Sedm sester

Sedm sester
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311880/bmid_sedm-sester-RKx-311880.jpg 4 479 479

Sedm sester série

1. díl >

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. A tak se nejstarší ze sester, půvabná překladatelka Maia, ocitne v Brazílii, kam ji souřadnice z otcova dopisu zavedou. Maia během pátrání po pohnutých osudech žen ze své rodiny propadá víc a víc kouzlu rodného Ria, ale i kouzlu svého sympatického průvodce. Cesta do minulosti jí pomáhá smířit se s nešťastným rozhodnutím v mládí, které po léta tajila…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend

The Seven Sisters, 2014

rakakan
07.02.2020 5 z 5

Už se těším na nové dva díly

hzd
11.01.2020 5 z 5

Krásná knížka hned se pustím do dalšího dílu.

4xbabča
28.12.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, krásný romantický příběh a pohodové čtení pro chvíle odpočinku. A těším se na pokračování.

kneslova
16.12.2019 3 z 5

Tak jako už někdo přede mnou ,u této knihy si připadám jako u sledování mexické telenovely , a to není pro mne. .

akdar72
16.12.2019 5 z 5

Jako první jsem četla druhý díl. Těším se na další pátrání ostatních sester. A co ta sedmá? Co ten kousek destičky s vyrytým textem??

ANDY28
07.12.2019 5 z 5

Překrásné

Kaaj
15.11.2019

Nejhorší z mého pohledu byl právě tento úvodní 1.díl. Dál je to čím dál lepší a lepšejší :-) ....

cérka
05.11.2019 2 z 5

Hodnocení této knihy pro mě není v žádném případě jednoduché. Kniha mi nesedla a ač jsem ji poctivě dočetla, celou dobu si říkám: ne, toto opravdu ne. "Brazilské telenovely" nepatří k mým oblíbeným žánrům a při četbě této knihy jsem si bohužel připadala jako u jejich sledování.
Táta Sůl? To jakože Sůl (táta) nad zlato? Ač mám pohádky ráda, tak příště raději v klasické podobě :)
Historická část mně přišla jako ta lepší polovina knihy, byla uvěřitelná, ta současná bohužel ne.

Gibis
01.11.2019 5 z 5

Souhvězdí Sedm sester a šest dívek pojmenovaných podle nich jejich adoptivním otcem, sedmá sestra nikdy nepřišla. Líbí se mi ten tajemný nádech jejich adopce a jsem zvědavá, jestli se nakonec dozvíme, proč táta "Sůl" adoptoval šest dětí, každé z jiného konce světa.
V prvním díle série se vypravíme s nejstarší Maiou do Ria de Janeira pátrat po její biologické rodině a musím přiznat, že historická část o její prababičce Izabele mě bavila o trochu více než ta současná o Maie. Bylo moc zajímavé sledovat, jak v té době vznikala slavná socha Crista na hoře Corcovado.
A moc se těším na pokračování celé série a až se dozvím, odkud pocházejí všechny Maiiny sestry.

mariela.elish
15.10.2019 5 z 5

Úžasný začiatok prvej časti série! Nesmierne sa teším na ďalšiu časť: Búrkovú sestru!
Jednoznačne ODPORÚČAM. ;)

Sjuzz
12.08.2019 5 z 5

K tejto knihe mám jednu jedinú výhradu a tou je, že na ďalší diel musím čakať do novembra.
Každopádne, po dlhej dobe som natrafila na knihu, ktorú som zhltla a nechcela som aby skončila.
Dej je chytľavý od začiatku do konca, každý jeden odsek. Žiadne odbočovanie od témy, zdĺhavé opisy postáv alebo prostredia.
Príbeh je krásny, aj smutný a aj tajomný.

Marjory
08.08.2019 5 z 5

Příběh mě velice mile překvapil a opravdu bavil.

pip11
06.08.2019 5 z 5

První díl sedmi sester se mi nad očekávání moc líbil. Postavy jsou zajímavé a celý příběh moc pěkně odkrývá tajemství. Skvělé byly také historické popisy o stavbě sochy Krista v Brazílii. Nic nepůsobilo zdlouhavě, i když děj místy plynul pomalu. Těším se na další díly a jsem zvědavá, jak je to doopravdy s Pa Saltem.

amanda99
06.08.2019 4 z 5

Moc hezky se četlo,těším se na další díl.

Ladiva
03.08.2019 4 z 5

Príjemná kniha na chvíle oddychu. Číta sa ľahko a dej je zaujímavý, aj keď ja som ho vnímala ako dosť prekombinovaný, ale čitateľ sa v ňom rozhodne nestratí. Vďaka tomu, že sa časť deja odohráva v Brazílii, zaujmú informácie o stavbe sochy Ježiša v Riu i o živote vtedajšej spoločnosti. Rada siahnem aj po ďalšom dieli z tejto série.

klarka61
03.07.2019 4 z 5

Knížka hezká, ale žádné wau se nedostavilo. Rozhodně kniha Půlnoční růže by lepší. Spoiler: Myslím si, že ten malý kluk, kterého Bel zachránila v Paříži, bude mít ještě velmi výraznou dějovou linku

pavpaz
26.06.2019 5 z 5

Nádherný příběh, moc hezky se četl. Jen jsem si říkala, že celou dobu se příběh pomalu rozmotával a u konce to bylo takové rychle shrnuté, některé části příběhu. Už mám nachystaný druhý díl ke čtení.

Jirinamac
13.06.2019 5 z 5

Není to příběh jen jedné osoby, ale o tajemství všech osob se čte moc pěkně. I když je to jen smyšlený příběh, tak je zajímavé i čtení o Paříži, Riu a soše Krista Spasitele. Konec je otevřený, tak myslím, že po přečtení posledního dílu nás ještě čeká velké překvapení. Už se těším na pokračování.

Leeena321
25.03.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Těším se na další díly.

Simii45
24.03.2019 4 z 5

Příběh Izabely se mi moc líbil i když byl smutný. Kniha se cetla skvěle, těším se na další příběh.