S láskou, Lukov

S láskou, Lukov
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471153/bmid_s-laskou-lukov-56T-471153.jpg 4 1163 1163

Mezi láskou a nenávistí je pouze tenká vrstva ledu. Romantická pecka od autorky bestselleru Kulti. Kdyby někdo Jasmine Santosovou požádal, aby popsala posledních pár let svého života jediným slovem, určitě by bylo sprosté. Po sedmnácti letech – a bezpočtu zlomených kostí – ví, že její šance uspět v krasobruslařských soutěžích jsou mizivé. Vše se ale může změnit s životní nabídkou od arogantního idiota, kterého má už dlouhou dobu chuť strčit pod rozjetý autobus. Jasmine tak možná bude muset přehodnotit úplně všechno, včetně názoru na Ivana Lukova.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

From Lukov with Love, 2018

Wimmerka
04.01.2022 5 z 5

Slow burn romance a hate love v jedné knížce... Zapata to prostě umí a bylo to boží. Milovala jsem to jejich špičkování a často jsem se i dost nasmálá. A super krasobruslařské prostředí jako bonus k tomu

scarletblue
04.01.2022 4 z 5

Skvělá knížka, čtivá a zajímavá. Souhlasím s tím, že mi postavy přišly mladší, než byl věk v knížce, ale i tak se mi moc líbilo to jejich kočkování. Klidně mohla být knížka delší, nebo mít víc dílů. Moc se mi líbila. Čekala jsem toho víc z prostředí závodů, ale i tohle bylo super.

Bookaholik
02.01.2022 4 z 5

Knihu jsem přečetla za pár dní, je celkem svižná. Jediné, co bych vytkla, je to, že chování hlavních hrdinů absolutně neodpovídá jejich věku. Představovala jsem si je spíše jako teenagery než dva dospělé lidi...

Terkaveverka873
31.12.2021 5 z 5

Nerada čtu knihy, které jsou dlouhé. Bojím se zdlouhavého a nezajímavého děje. ALE, o této knize to opravdu neplatí!!! Stránky jsou od začátku do konce napěchované svižným a velmi napínavým dějem. Já ani nevím, co moc psát... Prostě toto si musíte přečíst!

Nelajza
28.12.2021 5 z 5

Jeeee já prostě miluji autorčin styl psaní. Hlavní hrdinové tak těm snad taky nemůžu nic vytknout a krasobruslařské prostředí prostě bomba. Pro mě však stále asi největší srdcovka Kulty. Mám prostě ráda fotbal a trenéry;). Nejslabší určitě Rytmus já a Malychin tam mi nesedl vůbec hlavní hrdina a možná to bylo prostředím, už nevím...

9,5/10

TerryDee
26.12.2021 5 z 5

Tohle bylo jedním slovem úžasné. Mariana Zapata je borkyně a její knihy miluji čím dál tím víc. Vůbec mi nevadí, že píše o fotbale, koncertním turném či krasobruslení. Protože vždy má super příběh, který skvěle doplňují postavy. A tady tomu nebylo jinak.
Jasmín je holka do nepohody, která se vůbec ničeho nebojí a s nikým a s ničím se nepáře (což jí občas způsobuje komplikace). Mě se právě líbilo, že si šla za svým snem a nevzdávala se. Za což měla můj obdiv, někdo by to už dávno vzdal, ale ona ne. A pak je tu Ivan. O něm nemusím dlouze psát, protože ten si mě získal hned (takových víc, prosím ). I když nám byl zpočátku zahalen jakousi oponou, tak postupně nám byl odkrýván a mi jsme ho mohli lépe poznat. A díky tomu jsme zjistili, že je neskutečně hodný, dobrosrdečný a lidský. Byl ochotný pomoci jak lidem tak i zvířátkům. Ti dva tvořili úžasnou a dynamickou dvojici. Zbožňovala jsem to jejich kočkování. S každou stránkou jsem se těšila na jejich sbližování, a že to bylo pozvolné.
Budu se opakovat, ale tohle bylo dokonalé a já tuhle knihu ráda doporučím i ostatním.

