Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona přehled

Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542667/bmid_slava-dynove-kralovne-tim-burton-ukradene-vanoce.jpg 4 10 10

A co bylo dál? Pokračování záhrobní filmové romance od Tima Burtona. Novopečená Dýňová královna Sally zbožňuje Jacka Skellingtona každým centimetrem svých tkaných stehů. Kéž by to mohla říct i o své roli královny města Halloween! Pod tíhou povinností se nemůže zbavit dojmu, že vězení u doktora Finkelsteina vyměnila za jinou klec – i když pozlacenou. Jakmile však Sally objeví tajnou bránu do starobylé říše, spustí řetězec hrozivých událostí. Dokáže zjistit, co znamená být sama sebou, a zachránit město, které se jí stalo domovem? Nebo je její budoucnost jedna velká noční můra?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Long Live the Pumpkin Queen: Tim Burtons The Nightmare Before Christmas, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona. Přihlašte se a napište ho.

kikikrat
včera 4 z 5

Příběh vyprávěný hadrovou panenkou jsem nikdy předtím nečetla a přiznám se, že to mě na tom obrovsky bavilo. Bylo to jedinečné a zvláštní a já si Sally, vycpanou listím moc oblíbila.
Co musím ocenit nejvíce je, že má tahle kniha i takový ten pohádkový přesah. Nějaké to napravení, ponaučení a dobrý konec.
Autorka skvěle vystihla atmosféru, prostředí i postavy!
Jediné co mi na knize vadilo bylo to, že se tu neustále opakují myšlenky i pocity hlavní hrdinky. To zrdžovalo děj a je to velká škoda. Jinak, ale moc doporučuji!

elle.horacova
12.11.2024 4 z 5

Tahle kniha je jako stvořená pro všechny, kdo milují Ukradené Vánoce od Tima Burtona.

„Sláva dýňové královně“ nás vezme zpátky do kouzelného světa Halloweenského městečka, tentokrát z pohledu Sally, která se právě stala dýňovou královnou. Zatímco Jack je nadšený z jejich společného vládnutí, Sally pod tíhou nových povinností začíná pochybovat, jestli tahle role je pro ni ta pravá.

Příběh je skvěle prosycený burtonovskou atmosférou – trochu temný, magický a strašidelný, ale má i zvláštní kouzlo, které Burtonovi fanoušci zbožňují. Sally se během svého dobrodružství dostane do dalších svátečních říší, objevuje zapomenuté světy a zažívá dobrodružství v říši snů. Musí najít vnitřní sílu, aby zachránila Halloweenské městečko a zároveň pochopila, kým opravdu je.

Přestože je kniha určená spíš mladším čtenářům, mě to bavilo! Hledání sebe sama a rozhodování mezi svobodou a odpovědností jsou témata, která osloví i starší čtenáře. Sallyin růst od obyčejné hadrové panenky k sebevědomé královně, která se učí stát si za svým, mě mile překvapil.

Ideální halloweenské čtení na podzimní večery plné kouzla a fantazie. Příběh vás vtáhne a za chvíli ho máte přečtený. Pokud jste fanoušky Ukradených Vánoc, tuhle milou jednohubku si zamilujete.

Malinali
11.11.2024 5 z 5

Halloweenské čtení. Dlouhá pohádka. Krásné čtení a velmi zajímavý příběh. Moc se mi kniha líbila. Krásná obálka i písmo uvnitř.

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Kniha Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona v seznamech