Následníčka

Následníčka
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298019/bmid_naslednicka-mA2-298019.jpg 4 2701 2701

Selekce série

Princezná Eadlyn už odmalička počúvala nekonečný príbeh o tom, ako sa jej mama s ockom zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi sa America Singerová zúčastnila Selekcie a získala si srdce princa Maxona. Odvtedy žili spolu šťastne... Pre Eadlyn bol ich romantický príbeh len rozprávkou. Netúžila ho napodobniť. Ako princezná si však nemôže robiť, čo chce. Neutečie pred vlastnou Selekciou – aj keď urputne namieta. Nečaká, že sa jej príbeh skončí romanticky. Možno sa však jednému mužovi podarí zmocniť sa jej srdca... a možno zistí, že jej „šťastne a naveky“ nie je len tajným želaním.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Heir, 2015

nikdonekdy
05.07.2018 3 z 5

Zatím nejslabší díl

avalonek
02.07.2018 3 z 5

Opravdu jednoduché čtení..Ale celkem se to dalo..

Prcek453
27.06.2018 3 z 5

Po prvních třech knihách přečtených ve dvou dnech jsem jedním dechem pokračovala k tomuto dílu s přesvědčením, že příběh navazuje. Byla jsem však velmi zklamaná, že příběh již není explicitně o Maxonovi a Americe, ale jejich dceři. Knihu jsem odložila hned po první stránce, nakonec mi to však nedalo a přece jenom jí dala šanci. Úplný propadák to sice nebyl, ale znovu bych ji číst již nemusela. Jelikož je příběh psán z pohledu princezny, která si má vybrat manžela, přijde mi, že narozdíl od předešlé selekce se tam nic neděje. Děj nemá spád, hlavní hrdinka je rozmazlená, namyšlená puberťačka. Mnohem více by se myslím kniha podařila, kdyby hlavní hrdinkou nebyla dívka,ale chlapec a vybíral by si opět mezi dívkami, protože selekce kluků mi již od začátku přišla nezajímavá. Asi bych normálně knize dala méně než 3 hvězdičky. Dávám je především za to, že se v knize alespoň okrajově objevily hlavní postavy z prvních třech knih a já se dozvěděla, jak to s nimi vlastně dopadlo.

Lethania
25.06.2018 4 z 5

Pokračování trilogie Selekce se povedlo. Kniha byla podobná jako třetí díl (První). Stále stejná romantika a minimum napětí. Ale jinak pěkná pohádka.

Sixtinka144
14.06.2018 5 z 5

Podle mnohých nejhorší dí celé selekce, a ano, vzhledem k tomu ,že zde už není naše hlavní hrdinka Amerika, ale její dcera Eadlyn je v tom trochu zmatek. Příběh už sice není tak dobrý jako celá trilogie, ale podle mě si klidně zaslouží pět hvězd.

popeluška
28.05.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila :-) a hned jdu na poslední díl.Je to oddechová a milá kniha, co víc si přát :-)

whiolet
19.05.2018 4 z 5

Pokud potřebujete něco nenáročného a hodně holčičího tohle je dobrá volba.
Kniha se čte velmi dobře a Eadlyn je dobře napsaná hlavní hrdinka, která zjišťuje, že být královnou neznamená nasadit si korunu,ale hlavně dělat těžká rozhodnutí.

Laughtubbe
11.05.2018 5 z 5

Změna ! Příjemná změna. Eadlyn je potomek předešlé hrdinky příběhu. Zvláštností je změna pohledu na celou selekci. Teď můžeme vidět jak vypadá selekce z pohledu dívky/ princezny. Musela jsem se vypořádat s posunutím Ameriky do pozadí, ale Eadlyn není špatná nová hlavní hrdinka. Ačkoliv té rebelie je už trošku víc. Podle mě se se selekcí mohla prát méně. Uvidíme v posledním díle.

Mark.
02.05.2018 3 z 5

Oddechové a klidné čtení. Žádné velké napětí se zde neobjevilo. Je smutné číst o Maxonovi a Americe jen z po vzdálí, jaké mají nynější strasti. Přestavovala jsem si knihu trochu jinak. Nic závratného se v knize neodehrálo a děj se protáhl do další knihy. Kniha se zbytečně táhla a myšlenky byly rozevláté. Slabý výtvor, který byl asi dle autorky zapotřebí. Doufám, že to v dalším díle rozjede. Kdyby nebyl čtivě napsaný, odkládám.

