? A ačkoliv se to celkem dobře četlo, tak se kniha strašně táhla, neb to bylo vlastně totéž dokola a pro mě celkem rychlý závěr.
No, uvidím, zda si od autorky přečtu ještě něco dalšího...

Artep071
08.07.2022 4 z 5

xi xi docela vtipné a hodně na pohodu .. kdo vyrůstá s kluky tak se v knize najde ... velmi čtivé ..prostě Zapata :) ..super

Lacie
15.06.2022 2 z 5

Přečetla jsem si celkem bez jakéhokoliv očekávání Kultiho a fakt mě to pobavilo, takže jsem si sehnala i další knihy autorky a pustila se do nich podle pořadí, jak je napsala. Druhý je tedy Rytmus – pro mě zklamání. Nemohla jsem se začíst, hrdinka mi neseděla, je náladová, žárlivá, navíc neustálé zdůrazňování, jak někdo smrdí, prdí, chlastá, hulí, nemyje se, páchne mu z pusy... Všichni jsou na sebe hnusní, dělají si naschvály a ubližují si – jakože velká legrace a důkaz nehynoucí lásky. Po ponožkách velké holky přišly neviditelné koule... hm... Naštěstí po půlce knihy se to trochu zlepší a dočíst se to dá, ale kdybych už neměla ty další dvě knížky sehnané, tak bych dál nečetla – takhle dám šanci i zbývajícím.

Julia284
12.04.2022 5 z 5

První kniha od autorky, kterou jsem zatím přečetla. Musím říct, že to bylo velmi čtivě napsané a nechyběly tam ani komické situace.

Slunečnice322
21.03.2022 5 z 5

Ze začátku jsem si musela zvyknout na jejich styl humoru a stejně jako ostatní píšící jsem nevěřila uvedenému věku postav. Ale.....pak si to vše sedlo a já si to moc užila! Opět oceňuji pozvolný vývoj vztahu Saši a Gaby (jako v předešlých dílech M. Zapaty), bylo to tak pěkné. Mám ráda příběhy,kdy se z dobrých kamarádů stanou zamilovaní šílenci. Bylo to vtipné, sladké a sexy. Doporučuji!

Tracyenka
14.03.2022 3 z 5

Jak už tu bylo zmíněno několikrát, postavy v této knize byly vykreslené tak, že bych jim tipovala -náct, kdyby nebyl zmiňován jejich věk, navíc mi přijde, že jsem se ani neměla šanci dostat nějak hlouběji do nitra jejich duší, postavy tedy působí jaksi ploše.. Celkově byl příběh docela fajn, možná hlavně kvůli prostředí, ve kterém se odehrával. Je to zkrátka romantická oddechovka, u které není potřeba nijak zvlášť přemýšlet a ve které se objevují "dospělí lidé" s většinou těžko uvěřitelným chováním..

naty_z_knihy
11.03.2022 3 z 5

Marianu Zapatu jsem si zamilovala, její knížky s pomalou romantikou chytnou a nepustí. Ale musím říct, že tahle byla oproti Kultimu a S láskou, Lukov slabší. Hlavně začátek mi trvalo celou věčnost, než jsem se dokázala začíst. Vlastně se mi to podařilo až na potřetí. Dvakrát jsem knihu odložila. Gaby, které sice podle Mariany bylo 26 let, se chovala, jednak jako by jí bylo o deset míň, ale taky spíš jako kluk. Její „neviditelný koule“ mě doslova vytáčely. Někdo namítne, že vyrostla se třemi kluky, ale to já vyrostla s mnohem větší bandou kluků a nikdy jsem v jedné větě nepoužila sebe a koule. A čekání na první pusu taky trvalo věčnost. Ale líbila se mi postava Saši, bráchy i Masona a taky prostředí koncertů a vůbec turné. Navíc je to prostě čtivé. A za mě má Mariana body navíc i za epilogy. Mám ráda, když je knížka uzavřená, žádné otevřené konce.

94_Anet
08.03.2022 4 z 5

Hrdinové moc neodpovídali svému věku bych řekla. Jinak kniha se četla úplně sama. Bylo to přesně takové jaké jsem čekala. Přečteno za jeden večer :)

Lutzinka
05.03.2022 3 z 5

No, přečteno téměř hned, ale nějak nevím.
Četlo se to samo, ale prostě jsem těm postavám nevěřila jejich věk. Občas mi přišly ty jejich reakce úplně mimo moje rozumové chápání. Za mě nejslabší Zapata.

