Škvíra

Škvíra
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510894/bmid_skvira-RwG-510894.jpg 4 388 388

Kolekce jedinečných mysteriózních povídek od autorky kultovního Kříďáka. Každá z nich je obestřena mrazivou temnotou, která něco skrývá – vrahy, přeludy, nestvůry… nebo cosi odporného v krabici na klobouky. Vítejte v příbězích, kde se chystá konec světa, kde nebezpečí věští i šum motýlích křídel, kde kopírka dokáže zázraky a kde není radno zaměňovat svou identitu či zkoumat záhadné graffiti. V téhle knize není nic takové, jak se zdá – milovníci rafinovaných a děsuplných zápletek si rozhodně přijdou na své.... celý text

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: , Kalibr

A Sliver of Darkness, 2022

teresz.c
11.05.2023 4 z 5

Nejsem zrovna moc velký fanoušek povídek a tak jsem byla u této sbírky dost skeptická. Nicméně...temná sametová obálka mě nalákala a pustila jsem se do čtení. A musím přiznat, že mě to opravdu bavilo!
Povídky jsou originální, zajímavě zvrácené a skutečně v každé z nich číhá jiné zlo. Při čtení vás autorka udržuje v příjemném napětí. Děsíte se, co přijde, a nakonec vám to nedá spát. Každá z povídek má přitom trochu jiný náboj. Myslím, že každý si najde tu svoji. Nechtěla bych nic prozrazovat, ale ta krabice na klobouky mě straší ještě teď.

C. J. Tudor
britská, 1972