S láskou, Eloise

S láskou, Eloise
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478026/bmid_s-laskou-eloise-7rg-478026.jpg 4 1084 1084

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit. To si myslí, že jí přeskočilo? Eloise Bridgertonová by se rozhodně neprovdala za muže, jehož nikdy neviděla! Ale potom začne přemýšlet… a pochybovat… a než pochopí, jak se to stalo, sedí uprostřed noci v pronajatém kočáru a jede za mužem, jenž, jak doufá, se k ní skvěle hodí. Jenže tomu tak není. Dokonalý manžel by se nechoval tak náladově a nevycválaně, a přestože je sir Phillip bezesporu pohledný, je to tupec, hrubián a neotesanec zcela se lišící od londýnských džentlmenů, kteří se předhánějí v žádostech o její ruku. Jakmile se však usměje… a políbí ji…, okolní svět zmizí a ona jen žasne…, může pro ni být tento nedokonalý muž dokonalým?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

To Sir Phillip, With Love, 2003

Annabelle
včera 5 z 5

Eloise Bridgertonová se rozhodla, že půjde svému štěstí naproti a aby nezůstala navždy starou pannou, zvolí sňatek z rozumu odjíždí na panství ovdovělého sira Phillipa, kterého sice nikdy neviděla, ale díky dopisům se ji zdá jako velmi sympatický. Eloise tedy neváhá, pronajme si kočár a prchá od své početné rodiny do náruče neznámého muže. Ona nečeká náladového a nevycválaného muže, on zase nečeká takovou krásku… To přece nemůže vyjít, ale láska si zkrátka nevybírá.

S láskou Eloise je již pátým dílem ze série o sourozencích Bridgertonových a já opět nejsem zklamaná. Knížka byla pro mě opět takovým příjemným balzámem na duši a milou oddechovkou. Eloise byla už v seriálu mou oblíbenkyní a těšila jsem se na její knižní příběh. Tentokrát to bylo jiné právě v tom zalíbení naslepo a také tím, že hlavní hrdina měl dvě děti, které Eloise pěkně zatápěly.

Docházelo k mnoha vtipným situacím, zejména právě díky dvěma malým nezbedníkům, nikdo si nic nedaroval, a dokonce zasáhli i naši milovaní a všeteční bratříčci, kteří svou malou sestřičku Eloise chránili před spáry nevhodného vdovce. Téměř jako v každém díle na nás také čeká trauma, které změnilo některé z postav celý život. Phillip musel čelit smrti své manželky a nese si následky, které zasáhnou i do vztahu s Eloise. Romantiky byl v příběhu samozřejmě také dostatek, i když jim z počátku sblížení trvalo, zejména kvůli složitým osobnostem našich hrdinů. Za mě opět skvělé oddechové čtení a mrzí mě, že už se série pomalu a jistě blíží ke konci.

milena8281
29.10.2024 4 z 5

Ta Eloise je ale správně potrhlá, to se jí musí nechat. Ale ona taková byla v každém díle, takže asi nepřekvapilo, že se do hledání manžela vrhla takhle po hlavě. Miluju celou jejich rodinu, to, jak se navzájem podporují, chrání a drží při sobě, a přitom to nejsou žádní suchaři.
A Julia Quinn je úžasná, píše skvěle, její zápletky a dialogy mají vtip a šmrnc. Bohužel píše až moc dobře, klidně bych četla celou sérii v jednom kuse.

hanina.k
26.10.2024 5 z 5

Ta Eloise teda umí překvapit! Všechny předchozí díly slyšíme (čteme), že nechce být poslušnou ženou v domácnosti s rodinou, natož s manželem, že chce dosáhnout něčeho víc, být spisovatelkou, studovat a respektive mít stejné možnosti jako muži. A najednou, Eloise je již zralou ženou (,,starou pannou") a myšlenky jí utíkají k manželství a jako správný adept se jeví lord Phillip Craine, vdovec, se kterým si píše dopisy. Lord ji pozve na své panství a impulzivní Eloise neváhá a bez garde a vědomí rodiny odjíždí za láskou svého života. Jenže Phillip z jejího příjezdu moc radost nemá, jeví se jako pěkný hrubián, který evidentně neumí moc mluvit se ženami, natož se k nim chovat a aby toho nebylo málo, zapomněl se zmínit, že má osmiletá dvojčata, která jsou (kulantně řečeno) pěkná kvítka. Jak tohle dopadne?

Tenhle díl mě bavil ze všech nejvíce. Už se moc těším až audiolibrix publikuje další díl. Krásný a příjemný poslech všech pět dílů, jsem si moc užila. Musím pochválit paní Lucii Pernetovou, která umí svým přednesem vtáhnout do děje tak, že máte pocit, že jste také členkou smetánky v 1. polovině 19. století.

