Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona

Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542667/bmid_slava-dynove-kralovne-tim-burton-ukradene-vanoce.jpg 4 10 10

A co bylo dál? Pokračování záhrobní filmové romance od Tima Burtona. Novopečená Dýňová královna Sally zbožňuje Jacka Skellingtona každým centimetrem svých tkaných stehů. Kéž by to mohla říct i o své roli královny města Halloween! Pod tíhou povinností se nemůže zbavit dojmu, že vězení u doktora Finkelsteina vyměnila za jinou klec – i když pozlacenou. Jakmile však Sally objeví tajnou bránu do starobylé říše, spustí řetězec hrozivých událostí. Dokáže zjistit, co znamená být sama sebou, a zachránit město, které se jí stalo domovem? Nebo je její budoucnost jedna velká noční můra?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Long Live the Pumpkin Queen: Tim Burtons The Nightmare Before Christmas, 2022

elle.horacova
12.11.2024 4 z 5

Tahle kniha je jako stvořená pro všechny, kdo milují Ukradené Vánoce od Tima Burtona.

„Sláva dýňové královně“ nás vezme zpátky do kouzelného světa Halloweenského městečka, tentokrát z pohledu Sally, která se právě stala dýňovou královnou. Zatímco Jack je nadšený z jejich společného vládnutí, Sally pod tíhou nových povinností začíná pochybovat, jestli tahle role je pro ni ta pravá.

Příběh je skvěle prosycený burtonovskou atmosférou – trochu temný, magický a strašidelný, ale má i zvláštní kouzlo, které Burtonovi fanoušci zbožňují. Sally se během svého dobrodružství dostane do dalších svátečních říší, objevuje zapomenuté světy a zažívá dobrodružství v říši snů. Musí najít vnitřní sílu, aby zachránila Halloweenské městečko a zároveň pochopila, kým opravdu je.

Přestože je kniha určená spíš mladším čtenářům, mě to bavilo! Hledání sebe sama a rozhodování mezi svobodou a odpovědností jsou témata, která osloví i starší čtenáře. Sallyin růst od obyčejné hadrové panenky k sebevědomé královně, která se učí stát si za svým, mě mile překvapil.

Ideální halloweenské čtení na podzimní večery plné kouzla a fantazie. Příběh vás vtáhne a za chvíli ho máte přečtený. Pokud jste fanoušky Ukradených Vánoc, tuhle milou jednohubku si zamilujete.

Malinali
11.11.2024 5 z 5

Halloweenské čtení. Dlouhá pohádka. Krásné čtení a velmi zajímavý příběh. Moc se mi kniha líbila. Krásná obálka i písmo uvnitř.

Mortisha
09.11.2024 3 z 5

Jakmile jsem tuto knížku viděla okamžitě jsem ji bez váhání musela koupit. Jedná se i pomyslné pokračování Ukradených Vánoc od Tima Burtona. Je to příběh o Sally, která se snaží vyrovnat s úlohou královny Halloweenského města. Která se cítí být ztracena v nové roli a přála by si zůstat pořád nenápadnou hadrovou panenkou, od které nikdo nic neočekává. Při útěku před sebou nalezne novou říši a musí se rozhodnout co si opravdu přeje.

Celá kniha je hodně o hledání sama sebe, poznání minulosti a přijmutí se. Sally se musí rozhodnout zda se vypořádat s řadou nočních můr nebo v klidu spát.
Kniha má příjemnou ujetou burtonovskou atmosféru. Dostanete se do ostatních říších a čeká tam na Vás nejedno překvapení. Kniha je určena pro čtenáře 12+ ale vůbec mi to nevadilo, děj je zábavný a celkem napínavý. Jediné co bylo na škodu bylo až moc časté opakování, jak děje tak hlavně pocitů, možná právě kvůli nižšímu věku čtenářů, aby se lépe vcítili do hlavní hodinky ale pro mne to bylo už zbytečně. Jedna kapitola je dokonce vytištěná dvakrát.

Veju007
27.10.2024 4 z 5

Kdo by nemiloval Ukradené Vánoce od Tima Burtona? Tak přesně pro vás je tahle knížka, která se soustředí na Sally a její nové, tak trošku nechtěné, dobrodružství. Sally nedopatřením rozpoutá průšvih obřích rozměrů a ona jediná může vše spravit. Vydává se tak na dobrodružství do měst ostatních svátků a také se dostane do jednoho města, o kterém nikdo netušil, že existuje. Aby zachránila všechny, na kterých jí záleží, musí prokázat nejen odvahu a odhodlání, ale zároveň se musí naučit přijmout se takovou, jaká je. A to je na celém příběhu možná ta nejzajímavější cesta.

Tenhle krásný a poutavý příběh si prostě musíte přečíst. Nejen, že vás nadchnou barvité popisy všech ostatních svátků, ale také dostanete možnost blíže poznat Sally a její pohnutky, přání a touhy. Stránky budete otáčet jednu za druhou a ani se nenadějete a budete na konci zajímavé knihy, která jako sequel obstojí, i pokud neznáte Ukradené Vánoce. Ale nikdo takový snad ani není, ne?

Zhltnuto za dna dny, tohle je prostě ideální halloweenské čtení!

Halloween Říše snů

Shea Ernshaw