Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Hugo Hromas (p)
Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravování. Jednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.... celý text
Přidat komentář
Nebudu si nic nalhávat, pro Huga mám slabost. Charismatický kuchař, který skrz takřka biblickou pouštní cestu našel sám sebe a vrátil se zpět s kotlíkem plným dobrot. Zdá se, že ho baví jednoduchý a přitom plný život no a přesně takové je i jeho jídlo.
Pár surovin, snadná příprava, prosté servírování a přitom tolik chuti. V Sedmi způsobech jak se radovat z jídla navíc bez masa.
Tohle není jen kuchařka, tohle je příběh. Kniha, kterou si můžete číst večer pod lampou, pobavit se u ní a jako benefit z ní druhý den něco dobrého uvařit. Jen je třeba počítat s tím, že si při čtení poslintáte košili :-). O grafickém zpracování knihy, papíře a nádherných fotkách vůbec nemluvím. Kdybych nemusela mít doma žádnou jinou kuchařku, tak tuhle (a samozřejmě také Oheň a dým) rozhodně ano.
Hugo je prostě kuchařský bůh.
Hugo, Hugo a ještě jednou Hugo! To je paráda. To není kuchařka, to je příběh života v kuchyni dotčený krásou, chutí a pochopením jídla. Jen houšt takových kuchařů a kuchařek a jejich zkušeností. Tato kuchařka, v mé sbírce, přijde na čestné místo a bude její ozdobou. Už Oheň a Dým bylo kouzlo ale tato krása vše dotváří. Takto se má vařit a takto se to prezentovat. Bez namyšlenosti a těch věcí co s tím souvisí.
Hugo, Hugo a ještě jednou Hugo!