Vendy1993
26.09.2024 5 z 5

Tento díl byl v první polovině dost depresivní, smutný. Nelíbilo se mi ze začátku chování ani Eloise (vůči rodině) a ani Phillipa, ale u něj se to vlastně dalo chápat. Kupodivu se mi líbilo škádlení Eloise s dětmi a následné budování vztahů s nimi. Upřímně bych nečekala, že bude takový mateřský typ vzhledem k tomu, že byla z Bridgertonových dětí ,,až" pátá nejstarší. Řekla bych, že vlastně až postupem děje Eloise dospěla (i když jí bylo už 28 let) a to i díky Phillipovi :) Líbilo se mi také budování jejich vzájemného vztahu a postupná zamilovanost (i když si myslím, že oba něco cítili už když si dopisovali). Hodnotím tento díl jako velmi povedený a zase mám díky němu větší chuť do zbylých dílů.

knihárna
25.09.2024 5 z 5

Pátý díl Bridgertonových je o pátém dítěti v pořadí, Eloise. Eloise je vtipná, bystrá a do všeho se vrhá po hlavě, ale na můj vkus moc všetečná a otravná :D Avšak moc se mi líbily části knihy, ve kterých je s dětmi a taky slovní přestřelky se sirem Phillipem. Phillip je ze začátku velmi náladový a nepříjemný, jeho chování k dětem je hrozné a být Eloise, hodně rychle bych odjela pryč :D ale postupem času se i on dostává ze svých traumat a učí se být dobrým otcem pro svoje děti a dobrým trpělivým manželem pro Eloise.
Co musím vypíchnout, byla část, kdy na panství přijeli Eloisini bratři. To bylo skvělý. Kajícný Phillip, škrtící Anthony, vtipkující Benedict, žrout Colin a Gregory, snažící se udělat dojem drsňáka. Nejlepší část knihy.
Jakoby, ani tenhle díl, ani žádný jiný ze série Bridgertonových si asi nezaslouží celých pět hvězdiček, ale všechny díly je dostanou, protože jsou moje guilty pleasure :D

Leňulaaa
15.09.2024 5 z 5

Kniha byla opět parádní, něco úplně jiného než byly předchozí díly. Takhle jsem si přesně představovala Elois. Děti příběhu dodávaly jiskru a kniha byla vtipná. Rychle se četla a příběh byl záživný.

bajulda
01.09.2024 5 z 5

Do serie jsem se zamilovala a po odhalení lady Whistledownové jsem se bála, jak bude děj dále pokračovat. Naštěstí suchý humor Eloise vše dorovnal. Kniha se opět četla sama a já ji doporučuji.

kurama45
29.08.2024 4 z 5

Z celej série zatiaľ najrealistickejší romantický príbeh. Alebo láska prichádza zvoľna :).

evelýny
16.08.2024 5 z 5

,,Tohle je moje poslední šance. Beru osud do vlastních rukou a házím opatrnost do větru."

Příběh Eloise.

Rodinná pouta Bridgertonových, stejná osa jejich příběhů, přesto nás vždy něčím překvapí.
A s nekonvenční , svobodomyslnou Eloise se rozhodně nudit nebude. Dojemný epilog byl jen dokonalou tečkou za jejím příběhem.

Že je to naivní? Jistě. Vždyť je to pohádka.

Osobně jsem překvapená, že mě tento žánr tak pohltil, protože dávám přednost jinak laděným příběhům.

,,Po snadné cestě nikdy nikam nedojdeš. Pokud ovšem není jiná možnost, jak se také někdy stává, nevymýšlej jinou, obtížnější. Jen mučedníci vyhledávají problémy."

P.S.: Velmi mi chyběla lady Whistledownová :-)

Audiokniha: quinquies sensitive Lucie Pernetová

karolly
15.08.2024 5 z 5

Prvni dil, ktery jsem si poslechla jako audio knihu a nevim, jestli je to tim, ale ziskal se me zatim ze vsech Bridgertonovych nejvic.
+ audio format hezky zpracovany
+ hlavni postava Phillipa
+ promena Eloise
+ detske prvky
+ vtipne vsuvky
+ dobove popisy
+ romanticke casti

dana_vrana
04.08.2024 5 z 5

Opět se vracíme k zaběhnutému scénáři předchozích dílů - chci aby mě miloval, on řeší své trauma s otcem plus pár dalších navrch. Ale vem to ďas, bylo to milé a tenhle díl patří za mě rozhodně k těm nejlepším ze série.

rilajaan
01.08.2024 4 z 5

Nejvíce jsem si v knize užila nástup bratrů Bridgertonových na sira Phillipa. Skvělý byl i příběh dvojčat.

andrejci
18.07.2024 5 z 5

Na příběh o Eloise jsem se moc těšila a jsem ráda, že teď můžu prohlásit, že zatím je to můj nejoblíbenější díl.
Eloise jsem si hned oblíbila. Stejně jako sira Phillipa. Jejich myšlenkové pochody byly někdy zajímavé a jejich přestřelky bylo zajímavé sledovat. Když se k tomu přidalo ještě čtveřice bratrů Bridgertonových tak bylo o zábavu postaráno se vším všudy. Stejně jsem si, ale nejvíce oblíbila dvojčata, až mě trošku mrzí, že tam nebyla více.
Trošku mi tam chyběla i lady W. Na její rubriku jsem si poměrně zvykla.
Díl o Eloise je zatím na vrcholu mého žebříčku. Jsem hodně zvědavá jestli to tak i zůstane.

