Slib mlčení
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
1. díl >
Za mrazivé zimní noci je nalezeno tělo mladé dívky. Vyšetřování vraždy se ujme Kate Burkholderová, šéfka policie v městečku Painters Mill v americkém Ohiu. Už v Kateině dětství se udála série vražd, kterým se tato nápadně podobá. Dokonce i Kate sama se tehdy stala obětí útoku násilníka. Sice přežila, ale jeho důsledky ji donutily vystoupit z místní skupiny Amišů, mírumilovné farmářské komunity, z níž pochází. A nyní to vypadá, že se vrah vrátil. Kate je odhodlaná případ vyřešit, k tomu však potřebuje pomoc své rodiny. Podaří se jí ochránit občany města a přitom si uchovat temné tajemství, které by ji mohlo zničit?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , Audioteka , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Sworn to Silence, 2010
Interpreti: Barbora Goldmannová
Velmi zdařilý thriller, já jsem vraha tedy netušila až to bylo zřejmé, napětí od první stránky a to mám ráda.
Zajímavá detektivka. Postavy nejsou špatné, děj také ne. Trochu mi vadil přístup náčelnice a románek, který nesměl chybět. Konec trochu předvídatelný, vraha jsem taky tušila. Jinak to nebylo napsané špatně. Možná trochu více prostoru amišské kultuře by neškodilo. Doporučit ji rozhodně mohu.
vraždy náboženství detektivní a krimi romány zfilmováno sérioví vrazi brutalita amišovéAutorovy další knížky
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Nemohu se přidat k pochvalným komentářům knihy, tohle nebylo nic pro mě. Děj byl podle mého zcela předvídatelný a plný klišé, postavy hodně ploché. Nemluvě o bezdůvodných detailních popisech umučených těl, stále se opakujících scénách, kde nic netušící osoba najde oběť, to celé opět se všemi nechutnými detaily - připadá mi to zbytečné a psané pouze a jen na efekt. Ani komunita Amišů, kde se příběh částečně odehrává, knihu nespasila. S autorkou jsme si zkrátka nepadaly do noty a další její knihu už asi číst nebudu.