Tofinka
21.03.2018 3 z 5

Pokračování původní Selekce se mi velice líbí. Je hezké se na průběh Selekce podívat zase z jiného úhlu pohledu... Ale! Eadlyn mi většinu knihy lezla krkem. Naopak například Kile mi byl velmi sympatický.

jitka7
20.03.2018 2 z 5

Pro mě to bylo o hodně slabší než původní Selekce. Bohužel mi hlavní hrdinka přišla jako nafrněná slečinka, přesto jsem chápala ten její postoj. Ale pořád jsem se nemohla pořádně začíst. Nebylo to tak jako u původních dílů. Uvidíme, jak bude vypadat další díl Koruna.

radana4261
01.03.2018 3 z 5

Kniha se mi líbyla. Ještě lepší mi příde následující díl Koruna.

Torino
01.03.2018 4 z 5

Mě se Dcera prostě líbila!!! Má sice nejnižší hodnocení ze všechny knih této série a já na jednu stranu chápu proč, ale i tak se mi hrozně moc líbila. Líbí,se mi že v této části série zažívám jako čtenářka selekci z té druhé strany, že na scéně zůstala většina starých postav a přidaly se nové také zajímavé. Na rozdíl od ostatních jsem ráda, že je kniha o hrdince, která je něčím jiná a komplikovaná, jinak by tento díl byl dost možná stejný jako předchozí a to by byla nuda. Ale mrzí mě, že nám autorka blíže nepředstavila více nápadníků ze Selekce. Moc se těším na finální díl.

martina5069
01.03.2018 3 z 5

Asi mě přepadla teď v únoru čtecí krize a nebo je ta kniha opravdu nudná a úplně něco jiného než původní selekce. Eadlyn je namyšlená a vůbec sem si ji neoblíbila. Účastníků selekce je tam 35 a přitom se děj točí asi jenom kolem 6sti - to už tam jako nejsou nebo co? Kam záhadně zmizely? Pár scén tam bylo dobrých pár zase strašných. Celkově kniha nenadchla ale poslední díl korunu dočtu i když je jasný jak to celé dopadne, třeba to nebude taková tragédie jako právě dcera protože u téhle knihy sem se opravdu musela do čtení nutit a za únor je to jediná kniha kterou sem přečetla.

dancav28
27.02.2018 4 z 5

Tato knížka mě bavila, ale připadalo mi to až moc podobné na způsob "minulé série" (Selekce,Elita,První). Určitě si přečtu i poslední díl, ale zatím z toho mám takové smíšené pocity

misak94
21.02.2018 5 z 5

Oddychové čtení, trochu něco jiného něž Selekce. V této knížce je vše vidět zase z druhé strany a moc se mi líbí prozatimní vývoj celého příběhu. Těším se na další díl :)

eleryn
19.02.2018 4 z 5

Odpočinkové čtení :-) Těším se na pokračování :-)

quinefer
11.02.2018 odpad!

nevim co jsem cekala ale tohle fakt ne. i tu elitu ktera mi prisla nejslabsi jsem precetla mnohem rychleji nez tohle. ja proste nesnasim hlavni hrdinku. sice me trochu zajima jak to dopadne ale jestli se posledni dil bude tahnout stejne tak to asi vzdam.

kristynkal
08.02.2018 3 z 5

Přečetla jsem jedním dechem, ale to přisuzuji tomu, že kniha je psaná čtivě a děj odsípá. Ale jinak.... s příběhem Ameriky se to moc nedá srovnávat- tam jsem byla nadšená, ale tady? Hlavní hrdinku nemám ráda, vadí mi. Fůra času se točí jen kolem určitých učastníků selekce, že vám ani nepřijde že ostatní tam ještě jsou....nevim... původní serie dle mě byla lepší.

verca65
07.02.2018 3 z 5

Zatím to nebylo nic moc a doufám, že budou další díly.