Planý poplach
Tami Hoag
Série Doucet série
3. díl >
Domů, do krajiny plné tajemných bažin a romantických zákoutí, se vrací mladá advokátka, která potřebuje znovu nalézt životní rovnováhu po neúspěšném manželství a po osudném neúspěchu ve své kariéře. Než se stačí přizpůsobit dávno zapomenutému životnímu rytmu malého města, zaplete se do děsivého dramatického případu, který ji málem stojí život a v němž jí pomáhá okouzlující muž se záhadnou minulostí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2001 , Knižní klubOriginální název:
Cry wolf, 1993
Znám především novější knihy téhle autorky, čisté detektivky.
Tahle mě proto velmi překvapila, protože jsem čekala úplně něco jiného. Nejprve mě zarazil mírně archaický překlad s častými přechodníky. V celé knize jsem opakovaně nacházela pasáže s drcenými mušlemi, zvláštní. Opětovně použitý výraz "prokouřený hlas" mě po čase opravdu iritoval. A nemile mě překvapilo, že výrazy běžné francouzštiny jsem - na rozdíl od těch cajunských - ve slovníčku nenašla.
Ale jinak se mi příběh četl docela dobře a především jižanské prostředí bažin bylo velice zajímavé a nezvyklé. Ovšem spíš než mezi detektivky bych knížku zařadila do červené knihovny, ale třeba se pletu - uvidím, co na ni řeknou naše příznivkyně této literatury.
" . . . Ale říkám vám, a Bůh je mi svědkem, že jsem na ni nikdy nevztáhl ruku."
"Bůh je velmi pohodlný svědek," pronesla Laurel suše. "Je obtížné podrobit ho výslechu."
Opět působivé a plné emocí, zvratů a dramatického příběhu. Právnička musí čelit nepřízni svého osudu a snaží se se situací poprat. Jenže někdy tomu člověk neunikne a útěk nepomůže, musí tomu čelit a snažit se, aby dostál určitého cíle.
V komentářích samá chvála, tak jsem na to nasadil manželku, také to pochválila, i když autorku zná spíše jako autorku detektivních příběhů.
pěkný román, jen se tam trošku moc opakují dokola pocity hlavních postav.. Jinak ale čtivé.. a tentokrát jsem uhádla i vraha:))
2014 | Devátá dívka |
2016 | Ledové srdce |
2004 | Popel popelu |
2018 | Hořká sezona |
2012 | Hlubší než hrob |
Tím, že je to má oblíbená autorka, tak jsem si musela pořídit všechny knížky, co u nás vyšly. Pokud by tohle byla první knížka, co bych četla, tak bych s autorkou nikdy nezačala, tohle je opravdu love story s nějakým tím vrahem, který dlouhou dobu hraje druhé housle. Sice konec byl napínavý a celá kniha dosti čtivá, ale jsem ráda, že další knihy autorky jsou už mnohem lepší.