Erinien
14.07.2024 5 z 5

Rereading, protože příběh Eloise je asi můj nejoblíbenější a koukám že jsem ho ještě nehodnotila. Když jsem si zopakovala čekanku, tak jsem musela i Eloise.

Anežka173
09.07.2024 5 z 5

Jeden z povedenějších dílů série. Možná můj nejoblíbenější. Eloise je mi velmi sympatická a obzvlášť mě baví scény s ní a dětmi sira Phillipa.

MartinaCh27
12.06.2024 4 z 5

Kniha od Julie Quinn je dalším úchvatným dílem ze série o Bridgertonových. Tentokrát se děj soustředí na Eloise Bridgertonovou, která se, na rozdíl od svých sourozenců, ještě nevdala a ve svých osmadvaceti letech se cítí trochu osamělá. Eloise je známá svou bystrou myslí a nezávislým duchem, což ji odlišuje od ostatních mladých žen v londýnské společnosti. Její život se však změní, když obdrží dopis od sira Phillipa Cranea, vdovce a otce dvou dětí, který ji požádá o ruku.

Phillip je muž, který se potýká s vlastním zármutkem a složitým vztahem k dětem. Předpokládá, že Eloise bude klidná a poslušná žena, která se snadno přizpůsobí životu na venkově. Když se ale Eloise rozhodne nečekaně navštívit jeho domov, je zaskočen její energií a rozhodností. Jejich setkání je plné nedorozumění, komických situací, ale i hlubokých emocí.

Eloise a Phillip se postupně učí, jak spolu komunikovat a jak si vzájemně důvěřovat. Kniha je plná vtipných dialogů, dojemných momentů a nečekaných zvratů. Autorka mistrně zachycuje nejen romantické napětí mezi hlavními postavami, ale také složitosti rodinných vztahů a hledání sebe sama.

V knize je příběh o odvaze, lásce a nalezení svého místa ve světě. Julia Quinn opět dokazuje, že umí čtenáře vtáhnout do svého světa a nabídnout jim dojemný a zábavný zážitek. Pro fanoušky série o Bridgertonových je tato kniha dalším nezapomenutelným dílem, které si zaslouží své místo na poličce.

Jane2016
12.06.2024 5 z 5

Musím se přiznat, že až do přečtení této části byl mým nejoblíbenějším dílem „Vikomt, který mě miloval“. A upřímně jsem si moc nemyslela, že nějaký další díl může příběhovou linku s Anthonym a Kate překonat.

A ono může! Příběh Eloise Bridgertonové mě zasáhl asi ze všech příběhů nejvíce. Asi to bude tím, že Eloise vnímám jako rebelku, nespoutanou ženu, která nekouká napravo či nalevo a jde si za svým a samozřejmě se nespokojí s něčím, co jí není po chuti.

Taková mi přijde Eloise v seriálu, v knize se její povahové vlastnosti lišily, ale to mi vůbec nevadilo. Děj to totiž všechno překonal a já se nemohla od knihy odtrhnout.

Za mě zatím nejvíce povedený díl!

LenkaStr
08.06.2024 2 z 5

Já půjdu s dovolením proti proudu, ale tady mě neuchvátila ani story, ani postavy. Sir Phillip - náladový buran - pro vztah vyloženě výhra. A Eloise? Tak ta mi neskutečně lezla na nervy. Za prvé, chvíli nesklapne, je vlezlá a všetečná, úplná Kelišová. Za druhé, chová se jak umanutej spratek. Vybírala, vybírala, až přebrala, zvolila si svoje staropanenství sama a pak, když se jiná stará panna náhle provdala, tak to neunesla a začala žárlit? Na kamarádku? Jak bych si mohla takovou kozu oblíbit? Možná kdybych byla ovlivněná seriálem, vnímala bych ji jinak. Ale nejsem.

Didi15
06.06.2024 5 z 5

Co se týče tohoto žánru , tak je to opravdu výborné . Bavilo mě to a docela jsem se i zasmála :)

Fortuna7
30.05.2024 4 z 5

Znovu jsem dostala úplně nový, krásně napsaný a zpracovaný romantický příběh. Osud Elois a její život mě velmi bavil, ale přiznám se, že občas mi přišlo chování postav trochu dětinské a iritovalo mě. Knihu jsem přečetla prakticky za dva dny, od čtení jsem se nemohla odtrhnout. Některé scény mě dojaly a párkrát jsem se i zasmála, hlavně když se na scéně objevili další sourozenci Bridgertonovi. Oproti předešlím dílům byl tento rozhodně závanem čistého vzduchu a já doufám, že autorka v tomto duchu bude pokračovat.