Edice
23.02.2022 1 z 5

Strana 69. Končím. Tuhle pitomost prostě a jednoduše odkládám. Díky bohu jsem si ji koupila v akci jako e-knihu za pár kaček. Kdybych za tohle měla vysolit plnou částku, asi by mi praskla cévka. Není to úplná hrůza, ale je to na můj vkus až příliš často trapné.

lenka7679
10.02.2022 2 z 5

Námět vypadal dobře chtěla jsem něco oddechového. Jenže Gaby a ostatním není 26, ale 16, to je první chyba. Kdybych četla kniho o puberťácích, tak to vezmu, ale tady by to měli být dospělí, nejsou. Nápady, mluva, styl, vše je o deset let mimo.
Další věc je ,že mě postavy vůbec nezaujaly, jsou špatně vykreslené a ani styl psaní mi není sympatický. Za mě slabší kniha spíše pro mladičké dívky.

Ady_leni
10.02.2022 5 z 5

Super kniha! Prostředí koncertů moc příjemné, Saša i hlavní hrdinka sympatičtí, brácha mě moc nenadchl, nějak jsem ho chvílemi nemohla vystát, ale ostatní postavy byly fajn. Zapatin humor mi nepřišel přehnaný, naopak akorát. Co k tomu dodat, prostě doporučuju.

Ivana09
10.02.2022 2 z 5

Od půlky jsem se musela nutit,abych knihu dočetla.
Kniha je hlavně o vztazích, jinak se tam nic moc neděje.
Za mě nejslabší od této autorky.

PerfectionistKa
30.01.2022 4 z 5

| Gaby má dostudovanou historii, je po ošklivém rozchodu a jediné, co s jistotou ví, je to, co v životě dělat nechce. Ha, to poslední znám až moc dobře. Její brácha-dvojče Eli ji pozve na tour, kde s jeho kapelou dělají předskokany, aby prodávala merch. Jelikož Gaby nemá do čeho píchnout, kývne na to a vydává se na několikaměsíční tour plnou chlapů, potu, nechutného humoru, minima hudby (fakt) a Saši Malychina, se kterým to bude hodně slow-burn láska na první kopanec do zadku skrze přátelství.

| Dle mých průzkumů na Instagramu je spousta lidí, co humor této autorky nemají rádi a přijde jim nevhodný. Za mě jak kdy. Někdy jsem se fakt upřímně smála, někdy jsem spíš protočila oči, protože to bylo až moc. Jako celek se na to ale dívám pozitivně, kluci bývají hovada a nepřijde mi to, o čem se tady baví, nereálné. To, že je na tom postavená celá kniha, je věc druhá. Je tam bohužel málo hudební složky, kterou jsem očekávala, na úkor všech možných zážitků mimo koncerty.

Už u Kultiho jsem začala zjišťovat, že slow-burn nebude nic pro mě, a tady se mi to potvrdilo. Naštěstí Malychin nebyl ještě takový extrém, protože na rozdíl od ostatních knih Zapaty je délkou poloviční. Přesto mi tenhle typ romantiky jednoduše nesedí a její páry pro mě úplně ztrácí kouzlo. Mě prostě nebaví čekat na to, než se někdo dá dohromady až na úplně poslední kapitolu, chybí mi tam jakákoliv akce v průběhu.

Na rozdíl od Sal v Kultim, se kterou jsem se za celou knihu nesešla, mě Gaby bavila, což je velké plus. Chová-li se na svůj věk, totiž 26, je diskutabilní. Já se taky většinou nechovám na svůj věk, takže do tohohle kecat nebudu. Co mě ale vytáčelo, to byla její fascinovanost Sašou. Přece nikdo nemůže být tak komplexně perfektní, od vzhledu přes chování až po nejdokonalejší hlas, ne?

Co Zapatě jde, to jsou sourozenecké a rodinné vztahy. Ve finále jsem si čtení užila a pobavila se, přestože mě tam tolik věcí rozčilovalo, hlavně to slow-burn, a i když vím, že mě to bude rozčilovat vždycky, stejně si od ní něco ráda přečtu i příště. Takové slabší 4/5*