luzajickova
21.12.2021 5 z 5

Od Zapaty jsem četla pouze Malychina a toho jsem si naprosto zamilovala, což o této knize mohu říct taktéž, i přestože mě ze začátku kniha nijak nezaujala, byla to nuda. Zaujalo mě to až potom, co se začal ukazovat Ivan a začal více komunikovat, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Ivan a Jasmine byli úžasní, dostávali mě tím, jak si nadávali a hašteřili se...to bylo prostě k popukání. Jasminina rodinka byla úžasná, až na jejího otce, ten mě opravdu štval. Kapitoly byly dost dlouhé, to jsem snad u žádné knihy ještě nezažila, ale i tak jsem si knihu oblíbila. I když je vše dějově pomalé, přes sbližování až po intimitu mezi Jasmine a Ivanem.. rozčilovalo mě to, jelikož na to nejsem zvyklá, ale nakonec jsem si přece jen zvykla, že jde v knize vše pomalu, díky tomu hlavní hrdiny potom co se dají do kupy nic nerozdělí. Samozřejmě nesmím zapomenout, že přátelství mezi Ivanem a Jasmine, které si vybudovali, bylo krásné. Jak si zároveň vypomáhali, hlavně když se Ivan staral o Jasmine a ochraňoval ji, bylo to nádherné a jasně dával najevo, že jí má rád, jenže ona to jaksi neviděla nebo nechtěla vidět. Škoda že nebyl pohled z Ivanovy strany, občas bych chtěla vědět, co si při nějakých scénách myslel. A též mě mrzelo, že tam nebyla více Ivanova ségra. Ivana rodiče byli také úžasní, i přestože se tam objevili pouze jednou či dvakrát.
I tak mě nic z toho neodradilo a někdy přečtu znovu.

Fazolecek
12.12.2021 4 z 5

Ale jo, dalo se to. Jasmine i Ivana si představuji jinak, než jsou vyobrazeni na titulní straně. Začátek knihy se mi moc nelíbil. Hlavně vulgární Jasmine. V průběhu knihy se to lepšilo a závěr byl fajn. Myslím, že kniha mohla být o 100 stran kratší, některé pasáže byly rozvleklé a o ničem...

*Pájuše*
05.12.2021 4 z 5

Jedna z nejlepších knih od této autorky. Kulti byl zajímavý příběh, ale toto bylo mnohem, mnohem lepší. Paličatost hlavní hrdinky hraničila skoro až s postižením, ale ani jeden si nemohli nic vyčítat. Oba to tomu druhému nijak neusnadňovali. Moc se mi líbil jejich vztah, ačkoliv mi to občas přišlo dětinské. Jsem ale moc ráda, že jsem si knihu koupila a stejně jako u Kultiho, ani tady koupě nelituji. Milý, neotřelý příběh o výhrách a prohrách nejen na ledě, ale i v životě. Doporučuji.

lenule136
03.12.2021 5 z 5

Občas mě štvalo, že se postavy chovají jako malé děti, ale i tak je to pro mě asi nejlepší zatím knížka od autorky. Hrozně se mi libil vztah Jasmine s Ivanem, byli spolu prostě úžasní. Ivan a jeho záchrana zvířátek, to je prostě sladký. Knížku jsem rozhodne nečetla naposledy.

Jana65
26.11.2021 5 z 5

Tato kniha je podle mě jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla. Moc mě bavila a bonus byl, že se děj knihy odehrává ve sportovním prostředí. Kdo má rád vtipné oddechovky, ve kterých je láska, ať si přečte, určitě nebude litovat.

_Brunetka_
19.11.2021 5 z 5

Tuhle knížku řadím rozhodně do jedněch z těch nejlepších za rok 2021. Autorčin styl psaní je naprosto brilantní. Tady nelze mluvit už o žádném rychlém ubíhání stránek při čtení, protože tohle není jen čtení, VY jste účastníci příběhu. Své zatáhnutí do tohoto příběhu hodnotím velmi kladně, protože mě moc bavil (čti: žila jsem pro něj) a rozhodně můžu říct, že nespadá do tuctu dalších stejných romantických knih – razí si cestu svou jinakostí. Postavy byly naprosto geniální. Za dobu, co jsem s touhle knihou strávila, Jasmine a Ivan začali tvořit neoddělitelnou součást mého srdce, zamilovala jsem si je navzdory tomu, že měli své chyby, které stejně alespoň z části potom vymizely díky vývoji, kterým si prošli (což oceňuju). Stejně jako postavy hlavní, byli i vedlejší postavy parádně vykresleny, což zapříčinilo to, že jsem si našla oblíbence i mezi nimi. Romantická linka se nedá popsat jinak než takto – LUXUS VŠECH LUXUSŮ – a nepřeháním. Opravdu, pokud by tak jiskřivá, planoucí a hmatatelná chemie, která byla mezi Ivanem a Jasmine, fungovala mezi lidmi běžně nebo by byla alespoň častěji takto ztvárněna v jiných knihách, na světě by bylo jako v ráji. Dostávala jsem ji do sebe každým pórem a rozplývala se nad ní. Navíc, pokud máte rádi hate to love romantiku a uvěřitelnost prožívané lásky, nemáte tady nad čím váhat. Nemusím asi říkat, že emoce létaly naprosto všude – div, že nemlátily okny a dveřmi (samozřejmě i na řadu slz došlo, znáte mě). Je třeba ještě vyzdvihnout fantastický humor Mariany Zapaty, smála jsem se po celou dobu čtení – co slovo, to perla. Našla jsem tu i spoustu krásných myšlenek. Moc se mi líbí téma snů, lásky (opory v ní) a síly rodiny, které provází celou knihu. Konec byl pecka. Za mě tedy špička, a pokud vás to alespoň trošku zaujalo, ČTĚTE!!

