Následníčka

Následníčka
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298019/bmid_naslednicka-mA2-298019.jpg 4 2701 2701

Selekce série

Princezná Eadlyn už odmalička počúvala nekonečný príbeh o tom, ako sa jej mama s ockom zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi sa America Singerová zúčastnila Selekcie a získala si srdce princa Maxona. Odvtedy žili spolu šťastne... Pre Eadlyn bol ich romantický príbeh len rozprávkou. Netúžila ho napodobniť. Ako princezná si však nemôže robiť, čo chce. Neutečie pred vlastnou Selekciou – aj keď urputne namieta. Nečaká, že sa jej príbeh skončí romanticky. Možno sa však jednému mužovi podarí zmocniť sa jej srdca... a možno zistí, že jej „šťastne a naveky“ nie je len tajným želaním.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo

The Heir, 2015

elisa194
06.02.2018 1 z 5

Ze zvědavosti jsem si přečetla čím chce spisovatelka pokracovat a byla to prostě nuda. Další díl cist nebudu. Zbytecne, stejně člověk od začátku vi, jak to dopadne...

VeronikaMaresov
04.02.2018 1 z 5

První 3 díly byly dobré, tenhle díl mi přijde už zbytečný, ne tak dobrý, ten příběh by se bez téhle knihy obešel.

LucieValterová
26.01.2018 4 z 5

Eadlyn mi přišla celkem namyšlená a rozmazlená, snad se to v dalším díle změní. Knížka mě trochu zklamala, jelikož se to začalo rozjíždět až ke konci.
Nicméně, další díly si určitě přečtu. Ne že by pro mě byla kniha úplným děsem a zklamáním, ale rozhodně se nevyrovná druhému a třetímu dílu z celé série.
Přemýšlela jsem jestli dám tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem se slitovala, jelikož se mi neuvěřitelně líbilo jak jsme mohli vidět co se po několika letech stalo s postavami z předchozích dílů a to se mi nesmírně líbilo.

Lee7
21.01.2018 4 z 5

Klidná a zajímavá, jak zvládne dcera to co jejich rodiče. Vážně jsem byla napnutá, jak z toho vyjde...

Veronicess
17.01.2018 2 z 5

Túto časť som celkom pretrpela. Eadlyn ma nehorázne rozčulovala. Ja viem, ja viem, je to treba pre character development, ale aj tak.

Viviana-Mori
15.01.2018 5 z 5

Vlastně je to pořád stejně fajn, stejně dobře se to čte a pohled z druhé strany selekce je fajn. Dávám plný počet bodů jen kvůli žánru, od kterého nelze mít přehnané nároky. Že je Eadlyn namyšlená, sebestředná a sobecká je jasné, ale to mi tolik nevadí, co taky od zhýčkané princezny čekat? Ale spíš nechápu, proč America a Maxon ztratili všechno ze své osobnosti. Autorka si na nich už očividně vůbec nedala záležet a soustředila se jen na nové postavy. A taky moc nechápu tu jejich vladařskou logiku.... kdybych já byla poddaný a žilo se mi opravdu zle, sotva mě bude zajímat, koho, či zda vůbec někoho si má neoblíbená vladařka vezme za manžela. Ale oddechovka stále dobrá a bavilo mě to, protože jsem aspoň ve zkouškovém období nemusela přemýšlet ještě nad vícero věcmi. :D

andulka1406
14.01.2018 4 z 5

Původní trilogie Selekce byla dle mého lepší. Tohle už mě tolik nebavilo, ale i tak to bylo celkem čtivé a přečtu si i další díl.

NatyDee
14.01.2018 4 z 5

Na pokračování trilogie Selekce, jsem byla zvědavá, i proto, jak se dál odvíjely osudy Ameriky a Maxona. Knížku jsem přečetla velmi rychle, ale na Selekci to nějak nemá, i když tentokrát je to z pohledu člověka, který si vybírá, takže vidíme tu druhou stranu. Eadlyn je vychovávaná, že bude královnou a tak není divu, že se občas chová hůř než líp, ale postupem ji to vše dochází. Překvapilo mě, co udělal jeji bratr ale na druhou stranu asi opravu neměl moc na výběr. Rozhodně si přečtu další díl a jsem zvědavá, jak se to dále rozvine a doufám, že Eadlyn si správně vybere....

K.Havilliard
03.01.2018 5 z 5

Je tady hodně o tom, že je Eadlyn namyšlená, mně to tak nepřišlo, samozřejmě je to něco jiného, než Amerika, která pocházela z jiných poměrů, takže se potom může zdát, ze je Eadlyn rozmazlená. Podle mě jen ví co chce a chce toho dosáhnout.
Jinak se mi kniha líbila.

Hermiona8703
31.12.2017 2 z 5

Za mě nejslabší kniha z celé série. Jestli jste nemělirádi Americu kvůli její tvrdohlavosti a svéráznosti, tak tohle rozhodně nedoporučuji. Eadlyn se mi zdá jako rozmazlené dítě, i když chápu, že se holt nechce vdávat. Co mě ale nejvíc vadilo bylo její neustálé ,,Já jsem budoucí královna. Nikdo nemá takovou moc jako já"

Aaginka
28.12.2017 2 z 5

Dcera se mi nelíbíla. 1.,2.,3. i 5. díl je v pohodě, ale Dcera je taková... nevím jak to napsat. Nelíbí se mi že je Eadlyn tak chladná a nechce žádného kluka. To mě moc zklamalo. Naštěstí ne tolik abych si nepřečetla poslední díl. Ten byl o hodně lepší něž 4. díl.

julythreemosen
27.12.2017 5 z 5

Potřebovala jsem pro změnu nějakou oddechovku a přesně to splnila Dcera, přímo na jedničku. Jako vždy kniha neskutečně rychle ubíhala a psaní spisovatelky, které mi u předchozích dílů místy vadilo, se znatelně polepšilo (nebo jsem byla předtím více kritická?). Každopádně jsem si knížku moc užila, dostala jsem vše, co jsem chtěla - romantiku, pěkné šaty, pěkné kluky, trochu akce a - Selekci. Když kniha sedne do vašeho momentálního rozpoložení, není co řešit. Tak, kde je Koruna?

