S láskou z Londýna
Jules Wake (p)
Tilly pracuje jako maskérka v londýnské opeře a v předvánočním období si užívá společné chvíle se snoubencem Felixem. Všechno ovšem změní její přešlap se zavirovaným e-mailem, který ji svede dohromady s novým ajťákem. Toho daleko více než emoce zajímají moderní technologie. Když se však Tillyin soukromý i pracovní život začne hroutit, racionálně uvažující Marcus je pro ni překvapivě tou největší oporou. Nejlepší vánoční dárek je totiž ten, o kterém nevíte, že ho chcete, ale na první pohled si ho zamilujete.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MottoOriginální název:
Covent Garden in the Snow, 2017
Neobvyklé prostředí dalo příběhu body navíc. Jako všechny knihy autorky je tato především romantická oddechovka. Proto taky pro ně sahám, když si chci odpočinout.
Zajímavé prostředí opery mohlo být klidně ještě rozvinuto do hloubky, to bylo konečně něco nového, originálního. Jinak zase klasika, příjemná oddychová romantika, zvrat absolutně předvídatelný, ale já nevím, u tohoto druhu knih bych to vlastně ani jinak nechtěla...
Nemůžu se rozhodnout, jestli je tato série lepší/horší/stejná než Romantické útěky, jak to tu někteří hodnotí. Romantické útěky sice hltám jeden za druhým (taková moje letní výzva), ale už mi to začíná splývat a příběhy jsou opravdu jak přes kopírák, takže popisy míst a jídla jsou lákavé, ale taky to jediné, co se vlastně liší. Zato série S láskou mi zatím přijde víc různorodá (v rámci možností), i když jsem ještě nepřečetla všechny.
Romantická oddychovka, děj je velmi snadno předvídatelný, přesto se knížka četla příjemně.
Jednoduchý romantický příběh pro pohodu, umocněný obdobím Vánoc. Zajímavé bylo prostředí londýnské opery a jejího zákulisí, samotným Londýnem jsme se ale moc neprošli. Knížka pro milovníky románků od této autorky, jejíž dílka se sobě hodně podobají.
Romantický příběh, který mě pobavil, ale také poučil, jak vypadá zákulisí v londýnské opeře, kde je hlavní hrdinka knihy zaměstnaná. Hlavní zápletka knihy se točí kolem zavirovaného e.mailu, a také se zde řeší vztahy pracovní i milostné. Nenáročné čtení, které vám určitě zlepší náladu. Není to žádná velká literatura, ale velmi dobře napsaná oddechovka...
(SPOILER) Moje první kniha z této série. Autorku a její styl psaní však znám ze série Romantických útěků. I zde je struktura příběhu velmi podobná, jen mi to celé přišlo nějak slabší. Ačkoliv se jedná o ten typ příběhu, u kterého od začátku víte, jak to celé dopadne, zde bylo předvídatelné opravdu všechno. Tento typ knih čtu ráda. Je to pro mě odpočinek a mám prostě ráda takovou tu "cozy" atmosféru, kterou dokáží navodit. Jdu do toho i s tím a mnohdy právě proto, že je takový příběh do jisté míry předvídatelný. Nemám však ráda, když ze mě kniha dělá blbce. V téhle knize byla předvídatelná každá dějová linka a náznaků v ní bylo tolik, že mě na konci fakt vůbec nic nepřekvapilo. Jediný, kdo si těch náznaků nevšímal, byla hlavní hrdinka, což působilo dost lacině. Ani ta romantická linka mě zde nedokázala tak pohltit, jak jsem na to u téhle autorky zvyklá. Knihu tedy hodnotím, jako takový průměr, ale stejně tyto série číst nepřestanu. Už jen kvůli té pohodě, která z nich doslova vyzařuje.
Přestože se děj odehrál v atraktivním prostředí divadla, kvůli množství výhrad k hlavní hrdince nemůžu dát vyšší hodnocení.
Krasný příběh, jen se teda na můj vkus rozvíjel ze začátku strašně pomalu. Autorčiny knižky mám ráda, tak jsem si to ale užila i tak. Díky
Série S láskou díl 5. nám představuje svět ze zákulisí londýnské opery v příběhu, kde to jiskří od začátku nejen mezi hlavní hrdinkou a jejím vyvoleným, ale i sněhem, který padá z nebe, aby nám dal andělský polibek.
Tohle bylo opravdu vtipné čtení. Mezi Tilly a Marcusem to žhne od samotného začátku a je to i vtipné. Jak já jí velmi dobře rozumím, že si netyká s počítači a věcmi kolem nich. Dokonce se mi v životě kdysi dávno stalo i něco podobného, co se ve finále dozvěděla o svém snoubenci, když ho jak se říká nachytala na švestkách. A že jsem byla ve stejném šoku jako ona. Marcus se tu díky tomu projevil jako opravdový muž a tím získal další plusové body.
Zkrátka a dobře, tohle bylo opravdu super čtení, které mohu jen doporučit.
Působivý příběh ze zákulisí divadelní práce, o práci lidiček, kteří tím žijí. Zároveň je tam láska, intriky a vánoční nálada. Pěkné odpočinkové čtení
Vánoce, prostředí Londýnské opery, intriky, láska to je přesně to, co člověk potřebuje na odreagování.
Atraktivní prostředí zákulisí Londýnské metropolitní opery bylo velmi příjemné. Tilly, maskérka pracující s velkými operními hvězdami, dokonale rozumí své práci a zbožňuje ji. Je však naprosto levá na práci s počítači a tak jednoho dne otevře soubor s virem, který se začne šířit. To je ale jen začátek naprosto nečekaných událostí, které na ni čekají. Hezký příběh, ale na plný počet * to nedotáhl.
Bojuji s tím jestli 3 nebo 4 hvězdy. Je to dokonalý relax, ale obsah je pořád stejný, to je fakt. Ale stále jsou to knihy, ke kterým se vracím, když si potřebuji odpočinout.
Knihy od Julie Caplin / Jules Wake jsou pro mě vždy sázkou na jistotu, když mám náladu na odpočinkové čtení a vždy ve mně vyvolají příjemnou náladu. A vůbec mi nevadí, že děj je předvídatelný od první stránky knihy. U tohoto příběhu se mi líbilo divadelní prostředí i postavy mi přišly sympatické.
Pro mě to teda bohužel byla úplně nejslabší kniha Julie Caplin/Wake. Snad jako by to ani nepsala ona. Divedalní prostředí mi blízké není, ale bylo to na celé knize vlastně to nejzajímavější. Hlavní hrdinka mi nepřirostla k srdci. Hlavní hrdina sice více, ale to už dojem nespravilo. Tak snad to bude příště zase lepší.
(SPOILER)
Přečteno jedním dechem.
SPOILER!!! Nevím pouze zda mi tam seděl ten románek kolegy s tím snoubencem. Ale to hodím za hlavu
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Opět krásná oddechovka. V knihách Julie Caplin je jasný předvídatelný scénář, ale to se mi právě líbí. Moc by mě zklamalo, kdyby to někdy nedopadlo dobře.
Čtu i jiné žánry, ne vždy je happy end, ale pokud chci, aby mi bylo na chvíli dobře, sáhnu právě po Julii Caplin.