MagdalenaSlaba
17.11.2021 3 z 5

Zbytečně rozvleklé pasáže, předvídatelný děj, celé by se to vešlo na polovinu stránek. Na mě až moc sladké, není to typ knihy, kterou bych obvykle volila. Četla jsem to v rámci knižní štafety, kterou dělám společně se svými neteřemi. Ale ačkoli rozhodně nenadchne, tak asi ani vyložené neurazí. A pro mladé dívky asi docela fajn kniha.

Pavla79
15.11.2021 3 z 5

Jsem trochu rozpačitá..., ani vlastně nevím, co napsat.. Celkově mám tento druh četby ráda, odpočinu si u ni..., ale tato kniha byla taková zvláštní. Spoustu zbytečné omáčky, která mě docela rušila a kterou jsem i občas přeskakovala a občas i nějaká chyba v textu. Peprnější slova mi ani nevadila, spíš až moc "fňukání" Koule a až přiliž dokonalý Satan. Jediné, co si asi zapamatuji, protože pobavilo.... "To bude jak Hunger Games na ledě."

šneki
10.11.2021 3 z 5

V pořadí už moje třetí Zapata a já vám nevím. Příběh vždycky vypadá slibně, ale co ty postavy vypustí z pusy to byste je občas zfackovali. Cením krasobruslařské prostředí, ale některé věci byly hodně přestřelené nejen co se krasobruslení týče (třeba že Lukov se půlku knížky o Jasmine stará jak o dítě).

Lucyk01
06.11.2021 3 z 5

I když jsem pro tuto knížku nehlasovala, aby se u nás přeložila a vydala. Ale chtěla jsem si ji přečíst, protože od Mariany Zapaty jsem četla dosud všechny knížky vydané v ČR. Ale bohužel tato recenze bude v negativním smyslu. Čekala jsem od toho víc a kniha mě hodně zklamala. U knihy jsem se strašně trápila a furt se přemlouvala ke čtení. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická a dětinská. Ke konci to bylo už trošku lepší, ale stejně. Děj byl zajímavý a super napsaný, i když v některých momentech bylo to moc zdlouhavě vyprávěné. Kdyby zbytečný věci ubrala, knížka by byla kratší a možná by se četla lépe. Každopádně knihu hodnotím průměrem, i když by si zasloužila o něco míň hvězd, ale já autorce věřím, že další knížka, která vyjde příští rok, bude lepší aspoň jako ty předešlé dvě prvně vydané knihy. Musím uznat, že obálka S láskou Lukov se povedla, ale musím se přiznat, že se do knížky podruhé pouštět nebudu. Teď jen budu čekat na další její knížky, které snad předvedou mnohem víc než tato.

wielka
04.11.2021 5 z 5

Mam velmi rada filmy aj knihy zo sportoveho prostredia a tato bola naozaj, naozaj pekna. Ano, mala som pocit, ze je to ako filmy Ladove ostrie, ale tie ja od detstva mozem pozerat vzdy, ked v TV idu :-) Takze tu si moja dusicka prisla na svoje. Ivan ako postava, ako clovek bol uzasny a Jasmine mala svoje vnutorne neistoty, no napriek tomu to bola bojovnicka, ako sa patri. Nechybal tomu vtip, nechybala tomu ludskost a ani laska, a to nemyslim lasku medzi nimi, ale jej najblizsich. Miestami ma to az dojimalo, co sa mne malokedy stava.
V porovnani s predoslou autorkinou "prekadenou" knihou Kulti, je S laskou, Lukov o ligu vyssie. Dakujem, skoda, ze sa neda dat tych hviezdiciek viac :-)

dooky
03.11.2021 4 z 5

Zapata opět nezklamala. Knihu hodnotím vysoce, jen jsem měla trochu problém se prvních cca 100 stran začíst a Jasmine mi nebyla moc sympatická. Nicméně potom se to rozjelo a byl to hezký příběh. Na Kultiho to ale nemá, ten byl zatím TOP.

EmillyT
31.10.2021 4 z 5

Líbilo se mi prostředí krasobruslařského světa a příběh se moc hezky četl, žádné drama ani nečekané zvraty. Je to taková milá oddychovka. Jen Jasmine mi nebyla úplně sympatická, vadilo mi, že se chovala jako ublížená protivná puberťačka. Ráda si od autorky přečtu nějakou další knihu.

Ivana09
24.10.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila tématem. Vývoj vztahů mezi dvěma hlavními postavami byl taky zajímavý. Příjemné čtení.
Ale přijde mi, že Kulti měl v sobě o malinko víc.