Mergirus
15.12.2017 3 z 5

Hlavní hrdinka se na začátku neprezentuje nijak lichotivě, ale postupně dospívá a nění se jak její pohled na svět, tak na sebe samu. Kniha je velmi čtivá a konec jak jinak než napínavý, proto doporučujipřipravit si hned další díl (mně se to nepovedlo).

Gi-Gi
11.12.2017 4 z 5

jak jsem z komentářů vyčetla a teď to potvrzuji, rozmazlený spratek to je, bude jí chvíli trvat, než se dostane tam, kam by se měla dostat, otázka je, kdo to určuje...
jinak čtivé a sérii to ostudu nedělá

Kaia
06.12.2017 1 z 5

Všechny staré charaktery se chovají přespříliš dospěle a fádně, Eadlyn je nesympatická namyšlená slečinka, která si myslí, že se kolem jí a její moci točí celý svět. A to jako musela 'ukrást' Americe její kamarádky? To si nemohla najít v její věkové kategorii? Kniha je nudná, strašně se vleče a nemá prakticky žádný děj. To nemohli král s královnou vymyslet něco důmyslnějšího,co by uspokojilo obyvatelstvo? Co třeba návštěva chudinských čtvrtí,výstavba budov,zařízení větší možnosti volnočasových aktivit,prostě COKOLIV by bylo lepší než chvilkové zaměstnání pozornosti obyvatelstva... SPOILER:nevím,jestli se to dá považovat za spoiler,ale osobně tipuji,že se dá dohromady buď s Erikem(který vlastně v Selekci ani není),nebo s Kilem.

Naty2809
01.12.2017 3 z 5

Po přečtení jsem měla zvláštní pocit. Už od začátku mi hrdinka přišla arogantní a nesympatická. Dodnes nevím, co si o téhle knize mám myslet.

lenkaBajza
25.11.2017 3 z 5

Přidávám se k většině komentářů, že hlavní hrdinka je velmi nesympatická, arogantní, své nápadníky bere jako "nutné zlo" i když líbá jednoho za druhým... prostě prvotřídní fracek. Těžko uvěřit, že je to dcera dvou velice sympatických postav z prvních tří dílů.
Jestli se na konci Selekce dá dohromady s Kilem - pro mne také nesympatická postava - bude to dle mého očekávání s typickým americkým happy-endem = nuda. I když je fakt, že i většina ostatních kandidátů na prince mne neoslovila (malou výjimkou je trochu Henri s Erikem).
Mezi další negace musím zařadit i to, že se mi nelíbí, co autorka udělala z oblíbených postav "první řady" - Aspen, Lucy, Marlee... chápu, že už to nemá být o nich a nemůžou všichni žít šťastně až do smrti, jejich charakter mohl být ale zpracovaný jinak a lépe.
A abych nevypisovala jen to špatné: hlavní hrdinka přeci jen ke konci knihy dostává rozum, je sympatičtější, laskavější. Velice krásně popsán vztah s bratrem-dvojčetem, jejich neviditelné pouto. Oceňuji autorčino umění závěr knihy neuvěřitelně zdramatizovat a nechat otevřený konec, což mne nutí si přečíst i další díl ze série (a to jsem si po první půlce knihy myslela, že touto končím:))

Gabriellam
21.11.2017 3 z 5

Po přečtení Dcery byly mé pocity hodně protichůdné. Na jednu stranu se mi líbilo představení namyšlené a tvrdé hlavní hrdinky, budoucí královny. Dalo to knize zajímavý náboj. Bohužel postupem času tento náboj vyprchal a z Eadlyn se stala poměrně nudná postava, která pořád brečí, skáče někomu do náručí a je příliš rozněžněná svými nápadníky. Kam se poděla ta ostrá holka, kterou jsme poznali na začátku u první eliminace? Příběh jsem doslova hltala, ale ke konci knihy jsem se cítila čím dál více zklamanější...

ErikaBendova
18.11.2017 5 z 5

když kniha vyšla odradila mě velká vlna špatné kritiky. Tak jsem si ji nepořizovala a ani nečetla. Moje kamarádka si ji přečetla nedávno i korunu a říkala, že neprohloupím. Dala jsem na její radu a pořídila si zbylé dva díly. Přesvědčila jsem se, že nemám soudit knihu dle lidí. Je to matoucí stejně tak, jako většina nálepek Bestselerů, které ve finále stojej za prd a končí v antikvariátech nebo bazarech. Je to veliký rozdíl mezi Americou a Eadlyn, ale není důvod na ni nadávat a říkat, jak je to špatná kniha. Přijde mi to velmi zajímavé a Eadlyn alespoň ví co chce. Není to taková romantická slátanina, kde se nic moc neděje. Dcera je o něco akčnější a autorka si výborně vyhrála s jejím charakterem. V selekci jsou jasně vyznačení kandidáti na prince chotě, ale ani po přečtení posledních pár stran nemám tušení, kdo to nakonec bude. To miluji, když mě kniha dokáže ještě něčím ke konci překvapit. Osobně doufám, že to bude můj vybraný favorit, ale uvidíme. Vrhám se na korunu.

arket
18.11.2017 3 z 5

Pro mne zklamání. Hlavní hrdinka nesympatická, příběh se tahne jak vařená nudle. Postrádá to jiskru, nápad.