Strůjci nových časů: sebrané povídky H. G. Wellse - sv. II
Herbert George Wells
Sebrané povídky H. G. Wellse série
Druhý svazek sebraných povídek od jednoho ze zakladatelů moderní science fiction. Muž, jenž přišel o své tělo, svérázný lovec pokladů hrající si na boha, duch, který se sám bojí, nebo hrůzostrašné údolí pavouků. I v povídkách z pozdějšího období Herbert George Wells ukazuje, že zdaleka není jen autorem science fiction, ale brilantně ovládá i jiné žánry. Kratší příběhy jsou doplněny dvěma rozsáhlejšími novelami, „Příběhem doby kamenné“ z dávného pravěku a „Příběhem dnů příštích“ z daleké budoucnosti.... celý text
Povedená sbírka klasika literatury. Není to jen SF, ale i filozofie plná humanismu. Chvílemi mi vůbec nepřišlo, že čtu povídky vzniklé před stoletím.
Pestrobarevná paleta příběhů plných tajemna, záhad, ale i vášní a posedlostí všeho druhu. Autor mě opětovně přesvědčil, že to není jenom žánr sci -fi, který mu vděčí za jeho vznik a rozvoj. Neméně přínosné jsou i jeho povídky s prvky "duchařiny" a hororu.
Už se těším na vydání třetího dílu kratších próz H.G.Wellse, který by měl zkompletovat tuto část autorovy tvorby.
Část díla
1992 | Stroj času |
1990 | Neviditelný |
1928 | Ostrov doktora Moreaua |
1927 | První lidé na Měsíci |
nečekané žánrové i tematické rozpětí, překvapivě přesné vize budoucnosti, trefná kritika společnosti, ale i vtip a nadhled; jsem přesvědčen, že každý čtenář najde u Wellse svou oblíbenou rovinu