Smrt - Nejlepší čas tvého života
Neil Gaiman
Ze stránek Sandmana přichází Morfeova mladší sestra Smrt ve své druhé sólové knize. Legendární Neil Gaiman vypráví příběh o hudbě, smrtelnosti, přátelství a lásce. Postavy, které znáte ze Sandmana, se vracejí v laskavě děsivém a makabrózně optimistickém příběhu o tak zásadních věcech, jako jsou život, smrt a nezávislá hudební scéna.... celý text
Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: 2012 , CrewOriginální název:
Death: The Time of Your Life, 1997
První dil se Smrti me bavil mnohem vic. Vadilo mi to přeskakování mezi dejmi. Ale patří to k Sandmanovi a ja jsem rada, ze to mam přečteny.
Zajímavý krátký příběh, ve kterém pěkně graduje napětí. Rozuzlení je zvláštní, ale to až tak nevadí. Spíše mi vadil zbytečně natahovaný konec.
Podobný problém jako s první Smrtí, i když mi to přišlo o kapičku lepší s hodnocením zůstávám u průměru. Smrt budu mít i nadále rád, ale už teď se těším až se vrátím k Sandmanovi:)
Když chcete uzavřít příběh, který se jako tenká vedlejší linka vine celou sérii Sandmana, stáhněte po Smrti. Dá vám odpovědi na vaše otázky. A možná i rozhřešení pro vaše soukromé záležitosti.
Tento díl bych hodnotil stejně jako ten první a možná bych to hodnocení ještě i snížil. Není to zase taková pecka, jaká by mohla být. Přiznám se, že tyhle příběhy mi sedly ještě míň než v prvním díle. Nehledě na to, že kniha je zbytečně předražená a krátká. Je mi jasný, že fanda Smrti bude určitě rád, že o ní vyšly alespoň nějaké střípky, ale za mě je to zbytečná kniha. Kresba mě taky úplně nenadchla a nejvíc se mi líbily pouze části uvedené v galerii... A tak hodnotím, jak hodnotím. Pokud by ale Gaiman k téhle sérii - myšleno i Sandmana - ještě něco vydal, tak si to přečtu a uvidím, třeba mě to bude bavit. Určitě na tuto sérii nezanevřu :-)
Moje hodnocení 3/10
Nudná a ukecaná slátanina, která si myslí, že když bude mít téma smrti, tak je automaticky hrozně kchůl, gotik a macabre.
Líbí se mi, že Gaiman nehrne Smrt zbytečně kupředu, ale nechává ji v pozadí. Ví, že nejsilnější je ten příběh lidský, a v tomhle případě mu to opět zafungovalo. I nové postavy, které se zde objevují, jsou velmi dobré a uvěřitelné. "Smrt: Nejlepší čas tvého života" mě bavilo číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1397-smrt-nejlepsi-cas-tveho-zivota-70.html
Typický Gaiman a jeho Smrt. Příběh stejně civilní jako i v jeho dalších knihách o Smrti. Postavy sympatické a celkově milé čtení.
První díl se mi líbil přeci jen více. Tady se hlavně řeší příběh zpěvačky Foxglove ze Hry o tebe, což není pro mě žádná velká bomba. Navíc mi přišla Smrt trochu jinak a hůře nakreslená...
Neil Gaiman je génius, jde-li o snovost a poetiku. Je překvapivě srozumitelný, dokáže pracovat s širokou škálou emocí, a přitom stále zůstává obyčejně lidský. Jeho nejsilnější stránkou je schopnost vystihnout dojmy, o kterých normálně ani neuvažujeme, dokud na ně on sám nepoukáže.
Na štíru už je však s dějovostí, kdy mě z nějakého neznámého důvodu zpravidla vždy nadchne až při druhém čtení. Možná proto, že už znám všechny souvislosti, nebo vím, jaká hra se bude hrát a víc se soustředím na detaily... jednoduše nevím. Ale v jeho případě se mi to stává pravidelně.
Každopádně komiksová série Smrt je v mnoha ohledech stejně kvalitní jako Sandman, jen jí chybí širší dějový rozsah. I toto album nabízí příjemný a nenáročný příběh s hlubokým podtextem, přesto při srovnáním s prvními Sandmanovkami drobně zaostává.
Miniaturka, ale výborná. Má to šmrnc, spád a zvláštní část rozmlouvání se Smrtí je i perfektně ztvárněná. Sice to nedosahuje takových výšin jako klasické Sandmanovky, je nepostradatelným doplňkem celé ságy.
Kniha rozvíjí příběh postav z Hry o tebe, kterou jsem ze Sandmanovské ságy takřka jedinou nečetl, čímž působivost příběhu pro mne trochu utrpěla. Přesto, na tak kratičkou knihu skvělé.
homosexualita smrt komiksy Sandman DC Comics Vertigo Comics
2006 | Nikdykde |
1997 | Dobrá znamení |
2001 | Američtí bohové |
2017 | Severská mytologie |
2007 | Koralina |
Druhý samostaný příběh Smrti - bohužel má tentokrát Smrt spíše vedlejší roli, hlavními postavami příběhu jsou Hazel a Foxglove z pátého dílu Sandmana (Hra o tebe). Příběh je docela dobrý, ale děj předchozího dílu se mi líbil o něco víc. Kresba je naopak o dost lepší než u jedničky. Bonusové kresby na konci knihy jsou výborné - jen je škoda že jich není víc.